Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Yozgat Çekerek Irmağı’nda rafting başlıyor

Yozgat Çekerek Irmağı’nda rafting başlıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın talimatıyla Yozgat’a gelen Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, yeni parkurlar için saha çalışması yaptı. Çekerek Havzası uluslararası raftingin yeni adresi olacak.

YOZGAT (İGFA) - Türkiye’nin sporu raftinge yeni parkurlar keşfetme ve oluşturma adına "Pandemi bize engel değil" diyerek çalışmalarını sürdüren Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı, Yozgat'a geldi. Yeni parkurlar için saha çalışması yapan Yardımcı, parkur keşif ekibi ile birlikte Çekerek Irmağı'nda incelemelerde bulundu.

Çekerek Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akkan ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vahhap Konakçı'nın da eşlik ettiği inceleme gezisinde Rafting Milli Takımlar Baş Antrenörü Erdoğan Buçan ve Federasyon keşif ekibi Çekerek Irmağı'nın yörenin rafting sporu için olumlu bir alan olduğu belirlendi. Mevsim haricinde su debisine yön verecek barajın olmasının yapılacak bir şampiyona için avantaj olduğuna dikkat çeken Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, 2020 yılı faaliyetlerini özetleyerek, bu yıl Yozgat üzerinde çalışacaklarını söyledi. "Çekerek, rafting için potansiyeli olan bir ilçemiz" diyen Yardımcı, "Belediye Başkanımızın genç, dinamik ve istekli oluşu, spora önem vermesi bizim için her şeyden daha değerlidir. Kentte yapımı devam eden Lavanta Adası, Millet Bahçesi ve Mesire alanlarıyla rafting sporunu birlikte düşünerek Çekerek’i spor merkezi yapma hayaline bizler de inandık. Bizde bu potansiyeli sadece spor adına değil 5 bin yıla ulaşan tarihi bir kentin turizm ayağını da öne çıkararak burada bir şampiyona planlamak istiyoruz" dedi.

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır ise, ilçede atılacak her adımın bilinçli ve günübirlik değil, geleceği hedef almasının önemli olduğunu söyleyerek, "Bugünden adımlarını attığımız ve yatırımlarını sürdürdüğümüz projelerimiz tamamlandığında önümüzdeki yıllarda şehrimize dünyanın dört bir yanından ziyaretler gerçekleşecek. Çekerek Irmağı Havzası'nın da rafting parkuru oluşturulması halinde hem kültürel, hem de spor aktiviteleriyle marka bir şehir haline geleceğimize inanıyorum. Desteklerini esirgemeyen Federasyon Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!