Çanakkale
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Vali Yardımcısı Duruk sıcak su kaynağını denetledi

Vali Yardımcısı Duruk sıcak su kaynağını denetledi
HAKKARİ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ VE VALİ YARDIMCISI MUSTAFA DURUK, HAKKARİ-VAN SINIRINDAKİ SARITAŞ KÖYÜ CİVARINDAKİ SICAK SU KAYNAĞININ BULUNDUĞU ALANDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE DENETLEDİ.

Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, Hakkari-Van sınırındaki Sarıtaş köyü civarındaki sıcak su kaynağının bulunduğu alandaki çalışmaları yerinde denetledi.


Köy ve mezralara ziyaretlerini aralıksız olarak sürdüren ve yapılan yol yapım ve sanat yapıları çalışmalarını yerinde denetleyen Vali Yardımcısı Duruk, İstanbul Borsagold Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Baş ve il özel idaresi teknik ekibi ile birlikte Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Sarıtaş köyü civarındaki sıcak su kaynağında yapılan çalışmaları denetledi.


Kent merkezinden 50 kilometre uzaklıkta Zap Suyu kenarından çıkan doğal termal su kaynağı, yaz boyunca Van ve Hakkari’nin yanı sıra Yüksekova, Başkale ile Şemdinli ilçeleri ve köylerinden gelenlere şifa kaynağı oluyor. Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi doğal termal su kaynağının değerlendirmesi için başlattığı çalışmalar ise devam ediyor.



“Doğal termal su kaynağı bölge ekonomisine katkıda bulunacak”


Vali Yardımcısı Duruk, yapılan jeofizik çalışmalar sonucunda sıcak su olduğuna kanaat getirdiklerini ve gerekli çalışmaların başladığını söyledi. Duruk, “Bu doğal termal su kaynağı bölgesinde birtakım projelerimiz de var. Termal otel projemiz var. Fizik, tedavi ve rehabilitasyon merkezi, yine burada vatandaşlarımızın istifadesine sunabileceğimiz seralar yapacağız. Hakkari ve bölgenin hem turizm hem de ekonomisine katkı yapacağını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



İş adamı Baş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür


Hakkari’de ziyaretlerde bunan İstanbul Borsagold Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Sabahattin Baş ise devletin Hakkari’ye büyük önem verdiğini belirterek, Hakkari’nin her yönüyle gelişmeye başladığını söyledi. Baş, “Ben Siirtli olabilirim ama Hakkari’de büyüdüm ve Hakkari benim memleketim. Hakkari halkı cana yakın, misafirperver ve hizmetin en iyisine layıktır. Yöreyi her yönüyle kalkındıran ve Hakkari halkının talebini geri çevirmeyen Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız. Hakkari’de bulunduğum süre içersinde Mir Kalesi’nin halka kazandırılması, Hakkari-Van yolunda seyir tepesi ve Zap Vadisi kenarında sosyal tesis projesi ve Merzan Mahallesi’nde bulunan Golazüryan göletinde sosyal tesis projesi çalışmalarının başlatıldığını öğrendim. Valimize ve emeği geçen herkese yöre halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.



Tatlı köyde tatlı kahvaltı


Vali Yardımcısı Duruk ve beraberindekiler, Hakkari’de seyyid ailelerinin bulunduğu ve yörede en çok vali, kaymakam, mühendis, öğretmen ve avukat yetiştiren köylerin başını çeken Hakkari-Van karayolu üzerindeki Tatlı köyünü de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Duruk ve beraberindekiler, köyün illeri gelenleri ile bir süre sohbet ederek onların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Köylülerle birlikte kahvaltı yapan Vali Duruk ve beraberindekiler, daha sonra köyden ayrıldı.

Vali Yardımcısı Duruk sıcak su kaynağını denetledi

Vali Yardımcısı Duruk sıcak su kaynağını denetledi

Vali Yardımcısı Duruk sıcak su kaynağını denetledi

Vali Yardımcısı Duruk sıcak su kaynağını denetledi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!