Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Salihli TSO üyeleri, Orta Anadolu’nun tarihine ve kültürüne hayran kaldı

Salihli TSO üyeleri, Orta Anadolu’nun tarihine ve kültürüne hayran kaldı
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Orta Anadolu’yu tarihi ve kültürüyle daha yakından tanımak üzere Çorum, Amasya, Tokat, Sivas ve Eskişehir’i kapsayan beş günlük bir gezi gerçekleştirdi. Salihli heyeti, gezi çerçevesinde Tokat ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odaları’nın yöneticileriyle de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Orta Anadolu’yu tarihi ve kültürüyle daha yakından tanımak üzere Çorum, Amasya, Tokat, Sivas ve Eskişehir’i kapsayan beş günlük bir gezi gerçekleştirdi. Salihli heyeti, gezi çerçevesinde Tokat ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odaları’nın yöneticileriyle de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

MANİSA İGFA- Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, ülkeyi daha yakından tanıma turlarına Orta Anadolu ile devam etti. Daha önceki yıllarda Güneydoğu, Kapadokya, Batı Karadeniz ve Trakya’ya giderek burada hem resmi temaslarda bulunup, hem de tarihi ve kültürel değerleriyle yöreleri tanımaya yönelik geziler gerçekleştirmiş olan Oda Yönetimi, son olarak Orta Anadolu’nun beş şehrini kapsayan bir tur düzenledi.

Salihli Güven otobüsüyle çıkılan turda ilk durak Hititlere 450 yıl başkentlik yapmış olan Hattuşa Antik Kenti oldu. Daha sonra Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı’ndı gezen grup, Çorum’da Tarihi Saat Kulesi ile Çorum Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti.

Gezi’nin amaçlarından biri olan kardeş odalar ve yönetimleriyle tanışıp, ekonomik konular hakkında görüş alışverişinde bulunma kapsamında, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edilerek, Oda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaran Hıncal ve Meclis Başkanı Erol Karadaş ile görüşme yapıldı. Karşılıklı sohbetten sonra Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Meclis Başkanı Süleyman Oral, Çorum TSO yöneticilerine hatıra plaketi sundu. 

Gezinin ikinci durağı olan Şehzadeler Şehri Amasya’da, efsaneye göre Şirin için dağları delerek su getiren Ferhat’ın azimle deldiği dağın eteğindeki su kanalları görüldü. Arkeoloji Müzesi ve Minyatür Müzesi ziyaretinden sonra da Şehzadeler Yolu’nda yürüyüş yapılarak Şehzadeler Müzesi ve Tıp Müzesi gezildi.
Roma İmparatoru Julius Sezar’ın “Veni Vidi Vici” sözlerine kaynaklık eden Tokat şehir gezisinde Ballıca Mağarası, Gök Medrese, Tokat Kalesi, Kaya Mezarları, Ulu Cami, Tokat Müzesi, Mevlevihane gibi şehrin kültürünü yansıtan yerler gezildi.

Salihli TSO Yönetim ve Meclis Başkanları ile üyeleri Tokat’ta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik ile görüştü. İki kentin temsilcileri, kendi yöreleri hakkında tanıtıcı bilgiler sundu ve ülkenin ekonomisi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tokat’tan sonra Sivas’a doğru yola çıkan Salihli grubu, Sivas’ın Pamukkalesi olarak bilinen Altın Kale’yi gezdi ve Kurtuluş tarihimizde önemli bir yer tutan Sivas Kongresi’nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti. Grup burada, Gök Medrese, Eğri Minareli Ulu Cami gibi tarihi ve kültürel mekanları gezdi. Toplam 42 kişinin katıldığı gezide son durak ise Eskişehir oldu. İlk yerli otomobil olan Devrim arabasını ve ilk yerli lokomotifi görme imkanı bulan grup, daha sonra Lületaşı Müzesi ve Kurşunlu Külliyesi’ni gezdi. Odun Pazarı’nda lületaşı ustalarının küçük atölyelerindeki faaliyetlerini görme imkanı bulan grup, Eskişehir Kurtuluş Müzesi’ni de ziyaret etti. 

Salihli heyeti, tarihe ışık tutan pek çok ünlünün gerçek boyutlardaki balmumu heykellerinin sergilendiği Balmumu Heykelleri Müzesi’nde inceleme yaptı. Gezinin çok yararlı geçtiğinin belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Üyeler arasında kaynaşma imkanı yaratan bu tür gezilerin önemine inanıyoruz. Bir taraftan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme ve yöre insanlarını yakından tanıma imkanı sağlayan Anadolu gezileri, tarihe bakışımızı değiştiriyor ve ufkumuzu genişletiyor.” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!