Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Uzman Yorumu: SHIB Ethereum Merge’den Nasıl Etkilenecek?

Uzman Yorumu: SHIB Ethereum Merge’den Nasıl Etkilenecek?
Kripto dünyasının çok beklenen yükseltmelerden biri olan Ethereum Merge muhtemelen Eylül ayında gerçekleşecek. Peki Shiba Inu (SHIB) PoS’a ...

Kripto dünyasının çok beklenen yükseltmelerden biri olan Ethereum Merge muhtemelen Eylül ayında gerçekleşecek. Peki Shiba Inu (SHIB) PoS’a geçişten nasıl etkilenebilir?

Ethereum ağı madencilikten uzaklaşıyor

PoW’dan PoS’a geçiş, Ethereum’u temelden değiştiriyor. Yeni yapılandırma, ağı daha ucuz, daha hızlı ve enerji açısından verimli hale getirecek. PoS, Proof of Work’ten farklı kriterlere tabidir. ETH 2.0 ile validatörler madencilerin yerini alacak. Tüm Ethereum ağı büyük bir değişime uğrayacak.

Bunun sonuçları Shiba Inu dahil olmak üzere tüm Ethereum coin’leri üzerinde etkili olacak. Yazının devamında, analist Vignesh Karunanidhi’nin merge’den sonra Shiba’dan beklentilerine bakalım.

Ethereum Merge ve Shiba Inu (SHIB)

Ethereum merge, Beacon chain ile mainnet’in birleşmesidir. Birleşmeyle tetiklenecek olan birincil ve nihai değişiklik, ağın PoW’dan PoS’a geçişi olacak. Ancak bu geçiş, Shiba Inu’nun normal işleyişini ve operasyonlarını engellemeyecektir.

Birincil değişiklik, işlemlerin doğrulanma sürecinde olacak. Madencilerin yerini validatörler alacak ve bu da her bir işlemin doğrulanma sürecini değiştirecek. Bu arada merge, çevre dostu bir konsensus olarak görülmektedir. Bu değişiklik, merge sonrası biraz gecikmeye neden olabileceğinden, SHIB işlemlerini aksatma ihtimali var. Başarılı bir birleştirme işlemleri engelleyemeyeceğinden, ancak yerleşmek için biraz zaman alabileceğinden, bu sadece bir olasılıktır.

Ethereum sharding ve etkileri

2023’te uygulanması beklenen bir çalışma olan Ethereum Sharding’in ölçeklenebilirliği iyileştirdiği söylenmektedir. Ethereum 2.0’ın özellikle işlem hızını ve ağın kapasitesini iyileştirmesi bekleniyor. Çünkü diğer açıdan, Ethereum ağı ETH topluluğunu hayal kırıklığına uğratan uzun bir yüksek gas ücretleri geçmişine sahip. Muhtemel bir parçalama lansmanının gas ücretlerini düşürmesi muhtemel. Böylece ETH fiyatı için olumlu bir haberin yaklaştığı sinyalini veriyor.

Daha yüksek ETH gas ücretlerinden endişe duyan tüm SHIB yatırımcıları için Shibarium, özellikle işlem paketleme yeteneği ile gas ücretlerini en aza indirmeye yardımcı oluyor. Sonuç ve etkiler yalnızca Ethereum merge’den sonra analiz edilebileceğinden, tüm bunlar sadece olasılıklardır. Ayrıca, Shiba Inu yıl boyunca daha fazla gelişme gösteriyor. SHIB ekibi tarafından dağıtılan geliştirmeler paketi, büyümesini kendi başına getirebildiği için herhangi bir birleşmeyi beklemeyecek şekilde olmuştur.

Ethereum merge’ün daha büyük etkileri, Eylül ayında yayına girdiğinde netleşiyor. Merge’ün olası sonucu, süreç boyunca değerlendirilmesi gereken bir şey olduğu için tam olarak tahmin edilemez. Kriptokoin.com olarak Ethereum merge ile ağda nelerin değişeceğini detaylı olarak bu makalede aktardık.

Balinalar merge’den önce yüklü miktarda SHIB satın aldı

WhaleStats tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum balinaları şu anda yüklü miktarlarda SHIB satın alıyor. “Gimli” adlı bir Ethereum balinası tek başına 187 milyon SHIB satın aldı.

Diğer işlemde, “Bluewhale 0195” adlı başka bir balina 147 milyon SHIB daha satın aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!