Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

TOFAŞ’ın hedefi Karşıyaka’yla 8’li Final

TOFAŞ’ın hedefi Karşıyaka’yla 8’li Final
TOFAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda her maçın zor olacağını belirterek, “Burada güzel olan iki Türk takımının aynı grupta olması. Bu iki Türk takımına düşen görev de bence buradan beraber 8’li Finaller’e kalmaktır” dedi.

BURSA (İGFA) - FIBA Basketball Champions League (BCL) son 16 turunda I Grubu’nda İsrail’den Hapoel Unet-Credit Holon, İtalya’dan Happy Casa Brindisi ve ülkemizden Pınar Karşıyaka ile eşleşen TOFAŞ’ta Genel Menajer Tolga Öngören, play-off kuralarını değerlendirdi. Tivibu Spor’da açıklamalarda bulunan Öngören, Şampiyonlar Ligi’nin pandemi döneminde kulüplerin yanında durduğunu ve sağlığa çok önem verdiğine vurgu yaparak, “Biz biliyorsunuz ki biz uzun süredir Eurocup’ta mücadele ettikten sonra bu yıl Şampiyonlar Ligi’ni tercih ettik. Şampiyonlar Ligi’nin ortaya koymuş olduğu iş planı kadar, operasyonel bakış açıları ve gücü de bizim ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı; kulüplerin yanında durması, insanlık açısından oyuncuların tarafında durması ve sağlığa çok önem vermesi, operasyonlarında da kulüpleri hep rahatlatması gerçekten çok önemli bir yerde olduğumuzu gösterdi bize. Şampiyonlar Ligi, özellikle bu sene yaptığı atılım ile Avrupa’nın ikinci kupası olmayı hak etti bence” dedi.

Son 16 turunda Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer aldıklarını belirten Tolga Öngören, “Bu turda her grup zordur, her maç da zor olacaktır. Burada güzel olan iki Türk takımının aynı grupta olması. Bu iki Türk takımına düşen görev de bence buradan beraber 8’li Finaller’e kalmaktır. Brindisi bu yıl İtalya’nın iyi takımlarından. Holon da İsrail’in iyi diyebileceğimiz takımlarından bir tanesi. Zor olur ama hedefimizin 2 Türk takımı olarak 8’li Finaller’e kalmak olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi’ne geçerken koydukları orta vadeli hedeflerden bir tanesinin de Final 4’u ya da Final 8’i Bursa’ya getirmek olduğunu açıklayan Öngören, “8’li Final, son 8’e kalan takımlardan birinin şehrinde oynanacak. Avrupa kupalarında alınacak sportif başarı kulübümüz için çok önemli. Bu hem bizim “basketbol kenti Bursa” mottomuzun altını dolduracak, hem de ülke basketbolunda heyecan yaratacak bir olay olacaktır. Pandemiden önce Final 4 formatında oynanıyordu bu yıl pandemic dolayısıyla format Final 8 olarak değiştirildi. Biz Şampiyonlar Ligi’ne katıldığımızda buraya ait orta vadeli plan yaparken, Final 4’u Bursa’ya getirme hedefimiz var. Bunun tabii ki bir sportif tarafı, bir de iş tarafı ve maaliyetler var. Bunu yapabilir miyiz, yapamaz mıyız göreceğiz. Bu yıl açıkçası seyirci alınmayacağı için düzenleyeci kulübün gelirleri düşecektir. Burada bir iş planı olması lazım. Biz bunu ister miyiz, tabii ki isteyebiliriz. Bizim bu kupada olmamıza ait hedeflerden bir tanesi bu. Ama tabii ki öncelikle son 8’e kalmamız lazım” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!