Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Tarımsal eğitime ’ortak yönetim’ protokolü

Tarımsal eğitime ’ortak yönetim’ protokolü
Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında Tarım Alanı Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli protokolünü imzaladı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında Tarım Alanı Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli protokolünü imzaladı.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarım Alanı Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli protokolünü imzalandı.

Protokolün imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimin iş gücü piyasasına en duyarlı eğitimlerden biri olduğunu belirtti.

Bakan Özer, mesleki eğitimde doğrudan alana insan kaynağı yetiştirildiğini belirterek katsayı uygulaması sonrasında büyük bir travma yaşandağını ifade ederek, "Bir yanlış eğitim politikasının ülkeye ne kadar büyük maliyet ödetebileceğini biz katsayı uygulamasında gördük. Sadece iş gücü piyasası bu maliyeti ödemedi. Aynı zamanda okullar arası başarı farkında ciddi bir maliyet ödendi. Aynı zamanda sosyolojik olarak da farklı maliyetler ödemesine neden oldu. Hükümetlerimiz, bakanlığımız, katsayı uygulamasını kaldırdıktan sonra mesleki eğitimi güçlendirmek için çok büyük çaba sarf etti, çok büyük projeler üretti" diye konuştu.
 
"TARIM ALANINDA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ"

Mesleki eğitimde en önemli paradigma değişiminin eğitim verilen tüm alanlarda sektörle iş birlikleri geliştirmek olduğunu anımsatan Bakan Özer, tarım alanında eğitim verilen meslek liselerindeki ortak yönetim modeline ilişkin de bilgiler paylaştı.

İki Bakanlığın tarım alanında eğitim veren tüm mesleki eğitim kurumlarında müfredatı birlikte revize edeceğini, öğretmenlerin beceri eğitimlerini birlikte planlayacaklarını anlatan Özer, 
"Tarım ve Orman Bakanlığımızla okul yöneticilerini birlikte belirleyeceğiz. Müfredatı gelişen, güncellenen teknolojiye göre revize edeceğiz. Öğrencilerimizin işletmedeki beceri eğitimlerini birlikte planlayacağız. Öğretmenlerimizin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerini Tarım ve Orman Bakanlığımızın imkanlarından yararlanarak yani el ele vererek, birlikte süreçlerin tamamını yöneteceğiz" dedi.

İş birliğinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Özer, daha sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile birlikte protokolde emeği geçenlere teşekkür ederek, protokolü birlikte imzaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!