Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Son dakika... Sert düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti

Son dakika... Sert düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti
Ekonomi Haberleri - Altın, ABD Başkanı Trump'ın teşvik görüşmelerini seçime kadar durdurmasıyla iki haftanın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından yükselişe geçti.

Altın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Demokratlar ile yeni teşvik paketine ilişkin görüşmeleri seçime kadar sonlandırmasıyla kaydettiği yaklaşık iki haftanın en sert düşüşünün ardından dengelendi. Trump'ın adımı finansal piyasalarda çalkantıya neden olurken doları destekledi.

Trump'ın açıklaması öncesinde Fed Başkanı Jerome Powell, toparlanmanın hükümet desteği olmadan zayıf kalacağı uyarısında bulunmuştu. Merkez bankası politika faizini Mart'ta sıfıra yaklaştırırken ekonomi tam istihdama dönene dek düşük tutacağını taahhüt etmişti.

Teşvik görüşmelerinin çökmesi ABD'liler ve halihazırda yavaşlamış olan toparlanma için risk oluşturuyor. Hükümetten gelecek yardım Ocak ya da Şubat'a kadar ertelenebilir. Bu da dört veya beş aylık bir dönem boyunca ek destek olmayacağı anlamına geliyor.

Trump hastaneden çıktığı ilk günü evde geçirdi. Beyaz Saray personeli arasında vaka sayısı artmayı sürdürüyor. Trump'ın kıdemli danışmanı Stephen Miller ve önemli birkaç yetkilinin daha testi pozitif çıktı.

Bazı altın yatırımcıları gelecek ayki ABD seçimi öncesinde piyasada olası bir çalkantıyı hesaba katmamak için henüz çok erken olduğunu bir altının belirsizlikten fayda sağlamak üzere olduğunu düşünüyor. Güvenli ve etkin bir Kovid-19 aşısının geliştirilmesinden sorumlu üst düzey yetkililer aşının seçim gününe kadar büyük ölçüde erişilebilir olmayacağını belirtiyorlar.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 15 - 16 Eylül toplantısının tutanakları Çarşamba günü yayınlanacak. Tutanaklar, faiz artırımını tetiklemek için gerekli koşullara ilişkin tartışmanın detayları başta olmak üzere Fed gözlemcileri açısından yararlı olacak.

ABD başkan yardımcılığı münazarası Çarşamba günü Salt Lake City'de yapılacak.

Spot piyasada işlem gören altının onsu TSİ 09.55'te yüzde 0.67 artıda 1,890.93 dolar seviyesinden alıcı buldu. Altın Salı gününü yüzde 1.9 düşerek 23 Eylül'den bu yana en sert kayıpla tamamlamıştı.

Kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, notunda "Altın, Başkan Trump'ın teşvik görüşmelerini sonlandırmasıyla önceki seansta çöktü. Şimdilik altın kendini hisse piyasalarının aşağı yönlü trendinden ayıramıyor gibi görünüyor ve güvenli varlık desteğinin yokluğu hayal kırıklığı yaratıyor. Bu, aynı zamanda, ABD faizlerinin yüksek kalacağı varsayılırsa, ABD hisselerinde daha fazla satışın da altını muhtemelen aşağı çekeceği anlamına geliyor." dedi.

Kaynak: CNNTURK.COM

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!