Çanakkale
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Ankara’da pandeminin merkez üssü Şehir Hastanesi

Ankara’da pandeminin merkez üssü Şehir Hastanesi
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube, Şehir Hastanesi’nde bin – bin 100 hastanın Kovid-19 tedavisi gördüğünü açıkladı. 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube, Şehir Hastanesi’nde bin – bin 100 hastanın Kovid-19 tedavisi gördüğünü açıkladı. 

ANKARA (Anayurt) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube pandemi döneminde Şehir Hastanesi’ne ilişkin verileri açıkladı. Şehir Hastanesi’nde sağlık emekçilerine tanı testlerinin yaygın olarak yapılmadığı ifade edilen açıklamada tanı testlerinin ücret karşılığında yapıldığı belirtildi.

YURT DIŞINDAN HASTA GELİYOR

SES Ankara Şube’nin açıklamasına göre; vatandaşlar Kovid-19 tedavisi için yer bulunamazken Şehir Hastanesi’ne sağlık turizmi için yurtdışından hasta getirildi.

Ankara’da Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan yataklı tedavi hizmetlerinin yüzde 40’ı Şehir Hastanesi tarafından sürdürülüyor ve bu hastanede 20 bine yakın sağlık emekçisi görev yapıyor.

Açıklamaya göre, pandeminin ilk üç ayında Şehir Hastanesi’ne günlük 20 -25 bin aralığına giriş olurken, alınan normalleşme kararıyla birlikte bu sayı günlük 70 bine çıktı.

Ankara Şehir Hastaneleri Başhekimliği 15 gün önce 600 Kovid-19 pozitif 150 kadar da şüpheli hastanın Şehir Hastanesi’nde yattığını açıklamıştı. SES Ankara Şube’nin yaptığı çalışma sonucunda ortaya çıkan sayı ise bunun çok üzerinde. SES Ankara Şube’ye göre Şehir Hastanesi’nde bugün itibariyle tedavi gören pozitif ve şüpheli hasta sayısı bin-bin 100 arasında.

SES Ankara Şube, açıklamasında vaka artışı nedeniyle 31 Ağustos itibariyle nöroloji, ortopedi ve genel hastane binalarının tahliye edilerek Kovid-19 hastaları için ayrıldığını da belirtti.

ŞEHİR HASTANESİ DOLU

Açıklamada Şehir Hastanesi’nin doluluğuna ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“Ankara Şehir Hastaneleri Başhekimliği tarafından 31.08.2020 itibariyle 2.700 hastanın hastanede tedavi altında olduğu ifade edilmiştir. Başhekimliğin açıklamalarına göre hastanenin doluluk oranı %72’dir. Sonuç olarak; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri gibi Kovid-19 hastalarının geneli için kullanılabilir olmayan yataklar çıktığında Kovid-19 hastalarına ayrılan yatakların ve yoğun bakım yataklarının dolduğu ortadadır.”

Hastanenin tanı testi kapasitesinin 2 bin 700 olduğu ifade edilen açıklamada sağlık emekçilerine rutin ve yaygın tanı testi yapılmadığı ve 250 TL karşılığında test yapıldığı belirtildi. Ayrıca Türkiye genelinde yüzde 2’lerde olan pozitif hasta tespit oranı Şehir Hastanesi’nde yüzde 20. Bu oran Şehir Hastanesi’nin bulaş odağı olduğunu gösteriyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!