Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Şişecam fırını yeni başarılara ateşledi

Şişecam fırını yeni başarılara ateşledi
Şişecam, Yenişehir düzcam üretim tesisinde yaklaşık 400 milyon liralık (yaklaşık 42 Milyon Euro) yatırımla soğuk onarımını tamamlayarak yenilediği düzcam altı numaralı fırınını ateşledi.

BURSA (İGFA) - Düzcam alanında inşaattan mobilyaya, beyaz eşyadan otomotive birçok sektöre girdi sağlayan Şişecam’ın yenilediği 240 bin ton kapasiteli fırınla pazara sunulacak olan son teknoloji ürünler, küresel salgın döneminde dalgalı bir seyir izleyen ve son dönemde hızla artan yurt içi pazar talebine de cevap verecek.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel salgın döneminde şirketin cam sektöründeki gelişmeleri tüm paydaşları ile düzenli ve sürekli olarak paylaşmayı ön planda tuttuğunu belirterek “Dünya, pandemi nedeniyle küresel ölçekte tedarik zincirlerinin kırıldığı, arz-talep dengesinin birçok sektörde bozulduğu, belirsizliklerin hâkim olduğu zorlu bir dönemden geçiyor. Bu zorlu dönemin başından itibaren, Şişecam, cam sektöründeki tüm paydaşları ile sürekli ve düzenli iletişim kurarak gelişmeleri aktarmış, girdi verdiği tüm sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok sayıda tedbiri ve aksiyonu hızla devreye almış, yurt içinde oluşan sıra dışı ancak ülkemiz ve sektörümüz için memnuniyet verici talep artışını karşılamaya yönelik yoğun çaba gösterdi” dedi.

Türk cam sanayinin kurucusu Şişecam’ın 85 yılı aşkın geçmişinde, her dönemde olduğu gibi küresel salgın döneminde de olağandışı koşullara rağmen Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüğünü belirten Kırman, “Küresel salgının yarattığı belirsizlik ortamına ve olağandışı koşullara rağmen ülkemizin cam talebini karşılama ve ülkemiz ekonomisi için değer yaratma önceliğimiz kapsamında yatırımlarımızı da ara vermeden sürdürdük. 2020 yılı Ekim ayında devreye aldığımız sekizinci fırınla Avrupa’nın en büyük düzcam üssü haline getirdiğimiz Polatlı tesisinin ardından bugün Yenişehir düzcam tesisimizde soğuk tamirini tamamladığımız altıncı fırınımızı da ateşleyerek devreye alıyoruz. Bu fırınla sağlanacak olan yıllık 240 bin ton ek kapasite ile inşaat, mobilya, beyaz eşya ve otomotiv sektörünün yoğun taleplerine cevap verebilecek arz imkanına erişilmiş olacak. Yılın son çeyreğinde Yenişehir tesisimizde soğuk onarımı tamamlanacak olan yine 240 bin ton kapasiteli beşinci fırının da devreye alınmasının ardından Şişecam, Türkiye’de 2 milyon tona ulaşan kurulu düzcam üretim kapasitesini aktif olarak kullanarak, Türkiye için değer yaratmaya kesintisiz devam edecek” diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!