Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Soylu'dan AYM Başkanı'na tepki

Soylu'dan AYM Başkanı'na tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında Anayasa Mahkemesi nin şehirlerarası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunu iptal etmesine tepki gösteren Soylu, Nesini iptal ettiniz? diye s
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu açılış töreninde konuştu. Konuşmasında Anayasa Mahkemesi'nin şehirlerarası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunu iptal etmesine tepki gösteren Soylu, "Nesini iptal ettiniz?" diye s

ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu'nun Açılış Töreni'ne katıldı.

Anaya Mahkemesinin verdiği kararlara yönelik eleştirilerde bulunan Soylu, mahkemenin güvenlik soruşturmalarının kaldırılması yönündeki kararı ile terör örgütü üyelerinin kamuda görev yapabilmelerine imkan tanınacağını savundu. Anayasa Mahkemesinin şehirler arası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunu iptal etmesine de değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Hadi git gel, özgürüz ya. Tamamen her şey güvenlik altında, hadi git. Niye polis koruması alıyorsun, niye eskortlarla geziyorsunuz. Ben varım sen var mısın, Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı? Ben varım. Tek başıma arabamla gitmeye ben varım, sen var mısın? Her yere. Biz buralardan gideriz. Ama ne olursunuz bu ülke büyük bir mücadele içerisinden geçiyor, ayağımızı topal, bizi naçar bırakmayın, bizi zorluk içerisinde bırakmayın ne olursunuz."

Son dönemde, bazı olayların etnik çatışmalara dönüşmesi için gayret sarfedenler bulunduğuna işaret eden Soylu, "Bunların hepsi, bizi güvenlik alanımızı çok boyutlu düşünmeye zorlamaktadır. Son zamanlarda terörle gerçekleştiremediklerini fitne ve nifak ile yapmaya çalışıyorlar." dedi.

HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Soylu, "HDP'de bir tek aklı başında insan yok mu? Bu ülkenin okulunda okumuş, anasından babasından edep almış, vicdanı olan bir tek kişi yok mu? Bu millet birbirine düşürmekten ne medet umuyorsunuz?" diye sordu.

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin örnekler veren Soylu, Türkiye'nin toplumsal olaylara müdahalede iyi bir karnesi olduğunu söyledi. Bakan Soylu, 2018 yılında, 771’i kanuna aykırı olmak üzere toplam 46 bin 389, 2019’da 846’si kanuna aykırı olmak üzere 51 bin 525, 2020'de 9 Eylül itibarıyla 368’i kanuna aykırı olan 21 bin 841 toplumsal eylem ve etkinlik gerçekleştirildiğini aktardı.

Soylu, 2018'de müdahale edilen kanuna aykırı eylem sayısının 378, müdahale oranının yüzde 0,8, 2019'da müdahale edilen kanuna aykırı eylem sayısının 339 müdahale oranının yüzde 0,7, 2020'de ise 9 Eylül itibarıyla müdahale edilen kanuna aykırı eylem sayısının 213 ve müdahale oranının yüzde 1 olduğunu kaydetti.

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Buradan iki sonuç çıkar. Birincisi, bu ülkede kanuna uygun şekilde, resmi izinleri alınmak suretiyle toplantı, gösteri yürüyüşü veya eylem yapmanın önünde herhangi bir engel yoktur. İkincisi illegal eylemlerde dahi bu devletin kullandığı bir dil sağ duyusu, olayları sorunsuz halletmeye dönük bir anlayışı vardır.

Elbette ki toplumsal olaylar, gergin hadiselerdir ve bir kıvılcımın tüm toplumu rahatsız edecek bir aleve dönüşmesinin an meselesi olduğu hadiselerdir. Ancak rakamlar gösteriyor ki biz bu alanda başarısız değiliz, bir çizgimiz var ve bu çizgimizi daha yukarı taşımak, arkadaşlarımızı daha profesyonelleştirmek, insanların demokratik hak arayışlarının provake edilmesine müsaade etmeyecek şekilde süreçleri yönetme kabiliyetimizi artırmaya çalışıyoruz."

Güvenlik soruşturmaları

FETÖ'nün Türkiye'yi derneklere ve esnaflara sızarak ele geçirmeye çalışmadığını, bunu üyelerini kamu kurumlarına sokarak yapmaya kalktığına işaret eden Soylu, güvenlik soruşturmaları kalktığı zaman davaları devam eden kişilerin de kamuya girişlerine imkan sağlanacağını savundu.

Soylu, "Birisi bir çocuğu taciz etsin. Ama Anayasa Mahkemesi iptal etti. Kusura bakmayın taciz yapan mahkemesi tamamlanmadığı için onu Aile Bakanlığındaki herhangi bir göreve alabiliriz, çocukların olduğu yurtta görev yaptırabiliriz önemli değil. Ben hakikaten anlamıyorum." diye konuştu.

AA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!