Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar için dikkat etmeniz gereken noktalar...

Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar için dikkat etmeniz gereken noktalar...
Siz bayanlar.. Yüzyıllar boyunca kendinizi güzelleştirme adına gösterdiğiniz hassasiyet, yeryüzünde yaşayan tüm canlılar için ibret alınması gereken bir durum.

Narin ellerinizin daha çarpıcı gözükmesi için tırnaklarınıza duyduğunuz ilgi başlı başına bir sanat! Güzellik kategorisi altında paylaştığımız tüm konularda da bahsettiğimiz gibi; güzel olmak için öncelikle sağlıklı olmak gerekir. Göze çarpıcı mükemmellikte tırnaklara sahip olmak istiyorsanız eğer, öncelikle sağlıklı tırnaklara sahip olmalısınız. 

Tırnaklarınız sağlığınızın göstergesidir. Genellikle pembe renkli tırnaklarınız olduğunda sağlıklı olduğu kabul edilir. Eğer tırnak dokunuzda değişmeler varsa bu; vücudunuzun sağlık, mineral ve vitamin bakımından yavaş çalıştığı anlamına gelir. Tırnak sağlığınıza dikkat ettiğiniz sürece hem mükemmel parmak uçlarına sahip olabilir hem de bu durum size vücudunuzda ters giden herhangi bir şeyi gösterebilir. Genelde tırnaklarınıza sağlık göstergeleri olarak bakmasanızda, güzel gözükmeleri için gerekli çabayı harcamaya çalışıyorsunuz.


Sağlıklı tırnaklara sahip olmak istiyorsanız, öncelikle sağlıklı beslenmelisiniz. diyetinize meyve-sebze, yumurta, balık, fındık gibi besinleri mutlaka eklemelisiniz. Bunların yanı sıra birazdan size vereceğimiz besinler tırnaklarınızın sağlığı için vazgeçilmez olup mutlaka not almanızı tavsiye ediyoruz. Kuşkonmaz, kahverengi pirinç ve yumurta


Mükemmel görünümlü tırnaklar için ipuçları :
*Diyetinize kalsiyum ve çinko dahil edin. Şeker ve alkolü azaltın.
*Tırnaklarınızı kesinlikle koparmayın, kaldırmayın.
*Isırmamanızı ve yememenizi söylemeye gerek duymasakda aslında, siz yinede bunu yapmayın! fakat kendinizi durduramıyorsanız, acı tırnak cilaları bu alışkanlık için çözüm yolu olabilir.
*Şeytan tırnağını kesinlikle çekmeyin. Dokuya zarar vermeden tırnakmakası ile kesin.
*Protein ve vitamin alımını arttırarak, doymuş yağ alımını azaltın.
*Ellerinizi veya bacaklarınızı losyonladığınız zaman tırnaklar üzerini çok az bir losyon ile ovalayın.
*Süt ürünlerini azaltın.
*Düzenli tırnak törpüsü kullanın.
Sağlıklı ve güzel tırnaklara sahip olmak için muhakkak bir salona gitmek zorunda değilsiniz. Kendi evinizde düzenli ve sistematik bir bakım yaparak istediğiniz güzellikte tırnaklara sahip olabilirsiniz. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!