Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Sivas 4 Eylül Barajı’na su takviyesi

Sivas 4 Eylül Barajı’na su takviyesi
Son yıllarda su seviyesi düşen Sivas 4 Eylül Barajı’na, 300 milyon liralık yatırım ile 50 kilometre uzaklıktaki Pusat Özen Barajı’ndan su takviyesi yapılacak.

SİVAS (İGFA) - Yağışların azalması ve artan kuraklık nedeniyle baraj ve göletlerdeki su seviyelerinde düşme gözlemlendi. Kuraklıktan nasibini alan 4 Eylül Barajı için kolları sıvayan Belediye 50 km uzaklıktaki Pusat Özen Barajından su getirme projesini devreye koydu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, DSİ ile yaptığı görüşmeler sonrası su takviyesi için hazırlanan projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanıp 2021 yatırım programına alındı.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Bilgin, “Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajı'na su isale hattı ile ilgili talebimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın imzasıyla yatırıp programına girdi. Bu kuraklık nedeniyle ciddi manada bir su sıkıntısı yaşayacağımız ihtimali ortaya çıkınca Cumhurbaşkanı'mızı ziyaretimizde bu projenin önemini ve aciliyetini belirtmiştim. Cumhurbaşkanı'mızın verdiği talimatla birlikte 300 milyon TL'lik bir yatırım bedeliyle programa girdi. İnşallah bu sene başlayacak. Sivas'ın uzun yıllar su sorunu yaşamaması için gerekli tedbir alacağız çünkü mevcut yağışlar yeterli değil.” diye konuştu.

"50 YIL BOYUNCA SU SIKINTISI YAŞAMAYACAĞIZ"

Bu yıl içinde projeye başlanacağını söyleyen Başkan Bilgin, “Biz bu projeyi DSİ Genel Müdürlüğü ile uzun yıllardır görüşüyorduk. Ama geçen yılki yağış ve su sorununun kısa vadede görünmemesi nedeniyle yıllara yayılacak bir projeydi. Biz bu projeyi özellikle bu yıl geçen kuraklık nedeniyle hızlandırdık. Yaklaşık 50 kilometrelik bir alan. Bunun büyük bir kısmı cazibe ile gelecek. Bu noktada çok fazla bir işletme masrafı olmayacak. Su her şeyin başıdır. Biz şehirlere ne kadar hizmet yaparsak yapalım, su önemlidir” dedi.

4 Eylül Barajı'nın toplama su ile oluşan bir baraj olduğunu belirten Bilgin, “Pusat Özen Barajı'nda ciddi manada bir su var. Barajın su noktasında kaynağı geniş bir nokta. İnsan odaklı çalışmalarda su hayatın devamı için en önemli ihtiyaç olduğundan dolayı bu projeyi önceledik. Rakamsal olarak büyük ama şehrimiz için önemli bir projedir. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz zaman önümüzdeki 50 yıl boyunca su sıkıntısı yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.


Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!