Yenidoğan bebek çekimi nedir? Bebek fotoğraf çekimi zararlı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenidoğan bebek çekimi nedir? Bebek fotoğraf çekimi zararlı mı?
(yasemin.com) Teknolojinin her geçen gün daha da ilerlemesiyle, ebeveynlerde bu kavramın nimetlerinden yararlanmak istiyor. Anne ve babalar, daha ...

(yasemin.com)

Teknolojinin her geçen gün daha da ilerlemesiyle, ebeveynlerde bu kavramın nimetlerinden yararlanmak istiyor. Anne ve babalar, daha sanatsal olarak bebeklerine fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bunun için en uygun zamanının ne vakit olduğunu, yenidoğan fotoğrafçılığına dair bütün bilgileri sizler için derledik. Yenidoğan bebek çekimi nedir? Bebek çekimi ne zaman yapılır? Bebek fotoğraf çekimi zararlı mı?

Teknolojinin bu kadar ilerlemesiyle birlikte, ebeveynler dijital ortamda hem de çıkartıp bakmalık bebeklerinin güzel fotoğraflarının çekilmesini istiyorlar. Çocuklarının o hallerini sonsuza dek saklayabilmek adına güzel anıların biriktirilmesi için uğraşan ebeveynler yenidoğan fotoğrafçılığına ilgiyle yaklaşıyorlar. Yenidoğan fotoğrafçılığına ilişkin kafasında bir çok soru işareti barındıran ebeveynler, çocuklarını da nasıl insanlara emanet ettiklerini ve kime nasıl güveneceklerinin de merakı içerisindeyken, yenidoğan fotoğrafçılığına ilişkin tüm bilgileri derlediğimiz haberimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

YENİDOĞAN FOTOĞRAF ÇEKİMİ NEDİR?

İsminden de anlaşılacağı üzere yenidoğan fotoğrafçılığı doğumun ardından bebekle bebeğin ebeveynlerine yapılan oldukça özel bir çekim türüdür. Kulağa her ne kadar fotoğraf çekebilen herkesin yapabileceği bir şeymiş gibi gelse de; yenidoğan bebek fotoğrafçılığını yapacak kişinin eğitim almış olması ve bilinçli olması şarttır. Anne karnındaki bebeğin, dünyaya gelişinin ardından bebeğin doğal görüntüsünün süslü karelerde vurgulanması işi, hem bebeğin rahatını bozmadan hem de zarar vermeden yapılması çok önemlidir. Bu durum bazında yenidoğan fotoğrafçısının bebekler hakkında da rahatlatıcı teknikleri bilmesi ve uygulayabilmesi de oldukça gereklidir.

BEBEK ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILIR?

Çekimin yapılabileceği en geç tarih de bebeğin 12 günlük olduğu zamandır. Çünkü bu zaman diliminde bebekler hala anne karnındaki davranışlarını devam ettirmektedir. Ayrıca 5 ve 12 gün arası süreçte (normal şartlarda) bebeklerin henüz bebek sivilceleri çıkmamıştır ve gaz sancıları da başlamamıştır. Bu sayede de fotoğraflarda daha keyifli pozlar verebilir. Ayrıca çekimi yapacak kişinin yeni doğmuş bebeklerin fizyolojik olarak anlatıldığı kurslara gitmesi gerektiği bir gerçektir.

BEBEK FOTOĞRAF ÇEKİMİ İÇİN ÖNEMLİ NOKTALAR

  • Bebeklerin fotoğraf çekimi öncesinde tüm ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir. (yemek, bez gaz vb.)
  • Ortamın yaklaşık 28 derece olması ve nem oranının %40 ila %60 arasında bulunması gerekmektedir.
  • Ortamın yeni havalandırılmış ve hijyenik olması gerekir.
  • Bebeğe değecek tüm eşya ve ekipmanın dezenfekte edilmesi konusunda fotoğrafçı uyarılmalıdır.
  • Bebeklerin retinalarının hassas olduğu bilinciyle flaş kullanılmaması gerektiği konusunda fotoğrafçı uyarılmalıdır.

BEBEK FOTOĞRAF ÇEKİMİ ZARARLI MI?

Eğer bilinçli bir profesyonel fotoğrafçı ile çalışıyorsanız, hiç bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Bununla birlikte dikkat etmeniz gereken noktaları tekrar uyarısını yaparak çekimi gerçekleştirebilirsiniz. Fotoğrafçının çocuğa verdirdiği hareketlerden korkan anneler genelde zarar mı sorusunu sorsa da, bebeklerin elastik yapısının unutulmaması gerekmektedir. Daha çok verilen pozlarda anne karnındaki gibi bir duruş verdirilip bağlanır. Annelerin bu konuda rahat ve gönüllerini ferah tutması, anının tadını çıkartmasını tavsiye ederiz. 

Abone ol


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuklarda sık idrara çıkma problemi!Önceki Haber

Çocuklarda sık idrara çıkma problemi!

İp atlamak metabolizmayı hızlandırır mı? İp atlamanın faydaları nelerdir?Sonraki Haber

İp atlamak metabolizmayı hızlandırır mı?...

Yorum Yazın