Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

SAKÜDER’den Marmaris’te zafer sergisi

SAKÜDER’den Marmaris’te zafer sergisi
SAKÜDER 30 Ağustos Zafer Bayramı Resim Sergisi Marmaris te büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Sergide yurdun çeşitli  bölgelerinden 25 sanatçının eseri bulunuyor.
SAKÜDER 30 Ağustos Zafer Bayramı Resim Sergisi Marmaris'te büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Sergide yurdun çeşitli  bölgelerinden 25 sanatçının eseri bulunuyor.

MUĞLA (Anayurt) - Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER),  pandemi önlemleri nedeni ile uzun bir süredir yapılamayan kültür sanat etkinliklerini hijyen, mesafe ve maske kurallarına uyularak  ilk sergi açılışını Marmaris’te gerçekleştirdi. SAKÜDER kuruluşunun 15. Yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. Yılı Anısına düzenlemiş olduğu Resim Sergisi Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanatevi  Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına, Marmaris Belediye Başkanı  Mehmet Oktay, Bölge Milletvekilleri, sanatçılar ve Marmaris'te yaşamını sürdüren sanatsever katıldı. Sergide ülkemizin çeşitli illerinden olmak üzere 25 sanatçının eserleri sergileniyor. Marmaris Sanat Buluşması Resim Sergisi açılışında SAKÜDER 15. Yıl Şükran Plaketleri Serginin Onur Konuğu olan Marmaris Belediye Başkanı  Mehmet Oktay'ı temsilen Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Meclis Üyesi Hasan Yaylalı'ya ve Marmaris'te yaşayan Duayen Ressam Kaysu Biber’e takdim edildi.

SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser, sergi açılışında yaptığı konuşmada  pandemi sürecinde açılan ilk sergi olduğuna vurgu yaparak,

“Bugün sergi açılışı ile kutladığımız Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in baş kumandanlığında zaferle sonuçlanan bir muharebedir ve bu nedenle SAKÜDER olarak bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. Yılını siz değerli sanatçılarımız ile beraber kutlamaktan onur duyarız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve bu uğurda can veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Ayrıca Bodrum Belediye Başkanı  Ahmet Aras  da SAKÜDER Marmaris 30 Ağustos Zafer Bayramı Sergisinde yer alan sanatçıları kutlayarak tüm sanatçıları onore etmiştir. Sayın Bodrum Belediye Başkanımıza bu düşünceli davranışından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Ne yazık ki ülkemizde 350 bin kişilik namazla Ayasofya‘yı açıyoruz, 3.5 milyon öğrenciyi pandemide sınavlara tabi tutuyoruz, yüzbinlerce kişinin katılımıyla 15 Temmuz'u anıyoruz, milyonlarca vatandaşı bu salgında tatile gönderiyoruz, yetmedi Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü kutlamak serbest olurken ve bu korona virüsü bu kutlamalarda ne hikmetse olmazken ama ne yazık ki ülkemizde 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasım anma günlerimiz balkonlarda kısıtlı kutlanıyor. Büyük heyecanla içinde bulunduğumuz Zafer Bayramı coşkusunu hep beraber yaşarken şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Milli bayramları olmayanların dini bayramları da olmaz. Yani 19 Mayıs‘ ları, 29 Ekim’leri, 30 Ağustos’ları olmayanların Kurban bayramları da, Ramazan bayramları da olmaz. Bu büyük bayramları canlarıyla, düşünceleriyle, fikirleriyle ve mücadeleleri ile bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk  ve arkadaşlarına ne kadar minnet ve saygı duysak azdır. Nur içinde yatsınlar” dedi.

Başkan Eser,  yaşanılan zorluklara rağmen etkinlikleri yurdun her köşesinde gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu;   “Çok değerli sanatçılarımız, son 20 yıldır ülkemizde sanat kan kaybederken SAKÜDER olarak bizler 15 yıldır yaşadığımız bunca zorluğa rağmen etkinliklerimizi hem yurtdışında hem de bugün olduğu gibi yurdumuzun her köşesinde gerçekleştirdik ve sanatı yaşatmak adına gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.  Atamızın göstermiş olduğu sanat ışığında sanatı yaşatmak adına sanatı koruyan, sanatçıya destek olan SAKÜDER olarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak ve toplumumuzun aynası olan sanatçılarımızı halkla buluşturarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmak en büyük ülkümüzdür.  SAKÜDER ressamın fırçası, yazarın kalemi, müziğin sesi kısaca sanatçının çığlığı olmak için varolmaya devam edecektir.Değerli sanat dostlarımız sözlerimi sonlandırırken diyorum ki; siz değerli sanatçılarımız benim nazarımda her biriniz Cumhuriyet müzesinde yer alan birer kristalsiniz.”

Gazapizm Harbiye’de ilk konserini verdi

İSTANBUL (Anayurt) - Son yılların en popüler Rap şarkıcısı Gazapizm, KerkiSolfej’in düzenlediği Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamında geçtiğimiz akşam muhteşem bir konsere imza attı.

 Konser öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Gazapizm; “Harbiye’de ilk konserimiz. Türkçe rap bugüne kadar kaldırımlardan barlara, gece kulüplerinden büyük festivallere ve Harbiye’lere kadar geldi. Bu işi Türkçe rap camiası adına hep birlikte başardık. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Sahneye beyazlar içerisinde çıkarak, “Hepiniz hoş geldiniz. Aslında biz de hoş geldik çünkü ilk Harbiye Açıkhava konserimiz. Çok heyecanlıyız ve sizlerle burada buluştuğumuz için çok mutluyuz” diyen Gazapizm, konsere “Gece Sabahın” şarkısı ile başladı.

 Cem Adrian, Gaye Su Akyol, Korhan Futacı ve Muhlis Berberoğlu’nun konuk olduğu konserde, 4 Eylül’de yayınlanacak “Perişan” şarkısının klibini sahnede ilk kez sevenleriyle paylaştı.

“Ben ilk kez Harbiye Açıkhava’ya, Cem Adrian’ın Harbiye konserine konuk olduğumda çıkmıştım. Bugün de onsuz olmazdı.” diyen Gazapizm, Cem Adrian’ı sahneye davet ederek seyircilerle birlikte hep bir ağızdan “Yaşanırsa Diye” şarkısını seslendirdi.

 “HAYATINI KAYBEDEN KADINLAR İÇİN ‘YETER’ DEDİ”

 “Bu dünyada kadın olmanın, çocuk olmanın, hayvan olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Hep birlikte güzel günleri, hep beraber kocaman bir sofraya oturmayı dileyelim ve asla vazgeçmeyelim.” diyerek tüm kadınlar için “Kutlu Olsun Günün” ve “Karanfil” şarkılarını seslendirdi.   Kovid-19 tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşen konserde Gazapizm, konser süresi boyunca seyircilere gül dağıttı. Konsere, Zeynep Bastık, Didem Soydan ve Umut Eker gibi ünlü isimler de katıldı.   Konser sonunda tüm seyircilerin ayakta alkışladığı Gazapizm, “Unutulacak Dünler” şarkısı ile biss yaparak konseri noktaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!