Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Snap'in Yayımladığı Zayıf Sonuçlarla Birlikte Nasdaq Vadelileri 70 Puan Düştü

Snap'in Yayımladığı Zayıf Sonuçlarla Birlikte Nasdaq Vadelileri 70 Puan Düştü
Yazar: Peter Nurse - Investing.com ABD hisselerinin bugün ufak bir düşüşle açılış yapması ve sosyal medya devi Snap’in (NYSE:SNAP) yayımladığı ...

Yazar: Peter Nurse - Investing.com

ABD hisselerinin bugün ufak bir düşüşle açılış yapması ve sosyal medya devi Snap’in (NYSE:SNAP) yayımladığı çeyreklik sonuçların beklentilerin altında kalmasının ardından teknoloji sektörünün zayıf bir performans göstermesi bekleniyor.

TSİ 14:00 itibarıyla Dow vadeli işlem kontratı 10 puan ya da %0,1, S&P 500 vadelileri 12 puan ya da  %0,3, Nasdaq 100 vadelileri ise 70 puan ya da %0,5 düşmüş durumdaydı.

Kazanç raporları dönemi tüm hızıyla devam ediyor ve şirketler şimdiye kadar genellikle beklentileri aşmayı başardı, ancak aynı zamanda maliyetlerin arttığı da belirtiliyor ve yılın ikinci döneminde ekonomik bir yavaşlama faaliyetleri etkileyebilir.

Snap Perşembe akşamı ikinci çeyrek sonuçlarını yayımlayan ilk büyük teknoloji şirketi oldu. Şirket ekonomideki zayıflamanın sosyal medya üzerindeki etkisine dair karamsar bir tablo sundu, işe alımları ciddi oranda yavaşlatacağını açıkladı ve “aşırı zorlu“ koşullar içinde bir tahmin sunmayacağını belirtti.

Hayal kırıklığı yaratan sonuçların ardından, yatırımcıların online reklam gelirlerindeki yavaşlamadan olumsuz etkilenebileceklerine dair endişelenmeleri sebebiyle Meta Platforms (NASDAQ:META), Twitter (NYSE:TWTR) ve Pinterest (NYSE:PINS) sosyal medya hisseleri, kapanış sonrası işlemlerde değer kaybetti.

Bu gelişme, hisseler için Haziran’dan bu yana kaydedilen en iyi haftayı biraz bozlu. Dow Jones Industrial Average haftada %2,4, S&P 500 %3,5 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %5,3 yükseliş kaydetme çizgisinde.

Bugün ise American Express (NYSE:AXP), Verizon (NYSE:VZ) ve Twitter, kapanış sonrasında sonuçlarını yayımlayacak isimler arasında.

ABD ekonomik takviminde ise imalat ve hizmet PMI verileri bulunuyor. Verilerin iş güveninde ufak bir zayıflama göstermesi bekleniyor.

Euro bölgesinde yayımlanan PMI verileri, Temmuz ayında iş aktivitesinin daralma bölgesine düştüğünü gösterdi. Bu gerilemede imalattaki yavaşlamanın hız kazanması ve hizmetlerde neredeyse hiç büyüme kaydedilmemesi etkili oldu.

S&P Global, bileşik PMI’ın 49,4’te son 17 ayın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. Endeks Şubat 2021’den bu yana ilk kez 50 eşiğinin altına geriledi.

Petrol fiyatları Cuma günü düştü. Dünyanın en büyük ham petrol tüketicisi olan ABD’de talepte yaşanan zayıflama, son dönemdeki satışların devam etmesine yol açtı.

Bu hafta yayımlanan verilere göre, ABD’de yaz trafiği sezonunun en yoğun döneminde benzin talebi bir yıl önceye kıyasla neredeyse %8 düştü.

Baker Hughes tarafından ölçülen ABD sondaj kulesi sayısı ile, CFTC pozisyon verileri seansın ilerleyen saatlerinde yayımlanacak.

TSİ 14:00 itibarıyla ABD ham petrolü vadeli işlemleri %1,3 düşüşle varil başına 95,14 dolardan, Brent kontratı ise %1 düşüşle 102,84 dolardan işlem görmekteydi.

Ek olarak, altın vadeli işlemleri %0,5 tırmanışla ons başına 1.722,25 dolara ulaşırken, EUR/USD ise %0,6 düşüşle 1,0170’e geriledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!