Çanakkale
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Erdoğan'dan 'Çav Bella' çıkışı: Hürmetsizler yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor

Erdoğan'dan 'Çav Bella' çıkışı: Hürmetsizler yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden 'Çav Bella' çalınmasına tepki gösterdi. Erdoğan, 'CHP'li yetkililer için 'Saygısızlar
Yukarıya Çık

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden "Çav Bella" çalınmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "CHP'li yetkililer için "Hürmetsizler yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor" ifadelerini kullandı

Erdoğan'dan 'Çav Bella' çıkışı: Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor

Partisinin Şehir Başkanları buluşmasında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de bazı camilerin minarelerinden 'Çav Bella' dinletilmesine ait söyleme yaptı.

Konuşmasında "Hürmetsizler yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor" diyen Erdoğan, "Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses dinlemek vardır" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"

Dünyada bir hayli ülkede görülen üzcü görüntüler Türkiye'de yaşanmadı, süreç galibiyetli olarak yürütüldü.

Günlük yaşam bir vakit daha yeni kaidelere göre devam edecek. Maske kullanımı bir vakit daha yaşamımızda olacak.

Bugüne kadar 5,5 milyon dar kazançlı yurttaşlarımıza verdiğimiz biner lira karşılıksız nakit takviyemizle insanlarımıza sahipsiz olmadıklarını gösterdik.

Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses dinlemek vardır. Hürmetsizler yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor.

Bu ülke geçmişte yağdan gaza kuyruklar buhranı yaşamıştır. Bu ülke darbe özlemcilerinin yaşattığı bir hayli buhran yaşadı. Bunların artta hep CHP çıkmıştır.

Yeniden hüsrana uğradılar. Bu salgın krizine en az zararla geride vazgeçiyoruz. Gerçeğinde biz ülkemiz için hayırlı olan ne öneri varsa sarihiz. Yapıcı politika yerine devirici muhalefeti seçim ettiler. Gerçi bunlara hep böyledi. Biz Türk Lirası'nın 6 sıfır atarak haysiyetli hale getirdiğimizde bunlar ona da karşı çıkıyorlardı. Biz enflasyonu yüzde 63'ten hamdolsun tek haneli sayılara düşürdüğümüzde anlamsız bir karın ağrımasıyla tenkit etmeyi sürdürdüler.

Merkez Bankası rezervemiz vazifeyi devraldığımızda 27,5 milyar dolardı. Bu yükselti 135 milyar dolara çıkardık. Başbakanlığım yarıyılında misyon verdiğim bazı bireyler değişik bir biçimde bize saldırıyor.. Bir başbakan onay vermeyecek sen bakan olarak adım atacaksın?

Bu zat Sosyal Sigortalar Kurumu’nın başında bulundu. Sosyal Sigortalar Kurumu’nın başında bulunduğunda halimiz nasıldı anımsayın. Yurttaş kuyruklarda sersefil oluyordu. Rahmetli Savaş Ay’ın programını anımsayın. O çekimin yapıldığı Okmeydanı Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi, Prof. Dr. Cemil Taşçı’nın ismiyle orayı sıfırdan yaptık. Milletimize dört dize hizmet veriyor. Bay Kemal zahmet olmazsa bir git gör.

Onların vazifelerini bakanlıklarımızın üstlendiğini söylemiyor. İzmir’in suyunu Devlet Su İşleri ile yapmıştık. Biz belediyelerin bütçeden aldıkları hisseleri geçmişte olmadığı kadar yükselttik. Bunların tasayı gösteri yapmak.

Tek vazifeyi destek yapmak olan Vefa Sosyal Destek gruplarına bir PKK bir de CHP saldırıyor. Ne anlattığından haberi yok. Özerk müesseselerle alakalı meblağsız ifadeler kullanıyor. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin IMF’e borcunu ödedik ve o defter, kapattık.

Ülkemizi IMF’in boyunduruluğuna sokmak için nafile çabaladıklarını CHP’lilere bir kere daha anımsatmak istiyorum. Önümüzde çok daha büyük amaçlarımız var. Hep beraber Türkiye olarak, Cumhur İttifakı olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güçlük yoktur. Allahın İzniyle bu senenin 27 Mayıs'ı değişik olacak. Demokrasi ve Serbestlik Adası'nın açılışını yapacağız. Bu açılış çok ama çok ehemmiyetli olacak."

Ayrıntılar geliyor...

NE OLMUŞTU?

Evvelki gün İzmir'de saat 17.00 sıralarında Konak, Karşıyaka, Hamlı ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak öğrenilen ‘Çav Bella' çalınmıştı.

Merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Hamlı ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına "korsan bir biçimde müdahil olunduğu" belirtilmişti.

İzmir Müftülüğü'nden yapılan söylemede, yaşanılan hadise doğrulanırken şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün saat 17.00 sularında şehrimizin muhtelif bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği meçhul şahıslarca merkezi sistemimizin frekansına korsan biçimde müdahil olmak suretiyle bir baltalama asıllaştırılmıştır. Mevzu ile alakalı lüzumlu kabahat ilanında bulunulmuş ve lüzumlu analiz başlatılmıştır.”

Hadiseyle alakalı soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturmada bir şahıs nezaretine alınmıştı.