Uzay teknolojilerine yolculuk TEKNOFEST’te

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzay teknolojilerine yolculuk TEKNOFEST’te
Gençlerimize ilham veren, geleceğimizi aydınlatan ve ülkemize değer katan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları hız kesmeden devam ediyor. Öğrencilere, uydu ve uzay projesinin tasarımından göreve başlamasına kadar geçen süreci deneyimleme fırsatı sunan Model Uydu Yarışmasının uçuş etapları Aksaray Tuz Gölü’nde başladı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, TÜRKSAT yürütücülüğünde düzenlenen Model Uydu Yarışması, mühendislik alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı ve disiplinler arası çalışma becerisi edindirmeyi amaçlıyor. Yarışma kapsamında öğrencilerin tasarladıkları bir model uydu; gezegen atmosferinde iniş yapan, sensörlerinden veri toplayan, toplanan verileri bir arayüz ortamına aktaran, görüntü kaydı yapan ve anlık veri alış-verişi yapabilen faydalı yükü temsil ediyor. Telemetri ve iletişim gereksinimleri karşılanarak otonom yapının sağlandığı bir uzay/uydu projesinin tüm yönlerini içeren yarışmada takımlar taşıyıcı ve görev yükü olmak üzere iki parçadan oluşan model uydularını uçuruyor. 

Dünyamızın geleceğini şekillendirecek uzay teknolojileri alanında insan kaynağı yetiştirilmesini amaçlayan Model Uydu Yarışmasında; yarışmaya başvuruda bulunan 118 takım arasından yarışma alanına katılmaya hak kazanan 20 takım şampiyonluk için mücadele ediyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen Model Uydu Yarışması, 2018 yılından itibaren öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında gerçekleştiriliyor. Uzay teknolojilerinin milli olarak üretilmesine katkı sağlayan ve katılımcıların uydunun tüm süreçlerini öğrendikleri yarışma 19 Eylül’e kadar devam edecek. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından yedi aşamadan oluşan yarışmayı dereceyle tamamlayan takımlara birincilik ödülü 40 bin TL, ikincilik ödülü 30 bin TL, üçüncülük ödülü ise 20 bin TL değerinde olacak. Dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar. Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda fikri olan, projesi olan ve üreten gençler bu yıl yine coşku ve heyecanın merkezi TEKNOFEST’te bir araya gelecekler.


Hibya Haber Ajansı

Abone ol


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamoğlu’ndan öğrenci yurtları hamlesi: 2022 eylülüne kadar hedef 5000 yatakÖnceki Haber

İmamoğlu’ndan öğrenci yurtları hamlesi:...

OPPO Enco serisi kulaklıklar ile kablosuz bir deneyimSonraki Haber

OPPO Enco serisi kulaklıklar ile kablosu...

Yorum Yazın