Çanakkale
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

‘Son belediye kalana dek gayret sürecek’

‘Son belediye kalana dek gayret sürecek’
Yerel seçimlerde kazandığı 65 belediyeden 51’ine el konan HDP, tabandan gelen “sine-i millet” çağrılarını geri çevirdi. Bu süreçte Meclis’ten ve belediyelerden
Yukarıya Çık

Mahallî tercihlerde kazandığı 65 belediyeden 51’ine el konan HDP, tabandan gelen “sine-i halk” çağrılarını geri çevirdi. Bu süreçte Meclis’deri ve belediyelerden çekilmenin iktidarın elini hafifleteceğini düşünen parti yönetimi, “Son belediye kalana kadar gayret etmeye devam” kararını aldı

‘Son belediye kalana dek mücadele sürecek’

BİRGÜN/ ANKARA

31 Mart 2019 mahallî tercihlerinde 65 belediye kazanan ancak el koymalar sebebiyle sadece 12 belediyede idaresini sürdüren HDP’nin gündeminde “sine-i halk” bulunmuyor. HDP, cadde eylemleri, mevzuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıma ve sosyal medya aracılığıyla kayyumlara karşı tepkisini ortaya koymaya devam edecek.

Altı belediye başkanına mazbata verilmeyen, 45 belediyesine kayyum soyulan ve iki başkanını da ihraç eden HDP, yoğunlukla kayyum soyulan şehirlerden gelen “Meclis’deri ve belediyelerden çekilin” teklifini ele aldı. Bu gidişatın partiye bir fayda sağlamayacağını dile getiren parti idareyicileri, “Kazandıklarımıza gözetmeliyiz” görüşünü bildirdi. Mevzuyla alakalı gazeteci Sibel Hürtaş’ın sosyal medya üzerinden asıllaştırdığı yayında konuşan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, “HDP’nin daha radikal bir çıkış yapması, belki bir restleşme, belediyeleri vazgeçmesi gibi arzlar geliyor. Yalnızca tepki koymak değil. Bu da karşı taraf açısından ne ifade eder, kavgalı. Tek tek her gün bir dostumuza nezaret, hapsetme, kayyum doğru bir vaziyet değil kuşkusuz ki. Ama biz tek bir belediye kalana kadar gayrete devam edeceğiz. Bizi, bürokrasi görevlendirmedi, millet istedi. Millet istediğinde geri çağırır ama bu şu an meseleyi çözmez. Yalnızca bizim vazgeçmemiz değil eforlu bir davranışın ortaya çıkması gerekiyor. Başta CHP olmak üzere, iş teşkilatları, medya, herkesin bu mevzuda eforlu bir tutum sergilemesi gerekiyor” dedi.

HUKUKİ GAYRETson-belediye-kalana-dek-mucadele-surecek-734733-1.

HDP Mahallî İdarelerden Mesul Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan ise mevzuyla alakalı yaptığı söylemede, “Gasp edilen tüm belediyeler iade edilene, rehine olan dostlarımız misyonlarına dönene kadar haklı ve hukuki demokratik çabanın tüm yol ve usulleri sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EŞ ZAMANLI EYLEMLER

HDP, bu süreçte cadde eylemlerine ağırlık verdi. Urfa, Ankara, Mardin, Iğdır, Van, İstanbul, İzmir’de aynı gün cadde eylemleri asıllaştırıldı. Salgın sebebiyle maskelerle ve sosyal mesafe korunarak asıllaştırılan eylemlerde yapılan söylemelerde, “Hukuki çabamızı tüm bu antidemokratik uygulamalara karşı sürdüreceğiz. İktidar kaybedilecek” denildi. Eylemlere yapılan polis müdahalesinde bir hayli partili nezaretine alınırken, polisin sert müdahalesi dün de bir hayli merkezde protesto edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!