Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıdı

Usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıdı
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar ve Bolvadin ilçelerinde İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığı ile Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında kura çekiminde yaşanan usulsüzlük iddialarını meclis gündemine taşıdı.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar ve Bolvadin ilçelerinde İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığı ile Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında kura çekiminde yaşanan usulsüzlük iddialarını meclis gündemine taşıdı.

AFYONKARAHİSAR (Anayurt) - Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar ve Bolvadin ilçelerinde İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü aracılığı ile Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında kura çekiminde yaşanan usulsüzlük iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na iki ayrı soru önergesi verdi.

Milletvekili Köksal, önergesinde 23 Eylül 2020 tarihinde Afyonkarahisar’a bağlı Dinar ilçesinde Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP işçi alımı kurasının noter huzurunda çekildiğini kaydederek, "Ancak aynı gün içinde 2'inci kez Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün talebiyle kura yapılmış ve ilk kurada çıkan isimler haklarını kaybetmiş. İkinci kurada çıkanlar hak kazanmıştır. Dinar İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından aynı gün içinde 2'nci kez    TYP işçi alımı kurası yaptırılmasının nedeni nedir?" dedi.

Önergesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün talebiyle 2'nci kez kura yaptırılmasının sebebini soran Köksal, "İlk kurada isimleri çıkan ancak 2'nci kura ile haklarını kaybeden mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek midir?

Millî Eğitim Müdürü tarafından 2'inci kez kura yaptırılmasının sebebi ilk kurada AKP İlçe Başkanlığı'nın istediği isimlerin çıkmamış olması mıdır? Bu konuda bir inceleme yapılacak mıdır?" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk’un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği diğer soru önergesinde de Bolvadin ilçesindeki TYP işçi alımı kurasında da şaibe yaşandığı iddialarının ayyuka çıktığını kaydeden Köksal, "23 Eylül 2020 tarihinde Afyonkarahisar ili Bolvadin İlçesi'nde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP işçi alımı kurası Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından noter huzurunda yaptırılmıştır. Ancak Bolvadin İlçe Millî Eğitim Müdürü'nün kuraya soktuğu listenin eksik olduğu 450 kişi müracaat ettiği halde 240 kişilik listenin kuraya sokulduğu iddiaları ortadadır. Bu konuda Bakanlığınızca bir inceleme yapılacak mıdır? Bolvadin de çekilen TYP kurasında Bolvadin İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından notere teslim edilen listenin eksik olmakla birlikte listede AKP’li olanların yoğun olduğu ve bu sayede kurada da isimlerinin çıkma olasılığının yüksek olduğu iddiaları doğru mudur? Bu konuda Bakanlığınızca herhangi bir araştırma inceleme yapılacak mıdır?" şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!