Çanakkale
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Bu İsim, LUNA Çöküşünü Yıllar Öncesinden Haber Verdi!

Bu İsim, LUNA Çöküşünü Yıllar Öncesinden Haber Verdi!
MakerDAO’nun eski Akıllı Sözleşmeler Yöneticisi olan tecrübeli Ethereum (ETH) geliştiricisi, yatırımcısı ve danışmanı Mariano Conti, Nisan 2018 ...

MakerDAO’nun eski Akıllı Sözleşmeler Yöneticisi olan tecrübeli Ethereum (ETH) geliştiricisi, yatırımcısı ve danışmanı Mariano Conti, Nisan 2018’deki Terra (LUNA) tasarım kusurları hakkında bir tartışmayı hatırlattı. Kesinlikle vizyoner görünüyor. İşte detaylar…

Terra’nın (LUNA) “ölüm sarmalı” 2018’de tahmin edildi

Conti, MakerDAO’daki meslektaşı Cyrus Younessi’nin bir açıklamasını Twitter üzerinden paylaştı. 20 Nisan 2018’de Bay Younessi, Terra’nın (LUNA) mimarisini ve onun TerraUSD (UST) stablecoin’ini eleştirdi. Bir kripto para borsası büyük Coinbase’in eski Başkan Yardımcısı olan bir Blockchain ustası Linda Xie tarafından alıntılanan bir açıklamada, Younessi, UST’yi yalnızca LUNA tokenı ile destekleme fikrini eleştirdi. 2018’de bu tasarımı MakerDAO’nun DAI’si ile karşılaştırdı.  Ancak MakerDAO, yalnızca MKR varlığı tarafından destekleniyordu. Bu “tek varlık” desteği çok kırılgandı. İki kripto para birimi – bir stablecoin ve onun “temel tokenı” – sıfıra doğru yarışırken, yatırımcıların paniği kolayca bir “ölüm sarmalı” mekanizması başlatabilir.

Ancak yatırımcılar paniklerse LUNA düşecek. O zaman Terra düşmeye devam edecek ve sonra her biri birbirlerinin ölümüne katkıda bulunmaya devam edecekti. Younessi, bazı ekiplerin hala benzer tasarımlarla ilgilenmesine şaşırdı. Terra’nın (LUNA) çöküşü tüm sektör için acı vericiydi. Conti, Terra’nın (LUNA) çöküşüyle ​​yok edilen en büyük yatırımcılardan biri olan Three Arrows Capital’in Su Zhu’su hakkında bir açıklama da ekledi. Zhu’nun, LUNA/UST ekosisteminin ne kadar kırılgan olduğunu “fark etmediğini” iddia ediyor.

Daha önce bildirdiğimiz üzere, aşırı abartılı Anchor Protocol’den (ANC) yapılan büyük ölçekli geri çekilmeler ve ardından gelen panik satışları sayesinde TerraUSD (UST) stablecoin’i ABD doları karşısında sabit değerini kaybetti. “Ölüm sarmalı”, LUNA ve UST fiyatlarını sıfıra yakın değerlere itti. LUNA’da açık pozisyonları olan düzinelerce kripto para fonu tasfiye edildi.

Terra soruşturması devam ediyor

TerraUSD stablecoin’inin başarısız olmasının ardından, Güney Koreli mali düzenleyiciler, yerel kripto para birimi borsalarında “acil” incelemeler gerçekleştirdi. Güney Kore FSC ve FSS, bölgesel kripto para borsası operatörlerinden TerraUSD ve LUNA ile ilgili işlemler hakkında bilgi talep etti. Buna ticaret hacimleri, kapanış fiyatları ve ilgili yatırımcıların sayısı ile ilgili ayrıntılar dahildi. Ek olarak, borsalardan piyasa çöküşünün nedenleri ve çareleri hakkında araştırma talep edildi.

Daha sonra FSS, dijital varlıklar için ödemeler için ağ geçidi görevi gören şirketleri araştırmaya başladı. FSS, stratejileri, kripto para birimleriyle ilgili hizmetleri ve dijital varlıkların ifşası hakkında 157 ödeme ağ geçidini sorguladı. UST ve LUNA’nın başarısızlığının ardından, Güney Kore’nin ulusal vergi makamlarının, vergi kaçakçılığı nedeniyle Terraform Labs ve Kwon’u 78 milyon dolar cezalandırdığı bildirildi. Yasa koyucular, Kwon’u Terra’nın çöküşüne ve UST’nin de-pegging’ine yol açan olaylarla ilgili yasal bir soruşturmaya katılmaya davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!