Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

'Yerel basına desteğimiz sürecek'

'Yerel basına desteğimiz sürecek'
Yerel basının temsilcileriyle bir araya gelerek gazetecilerin sorunlarını dinleyen ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Gültekin, yerel basının destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Yerel basının temsilcileriyle bir araya gelerek gazetecilerin sorunlarını dinleyen ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Gültekin, yerel basının destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Salih KAPLAN

ANKARA (Anayurt) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler       Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Ankara’da faaliyet gösteren yerel gazetelerin temsilcileri ve çalışanları ile bir araya geldi. Basın İlan Kurumu (BİK) Ankara Şube Müdürü Murat Yürekli’nin de yer aldığı toplantıda kent gündemi, yerel basının sorunları ve Büyükşehir Belediyesinin basın çalışanları ve gazeteler ile olan ilişkileri konuşuldu. Kendisinin de 7 yıl boyunca Ankara’da yerel gazetecilik yaptığını dile getiren Gültekin, “Biz yerel gazetelerin, hatta sadece günlük çıkan gazetelerin değil ilçelerde çıkan gazetelerin ve işini doğru yapan yayınların da destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yerel gazetelerin bilinirliğinin ve okuyucusunun artması için Büyükşehir Belediye ile işbirliği içinde kentin insan yoğunluğunun olduğu alanlara yerleştirilecek stantlar ile yerel gazetelerin dağıtımının yapılması önerisi görüşüldü. Gazetecilerin önerilerine olumlu yaklaşan Gültekin, belediye billboardlarında Ankara’daki yerel gazetelerin logolarının yer aldığı afişlere ve yeni kurulan ABB TV’de yerel basının tanıtım filmlerine yer verilmesine de sıcak baktığını dile getirdi.

“GAZETELER DE ÇALIŞANLARINI DESTEKLEMELİ”

“Yerel gazeteleri destekleyelim ama yerel gazetelerin de kendi çalışanlarını desteklemesi gerekiyor” diyen Gültekin, maaşların düşüklüğü ve çalışanların kolayca işten çıkarılması gibi sorunları yakından bildiğini dile getirerek, “Gazeteleri çalışanları ile bir bütün olarak ele alırsak daha sağlıklı yapılara ulaşılacağını düşünüyorum. Biz gazetelere destek verelim ama gazeteler de çalışanlarına destek vermeli. Benim meslektaşlarıma bu destek sağlanmazsa konumumuzun dezavantajlarını da göstermek isterim. Benim meslektaşlarımı kimse ezmeyecek, hakkı neyse verecek. Çalışanın en ufak bir problemde kapının önüne konulmaması gerekiyor. Bunu da beraber takip edeceğiz”

“YEREL BASIN ULUSAL MECRA İLE BOY ÖLÇÜŞÜR HALDE”

Basın İlan Kurumu Ankara İl Müdürü Murat Yürekli ise, “Gazetelerin gelirlerinin başında resmi ilanlar geliyor ancak resmi ilanlar konusunda maalesef istediğimiz noktada değiliz. Göreve geldiğimden bu yana Büyükşehir Belediyesinin sıcak yaklaşımı ile karşılaştım, bir şekilde ilan akışını sağlamaya çalışıyorlar. Özellikle yerel gazetelerimizin en büyük sorunu maalesef Ankara gibi büyükşehirlerde yerel dinamiklerin de yerel olarak hareket etmemesinden kaynaklı bir görülememe sıkıntısı var. Ankara’daki yerel basın ulusal ölçekli bir bakış açısına sahip. Ankara’daki yerel basın çok dinamik, haberler son derece güncel bu konuda herhangi bir uyarıda bulunmuyoruz. Ankara yerel basını her ne kadar görünürlüğü az olsa da ulusal mecra ile boy ölçüşür halde” şeklinde konuştu.

Resmi ilanların yayımlandığı ilan.gov.tr ile gazetelerin yaklaşık 100-150 bin trafiği olan bir sürece entegre olduğunu dile getiren Yürekli, “Ülkenin farklı yerlerinden ilan.gov.tr’ye giren birisi Ankara’da hangi gazetede ilan yayınlanmışsa ona ulaşabiliyor. Bu sayede yerel gazetelerin web sitelerine kolaylıkla ulaşılıyor. Günlük gazetelerin internet sitelerine giriş trafiğine baktığımız zaman ortalama 40-100 bin arası giriş tespit ediyoruz. Bu da yerel gazetelerin okunurluğunun düştüğüne ilişkin tezi çürütmüş oluyor. Sadece yazılı basılı yayın olarak düşünmemek lazım dijital anlamda da çok hızlı ve verimli bir entegrasyon var” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!