Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Spor salonuna gitmeden kilo verilir mi?

Spor salonuna gitmeden kilo verilir mi?
Herkesin çok istediği bir durum olan sağlıklı yaşam için kilo vermek ciddi anlamda emek isteyen bir olay. Kilo vermek, tükettiğinizden daha fazla ...

Herkesin çok istediği bir durum olan sağlıklı yaşam için kilo vermek ciddi anlamda emek isteyen bir olay. Kilo vermek, tükettiğinizden daha fazla kalori yakmanızı gerektirir. Bir kilo yağ 3.500 kaloriye eşittir. Haftada bir ila iki kilo vermek, kilo vermek için güvenli ve etkili bir yaklaşımdır. Bu nedenle, egzersizle birlikte dengeli bir diyet yaparak dört ayda 32 kilo verebilirsiniz. Spor salonu üyeliği, forma girmek ve kilo vermek için bir zorunluluk değildir.

SPOR SALONUNA GİTMEDEN 4 AYDA NASIL KİLO VERİLİR?



AŞAMA 1

Diyetinizi yenileyin. Günlük kalori alımınızı 500 kalori azaltın. Cips, kurabiye, hamur işleri ve şekerleme gibi yüksek yağlı yiyeceklerden mutlaka uzak durun; bu yiyecekler çok az besin taşır. Bunun yerine bol miktarda meyve, sebze, yağsız protein ve tam tahıl yiyin. Günde sekiz ila 10 bardak su içmeniz çok önemli.

ADIM 2

Günde beş ila altı küçük öğün tüketin. Daha küçük porsiyonları daha sık yemek metabolizmanızı hızlandırır ve kendinizi tok hissetmenizi sağlar. Kesilmiş sebzeler ve humus veya muzlu az yağlı yoğurt sağlıklı atıştırmalık seçenekleridir.



AŞAMA 3

Kalori ve yağ yakmak için kardiyovasküler egzersiz yapın. Hastalık Kontrol Merkezleri, haftada beş gün 60 ila 90 dakikalık orta yoğunlukta kardiyovasküler egzersiz önermektedir. Bisiklete binin veya dışarıda koşun. Eviniz için koşu bandı, eliptik makine veya sabit bisiklet gibi ekipman satın almayı düşünün.

4. ADIM

Haftada üç gün direnç eğitimine katılın. Direnç eğitimi yağsız kas oluşturur. Sahip olduğunuz daha fazla kas, gün boyunca daha fazla kalori yakarsınız. Halter, denge topu veya direnç bantları kullanın. Bunlara sahip değilseniz, vücut ağırlığı egzersizleri yapmak da etkilidir. Squat, lunges, göğüs presi, şınav, biceps curl, triceps dips ve situp gibi egzersizler evde yapabileceğiniz egzersizlerdir.

Kaslarınızın iyileşmesini sağlamak için kuvvet antrenmanları arasında en az bir gün dinlenmeye izin verin. Bir egzersiz programına ilk kez başlamadan önce veya bir süredir fitness programlarından uzak kaldıysanız veya herhangi bir kronik sağlık sorununuz varsa, sağlık uzmanınıza mutlaka danışın.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!