Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Vitalik Buterin’den Metaverse ve Bitcoin Yorumları!

Vitalik Buterin’den Metaverse ve Bitcoin Yorumları!
(kriptokoin.com) Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ünlü bir Bitcoin (BTC) maksimalisti hakkında tweet attı. Ayrıca, son zamanların en ...

(kriptokoin.com)

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ünlü bir Bitcoin (BTC) maksimalisti hakkında tweet attı. Ayrıca, son zamanların en popüler konularından biri olan metaverse alanını yorumladı. İşte detaylar…

Vitalik Buterin, metaverse yorumlarıyla dikkat çekti

Buterin, geçtiğimiz günlerde tartışma yaratması muhtemel metaverse yorumları yaptı. Twitter üzerinden konuşan Buterin, metaverse’ün ne anlama geldiğini şu anda kimsenin bilmediğine dikkat çekti. Metaverse’ün gerçekleşeceğini düşünse de, şu anki kurumsal firmaların yaratmak istediği metaverse gibi bir şey olmayacağını söylüyor. Hatta bu konunun Wikipedia ve Britannica arasındaki farktan bile çok derin olduğunu aktarıyor.

Şu an kimsenin metaverse’ün ne olduğunu bile bilmediğini söyleyen Buterin’e göre “İnsanların ne istediğini tahmin edebilmek için çok erken dönemdeyiz.” Bu nedenle Facebook’un yaratmaya çalıştığı her şey boşa gitmeye mahkum. Bilindiği üzere Facebook, 2021’in son aylarında adını “Meta” olarak değiştirerek metaverse’e odaklanacağını açıklamıştı.

Buterin, Bitcoin maksimalistine “palyaço” dedi

Vitalik Buterin, MicroStrategy’den Michael Saylor’u “tam bir palyaço” olarak adlandırıyor. Vitalik Buterin, Bitcoin maksimalistleri ve altcoin yaratıcıları arasındaki son mücadelede Michael Saylor’u ezip geçiyor. Vitalik Buterin, Pazar günü bir tweet’te, Saylor’ın Ethereum’un neden etik olmadığını anlattığı bir videoyu paylaştı. Tweet’inde, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’dan tam bir palyaço olarak bahsetti. Bitcoin dışındaki diğer tüm kripto paraları güvenlik açısından sağlam etik temellerden yoksun olarak nitelendirdi. Buterin, aşağıdaki tweet’i attı:

Maksimalistler neden tam bir palyaço olduğu ortaya çıkan kahramanları seçip duruyor?

Saylor, söz konusu röportajda, diğer tüm kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğunu ima etti. Bunun yanı sıra, “Bitcoin ekosisteminde tüm meşru yetenekler çalışıyor” dedi. MicroStrategy CEO’su, “Eğer dürüst, etik ve yetkin iseniz, Lightning Network’ü inşa ediyor olacaksınız” diye ekledi. Saylor’un yorumlarından hoşlanmayan tek kişinin Buterin olmadığını belirtmekte fayda var.

Ripple avukatı Saylor’ı neden eleştirdi?

ABD SEC ve Ripple arasında devam eden yasal savaşta XRP sahiplerinin yasal temsilcisi John Deaton da Saylor’ın yorumlarıyla ilgili bazı endişelerini dile getirdi. Deaton’a göre, Saylor’un menkul kıymet tanımı temelde kusurludur. Etik argümanları ise saçmadır. Deaton, Pazar günü Twitter’da yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Saylor’un bir menkul kıymeti neyin oluşturduğuna dair analizi derinden kusurlu. Ne kadar zeki olduğu düşünüldüğünde bu oldukça şaşırtıcı. Daha da rahatsız edici olan şey, eğer ‘etikseniz’, yalnızca Bitcoin ve Lightning üzerine inşa edeceğiniz yönündeki yorumları. Etik yorumlar saçma ve Saylor’un bundan daha iyi olması gerekiyor. Analiziyle ilgili sorun, her potansiyel geliştiriciyi platformun kurucularıyla eşitlemesi.

Son haftalarda, Bitcoin maksimalistleri ve altcoin topluluğu arasındaki gerilimler daha da ısındı. Cardano’nun yaratıcısı Charles Hoskinson, Saylor’un ADA’yı menkul kıymet olarak sınıflandırmasını takiben Michael Saylor gibi Bitcoin maksimalistlerini entelektüel olarak sahtekâr olarak nitelendirmişti. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Saylor’ın MicroStrategy’sinin, hazinesinde yaklaşık 129.699 BTC bulunmakta. Yani, Bitcoin’in bilinen en büyük kurumsal sahibi olmaya devam ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!