Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Trabzon’da hedef altyapının güçlenmesi ve olimpiyat şampiyonu...

Trabzon’da hedef altyapının güçlenmesi ve olimpiyat şampiyonu...
Trabzon’da spor altyapısının güçlendirilmesi, olimpiyat şampiyonu sporcular yetiştirilmesi ve spor tesislerinin daha verimli kullanılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Trabzon Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediye binasında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Trabzon’un gerçek anlamda bir spor şehri olduğunu söyledi. Trabzonspor’un marka değerinin kent sporuna büyük katkısı olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, 2000’li yılların başından itibaren Trabzon’a spor alanında çok büyük yatırımların yapıldığını aktardı.

Zorluoğlu, spor alanında bir iş birliği protokolü yapacaklarının altını çizerek, "Sportif alanda, ’Kurumlar olarak nasıl daha fazla hizmet yapabiliriz?’ diye düşünerek yola çıktık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin tesislerden maksimum fayda sağlamaları, tesislerdeki eksikliklerin giderilmesi ve tesislerin kurumlar arasında daha etkin kullanılması için düzenleme yapılacak. Bundan sonraki süreçte sporu ve amatör sporu daha fazla destekleyerek, kurumların birleşmesiyle spor aktivitelerine yön verecek bir yapı oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Kentte çok sayıda spor tesisi bulunduğuna dikkati çeken Zorluoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu tesislerin etkin ve verimli kullanılması önemli. Spor tesislerinin amatör kulüpler açısından daha uygun hale getirilmesini, çocuklarımızın buralara daha rahat ulaşabilmelerini planlayacağız. Önümüzdeki günlerde sporculara özel duraklar göreceğiz. Amatör spor kulüpleriyle birlikte projeler hazırlanması, malzeme yardımları yapılması, tesis eksikliklerinin giderilmesini de bu protokol kapsamında değerlendireceğiz."

Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak ulusal ve uluslararası düzeyde başarı sağlayan sporculara sahip çıktıklarını dile getirerek, "Bu sporcularımıza, başka kulüplerin sağladığı imkanları burada sağlamak istiyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda Trabzon’dan olimpiyat şampiyonları çıkarmak." ifadelerini kullandı.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise bilim, kültür ve tarih açısından derin bir kent olan Trabzon’un spor altyapısının tespit edilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için protokol yaptıklarını aktardı.

Bu çalışmanın bilimsel ve akademik kısmını üniversite olarak üstleneceklerini anlatan Aşıkkutlu, "Spor Bilimleri Fakültemiz altyapı olarak hazır. Bu çalışma kapsamında sporcular için ölçme, değerlendirme ve performans merkezi kurulacak. İleride çok güzel gelişmeler olacağından eminiz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de mevcut yatırımların daha verimli kullanılması için bu protokolün çok önemli olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından protokol, Zorluoğlu, Aşıkkutlu ve Öztürk arasında imzalandı.

AA

Kaynak: FANATiK.COM.TR

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!