Çanakkale
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Yaz aylarında çocuklar ne içebilir? Enerji içecekleri çocuklar için uygun mu?

Yaz aylarında çocuklar ne içebilir? Enerji içecekleri çocuklar için uygun mu?
(yasemin.com) Yaz ayları çocukların değişen fiziksel aktiviteleri, artan hava sıcaklığıyla besin içeriklerinde değişiklikler görülmesine ...

(yasemin.com)

Yaz ayları çocukların değişen fiziksel aktiviteleri, artan hava sıcaklığıyla besin içeriklerinde değişiklikler görülmesine sebebiyet verebiliyor. Özellikle soğuk ve şekerli şeylere karşı hassasiyet duyan çocuklar, tercihleri bu yönde kullanmak isteyebiliyor. Çocuklar yaz aylarında ne içebilir? Enerji içecekleri çocuklar için uygun mu?

Yaz aylarında genel olarak insanlık sıvı kaybına uğradığı için günlük kullanımının dışında daha fazla sıvı tüketme ihtiyacı duyabilmektedir. Havaların ısınmasıyla hararetini atmak için daha çok soğuk içeceklere yönelen çocuklar için uyarı yapan uzmanlar, çocukların sıvı ihtiyacının doğal yöntemlerle karşılanması gerektiğini belirtti.

ÇOCUKLAR YAZ AYLARINDA NE İÇEBİLİR?

Bebeklerde ek gıda ile birlikte susamasını beklemeden su tüketmesini sağlamak için bebeğe belli aralıklarla su verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, sıklıkla bir kaç yudum dahi olsa içmesi için teşvik etmek gerektiğini belirtti. Yaklaşık 1 yaşına kadar 1 bardak günlük suyu tüketebileceğini belirten uzmanlar, temiz suyun vücut sıvısı için yeterli olacağını açıkladı.

Geri kalan %70  -80'i sudan oluşan vücudun sıvı ihtiyacının yiyeceklerden giderilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, taze sıkılmış ve meyve ve sebzelerin bunun için çok ideal olduğunu vurguladı. Yaşı ilerleyen çocukların özellikle şekersiz içecekler alıştırılması ve ferahlatıcı olarak çoğunlukla su tüketimine teşvik edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, çocukların tüketebileceği içecekleri de sıraladı.

ÇOCUKLAR İÇİN YAZIN İÇECEK ÖNERİLERİ

ÇİLEKLİ LİMONATA

Çocukların asla hayır diyemeyeceği içeceklerden biri olan limonataya bir de çilek girdi mi çocuklar için vazgeçilmez bir hale geliyor. Çilekli limonata yaparken içine doğal bal kullanılmasını önerilirken, çilekleri ve limonu ve istenilirse nane ve balı blenderdan geçirdikten sonra püre haline gelen limonata oldukça lezzetli oluyor. Ayrıca buzdolabına dondurma kabına konmasıyla da güzel bir dondurma olan çilekli limonata çocukların yaz aylarında vazgeçilmezleri arasında.

TAZE MEYVELERDEN KOMPOSTO

Çocukların en sevdiği meyveleri yine ebeveynleri bilir. Çocukların en sevdiği meyve ve sebzelerin suyunun çıkarılması yada püre haline getirilmesiyle oldukça ferahlatıcı içeceklerle de edilirken, çocukların severek tükettiği sağlıklı tarifler arasında yerini alıyor. Özellikle balla ya da karışım olmadan tüketilen soğuk kompostolar, birden fazla meyvenin birleşimiyle de oluşabiliyor. 

NANELİ AYRAN

Ayıklanan nane yapraklarıyla ferahlatıcı etki verirken, ayranın içerisine sıkılan az biraz limon da hem şişkinliği önleyecek hem de çocuklarınızın vazgeçilmezi haline gelecektir.

ENERJİ İÇECEKLERİ ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN MU?

İngiltere de yapılan bir araştırmaya göre çoğunluğu ergenliğe ulaşmamış çocuklardan oluşan bir grubun enerji içeceğini keşfetmesiyle bağımlılık düzeyinde tükettiğini fark etti. Enerji içeceği tüketen çocuklarda şiddetli baş ağrısı ve uyku problemleri baş gösterirken, eğitim hayatlarında başarısız olduklarını ortaya koydu. Hayat düzenini bozan enerji içecekleri, yetişkin bireylerde daha önerilmezken, çocukların atıp kurtulamayacağı enerjinin birikmesi hayatını oldukça olumsuz etkilemekte olduğu kanıtlanmış gerçekler arasında yerini alıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!