Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Sağlık çalışanları döner sermayede adalet istiyor

Sağlık çalışanları döner sermayede adalet istiyor
Döner sermayenin adaletli bir şekilde dağıtılmasını isteyen Sağlık-Sen üyeleri, Ankara Şehir Hastanesi kampüsünde bir araya gelerek Sağlık Bakanlığına seslendi: “Döner sermayede adalet istiyoruz.”
Döner sermayenin adaletli bir şekilde dağıtılmasını isteyen Sağlık-Sen üyeleri, Ankara Şehir Hastanesi kampüsünde bir araya gelerek Sağlık Bakanlığına seslendi: “Döner sermayede adalet istiyoruz.”

Salih KAPLAN

ANKARA (Anayurt) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için Ankara Şehir Hastanesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş okudu. “Çok geç olmadan, yanlış üstüne yanlış yapmadan sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunları çözülmelidir” diyen Durmuş, sağlık çalışanlarının yükünün her geçen gün artmasına rağmen sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlara kadro güvencesinin sağlanmadığını, sağlık çalışanlarının çocukları için sağlanan kreş imkânının yetersiz olduğunu ve sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaya devam ettiğini dile getirdi.

Döner sermaye sistemi ve performans uygulamasıyla ilgili sağlık çalışanlarının şikâyetlerini de dile getiren Durmuş, “Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar değil. En çok da bu nedenle üzülüyoruz. Ortak akıl ve alternatif çözüm önerilerine kapı aralandığında çözülemeyecek sorun olmadığı inancındayız. Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konmasıdır. En altından en üstüne kadar hangi yetkili ile konuşsak, bize hak veriyor, biliyoruz diyorlar. Ancak çözüm noktasında yeterince hassas hareket edilmediğini görüyoruz. Çözümsüzlük, adaletsizlik, aşırı iş yükü, şiddet sağlık çalışanlarının kaderi olamaz. Artık her seferinde tekrarlanan yanlışlıkların, haksızlıkların son bulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ek ödeme yönetmeliğinin tümüne yönelik eleştirilerinin olduğunu ifade eden Başkan Durmuş, “İhtiyacı karşılamak üzere geçtiğimiz hafta yapılan düzenlemeyle iyi niyet ortaya konmuş ancak sahanın haklı beklentileri yine karşılanmamıştır. Sağlık-Sen olarak öneri ve eleştirilerimizi her daim yetkililerle paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Bizim bildiğimiz bir düzenleme, çalışanların hakkını hukukunu gözetmek, alın terlerinin karşılığını vermek için yapılır. Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine göz ardı edilmiştir. Çalışma barışı ve huzurunu bozan bu durumu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz, sağlık çalışanlarının hem gür sesi olmak hem de kazanım adresi olmak için bu yola çıktık. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız” dedi.

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde ülkenin sigortası olduklarını bir defa daha kanıtladıklarını söyleyen Durmuş, ayrıca şunları dile getirdi: “Yetkililer, bu çıkmazdan bir an önce dönerek, sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmek mecburiyetindeler. Hiçbir şey için vakit geç değil. Unutmamak gerekir ki çıkmaz sokakta geri adım atmak ilerlemenin ta kendisidir. Vakit çok geç olmadan, yetkilileri, sağlık çalışanlarının seslerini duyarak sorunlarını çözmek için girdikleri çıkmaz sokaktan geri adım atmaya davet ediyoruz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!