Çanakkale
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

2022 Yılı Biterken ve 2023 Yılına Yaklaşırken Eğitim

13 Aralık 2022, Salı 06:01
2022 Yılı Biterken ve 2023 Yılına Yaklaşırken Eğitim

Bu yazımda sizleri yılın sonuna doğru ve yeni bir yıla yaklaştığımız şu günlerde eğitimde neleri başara bildik neleri eksik olarak tamamladık ve 2023 yılından beklentilerimiz nelerdir sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Değerli okuyucular; Öncelikle 2022 eğitim ve öğretim yılı umarım beklediğimiz gibi geçmiştir. Her ne kadar eksik ya da bazı sıkıntılarımız olsa da eğitim – öğretim de ilerlemeler sağladığımızı düşünüyorum. Eğitimde kısmide olsa bazı reformlar yapıldı. Okullardaki eksiklikler ne kadar olsa da tamamlandı. Salgın süresince eğitim çok büyük oranda ara verilmesine rağmen iki yıl boyunca dijital eğitim yoluyla bu açık kapatılmaya çalışıldı.

Bu süreç boyunca dijital eğitim artıları ve eksilerini analiz etme fırsatını görme şansına eriştik. Bu sayede teknolojinin eğitim sistemimize olan katkısını test etmiş olduk. Teknolojinin eğitime ne kadar büyük değer sunduğunu ve daha iyi geliştirilebilir olunca eğitim -öğretimin kalitesinin artacağına şahit olduk.

Değerli okuyucular; Genel olarak yapmış olduğum analiz ile şunu vurgulamak isterim evet eğitimde henüz istediğimiz noktaya erişebilmiş değiliz. Batıdaki eğitim kalitesine henüz ulaşabilmiş değiliz ama buna rağmen önemli başarılara ve yenilikçi teknolojileri de kullanarak birçok önemli eğitim projelerine de imza atmaktayız…

Buna örnek vermek gerekirse her yıl düzenlenen Devletimizin de desteklediği Teknofest Festivali gerçekleşmektedir. Bu festival gerçekten ülkemiz için çok önemli bir festivaldir. Hangi alanda olursanız olun burada yer alarak kendi okulunuzu temsil edebileceğiniz, yapmış olduğunuz projeleri sunabileceğiniz önemli bir fırsat ve olanaktır.

Bu şekilde ülke olarak ilerleme ve eğitim kalitesini yükselmesi daha fazla insana ulaşarak kendi ürettiğimiz fikir, buluş, ürün ya da katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin fayda yaratacağı bir ortam yaratarak ülkemizin gelişimine değer katmış olacağız. Umarım bu festival gibi birçok festival olursa orta ve uzun vadede bir gelişim sağlayacağımızı düşünüyorum.

Eğitimde ne kadar reform yaparsak o kadar kaliteyi arttıracağımızı umut ediyorum. Eğitmenlerinde maddi ve manevi olarak daha iyi şartlarda   çalışmasını da unutmamak gerekir. Eğitim ve öğretim bir ekip, takım çalışması gibidir. Bir yanı aksar ise beklenen performansı yakalama şansı azalır…

Bir yıl biterken yeni bir yılda daha iyi bir eğitim ve öğretim yılı olmasını bütün niyetimle belirtiyorum kalın sağlıcakla….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.