Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

UTİB’den AR-GE için destek eğitimi

UTİB’den AR-GE için destek eğitimi
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), inovasyon kültürünü oluşturmak ve yeni girişimleri ekonomiye kazandırmak amacıyla AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimi verdi.

BURSA (İGFA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ev sahipliğinde, Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında ilk eğitim verildi. Eğitim, 12. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı-TechXtile Start-Up Challenge kapsamında kurumsal kategoride ilk 3 finalistle birlikte, 11. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı-TechXtile Start-Up Challenge kapsamında ödül almaya hak kazanmış ancak Covid nedeniyle programdan faydalanamamış olan firmalara yönelik gerçekleştirildi.

‘İHRACATA DA KATKI’

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Sektörün ufkunu açan ve aynı zamanda üretim ve ihracata da katkı sağlayan çalışmalarımıza daha da artan bir enerjiyle devam edeceğiz. Firmalarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği adlı eğitim de bu yolculukta attığımız önemli adımlar arasındaki yerini aldı. UTİB olarak, tüm çalışmalarımızı hız kesmeden sektörümüzün sürdürülebilir üretimi ve ihracatı için gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

‘BİR PAZARLAMA ENSTRÜMANI’

Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği konulu sunumu yapan Program Koordinatörü Ufuk Batum ise küreselleşmenin günümüzdeki etkilerine dikkati çekerek firmaların teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. 21. yüzyılın yaratıcılık ve inovasyon çağı olduğunu vurgulayan Batum, şirketlerin Ar-Ge departmanına sahip olmalarının çok önemli olduğunu belirterek “Ar-Ge, yavaş yavaş şirketlerin içerisinde daha egemen ve pazarlamaya katkı sağlayacak bir boyuta geliyor. Müşteriye daha yakın bir Ar-Ge kültürü, inovasyon dağıtacak duruma gelmiş olacak. Ar-Ge’nin bir pazarlama enstrümanı olduğunu unutmayalım. Ar-Ge, Türk sanayisini parlak bir geleceğe götürecek araçtır” diye konuştu.

TECHXTILE İLE YENİ KÖPRÜ

Pandeminin küreselleşmeye verdiği yönle birlikte artık çözümlerin de hızlanması gerektiğini kaydeden Batum, “Türk tekstil sektörü, bu süreçte akıllı ve hızlı davranışlar sayesinde ayakta kaldı. Hem dünya genelinde hem de Türkiye özelinde dinamikler, büyük şirketlerden Start-Up şirketlere kaymış durumda. Büyük firmaların, Start-Up şirketler ile birlikte çalışmaları şart. İşte biz de TechXtile ile bu bağlamda köprü kurmak istedik” ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!