Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Sağlık çalışanlarına Kovid-19 şiddeti

Sağlık çalışanlarına Kovid-19 şiddeti
Sağlık-Sen, Ağustos Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu’nu yayımladı. Ağustos ayındasağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artış gösterdiği dile getirilen rapora göre, geçtiğimiz ay sağlık sektöründe yaşanan 22 şiddet olayında 39 saldırgan yer alırken 41 sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu.
Sağlık-Sen, Ağustos Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu’nu yayımladı. Ağustos ayındasağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artış gösterdiği dile getirilen rapora göre, geçtiğimiz ay sağlık sektöründe yaşanan 22 şiddet olayında 39 saldırgan yer alırken 41 sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu.

Salih KAPLAN

ANKARA (Anayurt)- Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Ağustos Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu’nu yayımladı. Ağustos ayında sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artış gösterdiği dile getirilen rapora göre, geçtiğimiz ay sağlık sektöründe yaşanan 22       şiddet olayında 39 saldırgan yer alırken 41 sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların önemli bir bölümü ise, koronavirüs şüphelisi hastalar       ve yakınları şeklinde oldu.

Sağlık-Sen’in kamuoyuna yansıyan olaylardan derlenerek hazırladığı raporda, zaman zaman canlarından olan sağlık çalışanlarının maruz   kaldıkları şiddet nedeniyle yaralandığı, psikolojik tedavi gördüğü ya da travma geçirdiği dile getirilerek, “Elbette tüm bu sorunların yanında sağlık hizmetlerinde de ciddi aksamalar yaşanmakta ve olan en nihayetinde yine insana yani hastalara   olmaktadır” denildi.

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların önemli bir bölümünün koronavirüs şüphelisi hastalar ve yakınları olduğuna dikkat çekilen raporda, “Sağlık çalışanları bu durumu hak etmiyor; verilen emeğin, gösterilen fedakârlığın, yürütülen üstün çabanın karşılığı şiddet olmamalıdır. Bu nedenle, adli süreçlerde şiddet uygulayanlara ödüllendirir gibi sözde cezalar verilmemelidir. Madem sorun, bir milyonu aşkın sağlık çalışanını ve sağlık sistemini hedef alıyor, o halde verilecek mücadele de bu büyüklükte ve bu hassasiyetle yürütülmelidir” ifadelerine yer verildi.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin cezasız kalmaması istenen raporda, Ağustos ayında şiddet uyguladığı öne sürülen 39 saldırgandan 21’inın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtilerek, bu durumun şiddetle mücadelenin hassasiyetle yürütülmediğini ortaya koyduğu dile getirildi. 

Rapora göre, Ağustos ayı boyunca, sağlık birimlerinde 22 şiddet olayının yaşandığı bildiriliyor.

Yaşanan olaylarda 39 saldırgan yer alırken, 41 sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu. 22 olayın 10’u fiili, 6’sı hem sözlü hem fiili, 4’ü sözlü, 2’si ise taciz şeklinde gerçekleşti. 39 saldırgandan 24’ü hasta yakını iken, 12’si hasta, 3’ünü de yöneticiler oluştu. 15 saldırgan tutuklanırken mobing uyguladığı öne sürülen 3 şahıs hakkında da hiçbir işlem yapılmadı. 11 vaka hastanede, 5 vaka sahada, 4 vaka aile sağlığı merkezlerinde, 2 olay ise eczanede yaşanırken 13 güvenlik görevlisi, 11 doktor, 5 hemşire, 3 112 çalışanı, 4 eczacı, 5 de farklı branşlarda görev yapan sağlık çalışanı şiddetin kurbanı oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!