Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Bursa Yıldırım’ın uyumayan kütüphanesi açıldı

Bursa Yıldırım’ın uyumayan kütüphanesi açıldı
Bursa’da Yıldırım Belediyesi’nin öğrencilere 7 gün 24 saat çalışma ve araştırma imkânı sunacağı, ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’ Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, 28. dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle açıldı.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi’nin hayırsever desteğiyle ilçeye kazandırdığı ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’, Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.  Bin 250 metrekarelik alanda öğrencilere 7 gün 24 saat çalışma ve araştırma imkânı sunacak 300 kişilik kütüphanede, 20 bin eser, 100 kişilik seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, grup ders çalışma alanları, kafeterya ve dinlenme alanları bulunuyor.

 ‘MEDENİYETİN TEMELİ BİLGİ EĞİTİM VE KİTAPLA ATILIR’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, hem Yıldırım hem de Bursa için değerli bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bir medeniyetin temeli bilgi, eğitim ve kitapla atıldığını belirterek, geçtiğimiz aylarda Yıldırım Millet Kıraathanesi’ni ilçeye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür etti.  Göreve geldiklerinde belediye bünyesinde 1 adet olan kütüphane sayımızı 10’a yükselttiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz,  bu kütüphaneyi Yıldırım’a kazandıran hayırsever Şeremet ailesine ve Mümine Şeremet hanımefendi başta olmak üzere, mimarından işçisine, müteahhit firmadan temizlik işçisine kadar ve Yıldırım’ın hizmetkarı olan kıymetli çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

BİNALİ YILDIRIM: BURADA TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ VAR

Hayırsever Şeremet Ailesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, 28. dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım da,  Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı bu güzel eserin kazandırılmasına vesile olduğu için de kutladı. Yıldırım'da ortaya çıkan kütüphanenin sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizen Yıldırım, "Bu projeler bana çok heyecan verir. Burada Türkiye’nin geleceği var. Gençlerimiz için bilgi hazinesi var” diye konuştu.

Hayırsever Şeremet ailesi adına kürsüye çıkan Salih-Mümine Şeremet çiftinin torunu Ayşegül Şeremet ise, ülkenin geleceğinin açık fikirli, sorumluluk sahibi bireylerin olacağına inandığını kaydederek, "Okumak insanı özgür kılar. İnsanlığın on binlerce yıllık bilgileri kitaplarla, kütüphanelerle bizlere ulaşıyor. Her kütüphane insanlığın hafızasıdır onlara sahip çıkmalıyız" dedi.

Konuşmalar sonrasında Binali Yıldırım, hayırsever Şeremet ailesine plaket takdim etti. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise Yıldırım’a günün anısına ‘ilmin rütbesi rütbelerin en yükseğidir’ yazılı bir hat tablosu hediye etti. Kurdele kesimi sonrasında konuklar Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’yi gezdi.




Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!