Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Tesla'ya Yönelik Hack Girişimi, Çalışanın Sadakatiyle Başarısız Oldu

Tesla'ya Yönelik Hack Girişimi, Çalışanın Sadakatiyle Başarısız Oldu
Elektrik motorlu otomobil sektörünün bir numarası olan Tesla'ya büyük bir hack saldırısının planlandığı açığa çıktı. Açıklama, Elon Musk'tan geldi.

ABD medyası bu hafta, bugüne kadar pek de görülmemiş bir hack girişiminin yaşandığını yazdı. Kaynaklara göre Rusya merkezli bir bilgisayar korsanlığı şirketi, ABD'deki önemli şirketlerden bir tanesinde çalışan bir kişiye ulaşarak, şirketin verilerini farklı bir sunucuya yönlendirmesini sağlayacak kötü amaçlı bir yazılım için anlaşmaya çalışmış. İlk başlarda bu olayın detayları anlaşılamamıştı. Bugün gelen açıklamalar, Rus şirketin hangi ABD'li şirketi hedeflediğini ortaya çıkardı.

Olayla ilgili dava süreci başlatılmış olsa da bugüne kadar elde edilen bilgilerde, hedeflenen şirketin hangisi olduğu sızdırılamamıştı. Dün gece itibarıyla medyada yer alan bazı haberlere göreyse bu şirket, elektrik motorlu otomobil devi Tesla'nın ta kendisiydi. Bu haberin yayılmasından sonra Elon Musk da Twitter üzerinden bir açıklama yapılarak, saldırı girişiminin Tesla'ya yönelik olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

Tesla

Tesla çalışanına 1 milyon dolar teklif etmişler

Saldırı girişimiyle ilgili edinilen bilgilere göre 27 yaşındaki Egor Igorevich Kriuchkov isimli bir Rus, 2016 yılında bir Tesla çalışanı ile tanışıyor. Tesla çalışanı ile arkadaşlığını ilerleten Rus ajan, ABD'ye tatile geldiğini ve adı açıklanmayan Tesla çalışanıyla görüşmek istediğini söylüyor. WhatsApp üzerinden gerçekleştirilen görüşmelerin sonucunda da ikili, Tesla'nın Nevada'daki üretim merkezinin yakınlarında bir araya geliyorlar.

Tesla çalışanı, olayın detaylarını görüşme sırasında öğreniyor. Rus ajanla birkaç kez görüştükten sonra bir teklif alan Tesla çalışanına tam 1 milyon dolar teklif ediliyor. Bunun karşılığındaysa kötü amaçlı bir yazılımın Tesla sistemlerine yüklenmesi isteniyor. Eteğindeki taşları dökmeye devam eden Kriuchkov, bu yazılımla Tesla sistemlerinde bulunan bazı verilerin farklı bir sunucuya gönderileceğini ifade ediyor. 

Tesla

Tesla'nın adeta "verilmiş sadakası varmış"

Edinilen bilgilere göre Rus bilgisayar korsanlığı şirketinin amacı, Tesla'nın hassas verilerini ele geçirerek şirketten fidye istemekmiş. Bilgisayar korsanları, elde ettikleri verilerle Tesla'yı tehdit etmeyi, tehditlere kulak asılmadığı takdirde de şirketin hassas bilgilerini kamuoyu ile paylaşmayı planlıyorlarmış. Ancak Tesla çalışanının doğru yolu tercih etmesi, böylesi bir durumun yaşanmasının önüne geçmiş.

Tesla çalışanı, kendisine yöneltilen teklifi kabul etmemekle birlikte bu durumu FBI'a bildiriyor. Yetkililerin derhal harekete geçmesi üzerine 27 yaşındaki Rus, Los Angeles üzerinden ABD'yi terk etmeye çalışırken yakalanıyor. Hakkında soruşturmanın başlatıldığı adamın bu suçu işlediği net bir şekilde tespit edilirse, muhtemelen hapis cezasına çarptırılarak bir süre Rusya'ya dönemeyecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!