Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Temmuz ayı çiçekleri nelerdir? Temmuz'da hangi çiçek ekilir?

Temmuz ayı çiçekleri nelerdir? Temmuz'da hangi çiçek ekilir?
Temmuz ayında evinize farklı bir dokunuş yapmak isterseniz yaz çiçekleriyle rengarenk bir görünüme şans verebilirsiniz. Doğa ve doğaya ait olan ...

Temmuz ayında evinize farklı bir dokunuş yapmak isterseniz yaz çiçekleriyle rengarenk bir görünüme şans verebilirsiniz. Doğa ve doğaya ait olan bu etkili adım hem evinize hem de yaşantınıza huzur katacak. Peki Temmuz ayı çiçekleri nelerdir? Temmuz ayında açan çiçekler hangileridir? İşte detaylar...

Canlı ve dinamik atmosferiyle neşe saçan yaz mevsiminde mutluluk dolu dokunuşları hayatımıza davet ediyoruz. Özellikle doğanın yansımalarını taşıyan kıyafetler, renkler ve desenler dört bir yanda karşımıza çıkarken rengarenk çiçeklerle evlerimize yenilikçi bir bakış açısı getirebiliriz. Eğer sizde bu aya özel çiçeklerle evinizi dekore etmek isterseniz balkon ve teraslardan banyolara, salonlardan mutfaklara kadar Temmuz çiçeklerine şans verebilirsiniz. Peki Temmuz ayında açan çiçekler nelerdir? Gelin, hem görselliği hem de hoş kokularıyla bulunduğu ortama huzur getiren Temmuz ayı çiçeklerine birlikte göz atalım.

TEMMUZ AYI ÇİÇEKLERİ NELERDİR? YAZ MEVSİMİ ÇİÇEKLERİ

Yaz aylarında doğayı evlerde ağırlamanın en pratik yolu olan mevsim çiçekleriyle dekorasyonda son dokunuş yapmak istiyorsanız Temmuz ayı çiçeklerini sizler için tek tek açıkladık...

  • ORKİDE 

Genellikle özel günlerin vazgeçilmez çiçeği olan Orkide, tüm zarafetiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Oldukça hassas ve ilgi isteyen bu eşsiz çiçek, temmuz ayında evlerde ağırlamak için harika bir seçim olacaktır. Farklı renkleriyle göz kamaştıran orkideleri özellikle salonlarınızda ve oturma odalarınızda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Orkide

Bakımı güzel yapıldığı takdirde yılda 2 kereden fazla çiçek açan orkide ışıklı ve havadar ortamlardan hoşlanmaktadır. Ancak direkt olarak gün ışığına maruz bırakmama özen göstermelisiniz. Haftada 2 kez yapraklarından köklerine olacak şekilde orkidenizi sulayarak bakımını gerçekleştirebilirsiniz. 

Orkide özellikleri

  • GARDENYA 

Zarafet ve saflığın sembolü haline gelen Gardenya çiçeği, kendine has kokusuyla oldukça etkileyicidir. Bembeyaz çiçekleri ve koyu yeşil yapraklarıyla dikkat çeken bu çiçek parfüm ve esans yapımında sık sık karşımıza çıkıyor. Balkon ve mutfak dekorasyonunda sevimli bir görünüm yakalamak isterseniz Temmuz ayında gardenya etkisine şans verebilirsiniz. 

Gardenya çiçeği

Sıcak havaları seven gardenyayı direkt olarak güneş ışığına maruz bırakırsanız yaprakları yanabilir ya da tomurcukları düşebilir. Bu nedenle hafif gölgeli bir yerde çiçeğinizi rahatlıkla büyütebilirsiniz. 

Gardenya çiçeği özellikleri

  • ORTANCA 

Gösterişli görüntüsüyle kalpleri çalan Ortanca çiçeği, büyük çiçek küreleriyle balkon ve bahçe dekorasyonuna ihtişam katar. Bol su seven bu eşsiz çiçek  aynı zamanda mavi, kırmızı, pembe, uçuk sarı, açık mor ve koyu mor gibi renkleriyle doğanın zenginliğine bir işarettir. Çok çabuk büyüyen ve büyüdükçe de bulunduğu ortama hakimiyet kuran ortancayı balkon ve bahçelerde tercih edecekseniz olabildiğince gölge alanlara yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

Ortanca çiçeği

  • YILDIZ ÇİÇEĞİ 

Yaz mevsimi demek bol bol güneş demek! O zaman güneşi çok seven bir bitkiyle evlerinizi şenlendirmeye ne dersiniz? Güneş gördükçe çiçek açan Yıldız çiçeği, Temmuz ayında evinizin yıldızı olmaya aday. Fazla sulanmayı sevmeyen Yıldız çiçeği pastel tonlu renkleriyle göz kamaştırmaktadır. Eğer hem estetik görünümlü hem de mis kokulu bir çiçeği evinizde kullanmak isterseniz Yıldız çiçeği tam da aradığınız şey olabilir.

Yıldız çiçeği

  • İRİS ÇİÇEĞİ

Dünyada en çok mavi rengiyle nam salan İris çiçeği, Yunan dilinde gökkuşağı anlamına gelmektedir. Bu ismi almasının sebebi ise çiçeğin çok renkli açmasından kaynaklanıyor. Bahçe için oldukça uyumlu olan İris çiçeği, ev içerisinde bakılmaya da uygun bir çiçek türüdür. İris çiçeğinden elde edilen yağ ve parfümler yoğun rağbet görmektedir.

İris çiçeği

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!