Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

TÜBİTAK ev sahipliğinde Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği düzenlenecek

TÜBİTAK ev sahipliğinde Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği düzenlenecek
Türkiye’nin Ufuk Avrupa Programına resmen katılımı münasebetiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ev sahipliğinde 21-22 Mart 2022 tarihleri arasında Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği düzenlenecek.

Türkiye’nin Ufuk Avrupa Programına resmen katılımı münasebetiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ev sahipliğinde 21-22 Mart 2022 tarihleri arasında Ufuk Avrupa Programı Açılış Etkinliği düzenlenecek. Etkinliğin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katılacak. Etkinliğe Avrupa Komisyonu’nu temsilen Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Komiseri Mariya Gabriel’in katılması bekleniyor.

 

Söz konusu açılış etkinliği, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının ise TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında hayata geçirilecek.

 

Avrupa Birliği Çerçeve Programları, ortak bir bilim ve teknoloji politikasının oluşturulması fikriyle ortaya çıkan Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerini desteklemek üzere kurulmuş özel bir fonlama mekanizması olarak öne çıkıyor. 2021 yılı itibariyle 2021-2027 dönemini kapsayan 9 Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa olarak adlandırılan programa geçiş yapılırken, Türkiye programa 27 Ekim 2021 tarihi itibariyle imzalanan katılım anlaşması ile resmen dâhil oldu. Bu bağlamda, TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı’nın ulusal koordinasyon görevini üstleniyor ve bu itibarla Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) paydaşlarını yönlendiriyor.

 

Açılış etkinliği kapsamında, Avrupa Komisyonu’nun önde gelen temsilcileri tarafından Ufuk Avrupa Programı’nın hedefleri ve amaçlarına dair bilgi verilecek.

 

Program dahilinde, bir önceki program olan Ufuk 2020’de başarılı olan Türk Paydaşlar için bir Ödül Töreni de düzenlenecek. İkinci gün kapsamında ise iklim-nötr ve düşük karbon emisyonu hedefleri odağındaki Avrupa Birliği stratejik öncelikleri ve politikaları ile Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) ve Endüstri 5.0 gibi önemli konularda Avrupa Komisyonu ve Türkiye’den önde gelen uzmanların katılımlarıyla paneller tertip edilecek.

 

95.5 Milyar Avroluk bütçesi ile Yeşil Dönüşümü, Yeşil Kalkınmayı önceliklendiren Ufuk Avrupa Programı’nın açılış etkinliği, özellikle son dönemdeki Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Programlarında yüksek başarı gösteren ülkemizin, 2053 “0” emisyon  hedefleri kapsamında önemli bir etkinlik olacak.

 

İstanbul Grand Sheraton Ataşehir Otel’de gerçekleştirilecek olan açılış etkinliğine, çevrim içi ve fiziki olarak katılım sağlanabilirken pandemi önlemleri sebebiyle fiziki katılımcı sayısı sınırlı tutulacak.

 

Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://ufukavrupa.org.tr/tr/ufuk-avrupa-acilis-etkinligi adresinden ulaşılabilir.

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!