Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

RTÜK'ten Sevda Noyan kararı

RTÜK'ten Sevda Noyan kararı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK), Sevda Noyan'ın canlı yayındaki sözleri nedeniyle Ülke TV'ye 3 kez program durdurma cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Heyeti, Sevda Noyan'ın kamuoyunu uzun müddet meşgul eden lafları sebebiyle hazırlanan Ülke TV raporunu geçen haftanın hemen ardından görüştü.

İzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanının hazırladığı raporda, yayın yoluyla düşünceyi söyleme hürlüğünün bulunduğu ancak bu hakkın hukuka ters kalite taşımadan kullanılması zorunluluğu vurgulandı. RTÜK uzmanı, hazırladığı raporda “vazifelerinden biri de milleti bilgilendirmek olan yayın kuruluşlarının, yorum programlarında tenkitlere yer vermesi son derece natüreldir. Ancak, kuşkusuz bu hak hudutsuz değildir, yasa ve nezaket kaideleri içerisinde ve özellikle kamuoyunun pozitif güzergahta oluşmasına ve cemiyetin daha ileriye götürülmesine takviye emeliyle yapılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Raporda 15 Temmuz vurgusu dikkat çekti. Türk halkının epopesi direnişi, emniyetin ve MİT’in inanılmaz savaşı, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki ulusal unsurların varlığı, medyanın, politik partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve mahallî idarelerin topyekûn gayretiyle yasaklanan 15 Temmuz adi darbe teşebbüsüne de raporda yer verildi.

251 bireyin şehit olduğu ve 2000'den fazla yurttaşın yaralandığı darbe teşebbüsünün emeline erişemediğinin anlatıldığı raporda, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz gecesi dünyaya terörün yeni bir biçimini gösterdiği ifade edildi.
İzleme raporunda şu ifadeler yer aldı:

“15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların cemiyetsel bellekteki izlerine bakmak ve o gecenin politik ve sosyolojik tahlilini yapmak sürecin doğru değerlendirilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu minvalde 15 Temmuz’un Türkiye tarihi açısından ehemmiyeti ve alanların sosyolojisi çok iyi anlaşılıp inceleme edilmelidir.”

RTÜK KARARINI VERDİ

Gerek televizyon yönetimi gerekse program sunucusunun bahse mevzu ifadeleri tasvip etmediklerini söylemelerinin ve kamuoyundan özür dilediklerinin andırdırıldığı Ülke TV raporunda, yayında dile getirilen lafların ifade serbestliğini aştığı belirtildi.

Raporu detaylarıyla ele alan Radyo ve Televizyon Üst Heyeti, ziyaretlerin neticesinde yayıncı kuruluşa müeyyide uygulanmasına hükmetti.

Yayının, 6112 rakamlı Yasada yer alan "Yayın hizmetleri. cemiyeti kin ve husumete tahrik edemez veya cemiyette nefret duyguları oluşturamaz." kararını ihlal ettiği kanısına varan Üst Heyet, Ülke TV hakkında 3 kere program durdurma cezası verdi.

Kaynak: İHA

GÜNÜN EHEMMİYETLİ HABERLERİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!