Çanakkale
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Kılıçdaroğlu, gençlerle buluştu

Kılıçdaroğlu, gençlerle buluştu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nda 82 genç ile video konferansla bir araya geldi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda 82 genç ile video konferansla toplandı.

Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın hapsedilmesine ait, "Biz Kuvayımilliyeciyiz, ülkemizi, vatanımızı, sancağımızı seviyoruz. Bizi idareyenler yanlış kararlar alsalar, bizi ezmeye kalksalar bile mukavemetimizi büyük bir kararlılıkla ve şerefle sürdüreceğiz, Eren'in sürdürdüğü gibi." dedi.

Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda 82 genç ile video konferansla toplandı. Görüşmede, Türkiye'nin 81 şehri ve KKTC'den gençleri dinleyen Kılıçdaroğlu, sualleri cevapladı. "Adana Yüreğir'de CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın hapsedilmesi"nın sorulduğu Kılıçdaroğlu, darbe yarıyıllarında yaşananların şimdi Türkiye'de yaşandığını söyledi.

Yargı bağımsızlığının olmadığını, hukukun değil, siyasal iktidarın dediklerinin yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarın, avukatından akademisyenine, gencinden yaşlısına kadar kendine karşı gördüğü her kesimi bir biçimde susturma, mapusla tehdit etme gibi bir alışkanlığı olduğunu belirtti.

Darbe yarıyıllarında cemiyetin aydın kesimlerinin kıymet ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Eren Yıldırım'ın ödediği kıymet gibi... Haksızlığa karşı gelmek, sual sormak, iktidarı tenkit etmek, yanlışı bir biçimiyle ifade etmek, iktidarı, idareyenleri rahatsız ediyor. CHP'nin ve Mustafa Kemal'in gençliğinin şöyle bir özelliği var, baskıya, haksızlığa dayanır, haktan, insan haklarından, medya hürlüğünden, yargı bağımsızlığından, işsizden, fukaradan yana olur, işsizin, fakirin, ezilen kesimlerin sesi olur. Mustafa Kemal'in, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gençlerinin böyle bir özelliğinin olması gerekli. Hiç kimse unutmasın, Kuvayımilliye'nin ruhu bu partinin dokularına işlenmiş vaziyettedir. Biz Kuvayımilliyeciyiz, ülkemizi, vatanımızı, sancağımızı seviyoruz. Bizi idareyenler yanlış kararlar alsalar, bizi ezmeye kalksalar bile mukavemetimizi büyük bir kararlılıkla ve şerefle sürdüreceğiz, Eren'in sürdürdüğü gibi."

"İşsizlik en esas meselelerden biri"

"CHP'nin işsizlikle ilgili bir çalışması var mı?" suali üzerine Kılıçdaroğlu, devleti idareyenlerin işsizlik meselesini çözmesi gerektiğini, bunun için yapımın koşul olduğunu söyledi. Türkiye'nin istihdam meselesini imalle aşacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, CHP olarak işsizliği Türkiye'nin en esas mesele alanlarından biri olarak gördüklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de eğitimde ne gibi noksanlıklar görüyorsunuz?" sualine karşılık, Cumhuriyet kurulduğunda Anadolu'da okuma yazma oranlarının çok düşük olduğunu, Atatürk'ün bir eğitim hücumu başlattığını anımsattı. Çanakkale Savaşlarında Çanakkale'yi geçemeyen dominant eforların, padişahın istemiyle tek mermi atmadan İstanbul'u işgal ettiğini andırdıran Kılıçdaroğlu, şunları kaydoldu:

"Tek adam rejimi budur işte. O açıdan bizim vazifemiz, gençlerin vazifeyi Mustafa Kemal ve dostlarının kurdukları Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır. Bunun çabasını vermek zorundayız. Düşünce değişiklikleri münazara sebebi değil, zenginleşme sebebi olarak görülmeli. Kimliklerimiz, inançlarımız değişik olabilir, onları da bir zenginlik olarak görmeliyiz. Ayrışma sebeplerini vazgeçip, beraber birlikte olmanın, beraber üretmenin, alın teri dökmenin, dertte ve kıvançta birlikte olmanın yollarını bulmalıyız."

"Vazifesini yapmayan politika müesseseyi"

"2020 Türkiye'sinde genç olsaydınız nasıl bir çaba verirdiniz?" sualine Kılıçdaroğlu, "Bugünkü gençliğin, ülkenin bağımsızlığı açısından kararlı ve meblağlı bir tavır sergilediğine inanıyorum. Bu süreçte gençlere karşı vazifesini yapmayan ana unsur politika müesseseyi. Politika müesseseyi gençlerin temennilerine uygun bir siyaset izlemiyor, gençlerin önündeki manileri kaldırmıyor." cevabını verdi.

"2020 seneyi Türkiyesi'nde şayet bir genç politika müessesesini sıhhatli denetlemiyorsa vazifesini yapmıyor demektir." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, iktidarın, 18 yıldır Türkiye'yi tek başına idaremesine, istediği yasayı, kararnameyi çıkartmasına, istediği cetmeleri yapmasına karşın, Türkiye'nin gündeminde milyonlarca işsizin olduğunu, surat binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini belirtti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Kılıçdaroğlu, gençlerin, bu bayramın ehemmiyetini, yakın tarihi çok iyi öğrenmeleri, yaşamı ve politika müessesesini denetlemeleri gerektiğini kaydoldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!