Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Sivas AFAD’a başarı ödülü

Sivas AFAD’a başarı ödülü
10 Haziran 2019 tarihinde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun da katılmıyla lansmanı yapılan ’Afetler Hazırlık Yılı’ kapsamında bugüne kadar toplumda Temel Afet Bilinci oluşturmaya yönelik illerde her ay farklı tema ile faaliyetler gerçekleştirildi.

Bu faaliyetler İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından değerlendirilerek 4 il ödüle layık görüldü. Bu iller sırayla; Konya’nın birinci olduğu değerlendirmede Sivas ikinci, Kastamonu üçüncü ve Uşak ili dördüncü seçildi. Dereceye giren illerde personele AFAD Başkanlığı tarafından çeşitli hediyeler gönderildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 2020 yılı değerlendirme toplantısı AFAD binasında Sivas Valisi Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, AFAD Müdürü Nazif Ekinci ve personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda AFAD Müdürü Nazif Ekinci, 2020 yılında yapılan faaliyetler hakkında sunum yaptı.

- Bölgeye Hizmet Veriyoruz
Toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan, 2020 yılının çok enteresan bir yıl olduğunu, yıl içerisinde kurumların kendi iç dinamiklerini gözden geçirdiğini ve iyi bir tecrübe kazandıklarını belirterek, "İlimiz coğrafi açıdan çok kritik bir yerde. Sadece kendi ilin ihtiyaçlarından ziyade bölgenin ciddi ihtiyacını karşılayacak bir durumda. Gerek fiziki anlamda olsun gerek personel anlamında olsun gerek eğitim anlamında hazırlıklı olmalıyız ki hazırlıklıyız. 

Personellerimiz çok iyi, ben beğeniyorum. Sivas AFAD İl Müdürlüğümüz, Türkiye’nin en iyi kurumsal alt yapısı, iç dinamikleri, birlikteliği, reaksiyonu ve hazır kıta olmasıyla en iyi illerden bir tanesi. Bu ödüller tesadüf değil. Bu ödüller hepinizin emeğinin karşılığı. Fiziki anlamda da hamdolsun çok iyi bir noktaya geldik. Bu bina Türkiye’de örnek binalardan birisi. Çok emek verildi. Emeği geçenlere başta bakanımıza, AFAD Başkanlığımıza çok çok teşekkür ediyorum." dedi.  

- 2020 Yılı Tecrübe Kazandırdı
2020 yılında yaşanan olaylardan dolayı kurumun çok tecrübe kazandığını belirten Vali Ayhan şöyle konuştu:

"Tabi biz afatın olmasını beklemeyeceğiz. Hazır bekleyeceğiz, eğitim olarak hazır olacağız. Bu coğrafyanın kaderi. Bu coğrafyada yaşıyorsak afetlere hazır olmamız lazım. 2020 yılında iyi tecrübeler, dersler edindiğinizi düşünmekteyim. Rabbim bir daha bu belaları, afetleri sel, çığ, deprem, pandemi belalarını göstermesin. 2021 yılı da huzur içerisinde ama hazır kıta teyakkuzda olarak geçirmeyi nasip eylesin. Ödülünüzü de tebrik ediyorum, başta müdürünüz olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Salih Ayhan, AFAD Başkanlığınca gönderilen hediyeleri personele takdim etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!