Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu
Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu
01Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 0-0 berabere kaldığı derbiyi değerlendirdi...

02Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

İLK YARI SONU

"Fenerbahçe hücumlarında her an gol atacakmış gibi oynuyor. Galatasaray’ın mutlaka Babel hamlesini yapması lazım. Sosa’ya verilen sarı kart son derece anlamsızdı. Caner ve Gökhan çok ileri çıktığı için Arda ve Feghouli geriye çok geldi. Tisserand’ın kartı çok yerinde ve doğruydu.

03Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Beklediğimin üstünde bir Fenerbahçe gördüm. Beklediğimin altında bir Galatasaray gördüm. Luyindama'yı atmış olsaydı ikinci sarı karttan ucuz atmış olurdu. Galatasaray gibi her an, her şeyi yapabilecek bir takım. Maç sonu Galatasaray'ın da, Fenerbahçe'nin de kazandığını konuşabiliriz. Samatta, Fenerbahçe'ye çok iyi bir transfer. Aboubakar tarzı, çok hareketli. Savunma arkasına çok koşu atıyor. Galatasaray'a çok ters gelecektir.

04Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

MAÇ SONU

Galatasaray'ı bir tehlike bekliyor, bunu da Fatih Terim gibi bir hocanın çözmesini bekliyorum. Tehlike şu: Falcao ve Diagne. Şu anda Diagne'de pek fazla problem gözükmüyor çünkü rakibi Falcao. Oyundan çıkarken Falcao'nun davranışını gördün. Ben hatta çıkması gerektiğini düşünüyordum. Zamanla bunu çözebilecek nitelikte.

05Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Tecrübeli oyunculardan kurulu iki takımın maçını izledik. Kaliteli bir maç olmadı. Kaleciler, özellikle Altay kritik kurtarışlar yaptı. Galatasaray, 3. bölgeye geldiğinde daha etkili şutlar attı. Aman kaçırdı elinden falan oldu. Galatasaray savunmasına baktığımızda Fenerbahçe hücum hattına elini kolunu sallayarak geldi. Sosa ve Ozan etkili işler yaptı, Gustavo da takımın en iyi oyuncusuydu.

06Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçe geldi de nerede sıkıntı yaşadı? Yeni gelen oyuncuların birlikte oynamamasından yaşanan bir sıkıntı oldu. Şut ve orta imkanları çok buldu Fenerbahçe, Galatasaray'ın sahasında bu kadar etrafında dolanacak takım az bulursun 0-0 giden oyunda.

07Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

İki maç birden oynandı. Bir tanesi Fenerbahçe'nin 70 dakika boyunca oynadığı oyun ve Fatih Hoca'nın da 70 dakika boyunca müdahale etmemesini gördüm. Kaldı ki Arda da maçın ikinci yarısında fena da değildi. Hamleyi yapmadan önceki ve hamleyi yaptıktan sonraki Galatasaray ile hamleyi yaptıktan önceki ve sonraki Fenerbahçe arasında bir fark doğdu.

08Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçe, deplasmana gelen, orta sahası Gustavo - Sosa - Ozan olan, iki kenar beki hatta stoperleri de topla oynayan oyuncular olduğu için hiç mahkum oynamadı. 10 dakika tek kale top oynamadı Galatasaray. Deplasman gibi oynanmadı maç. Fenerbahçe'nin güçlü bir kadroya evrildiğini görüyorum. Valencia'nın uyum sağladığını görüyorum. Ancak mevkiisiz bir oyuncu. Hocanın, orada bir istikrarı yakalaması lazım.

09Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Oyunun uzatma dakikalarında maç Galatasaray'a geldi. Son 5 dakika Galatasaray takımı 1-0 maçı bitirebilecek kadar oyunu ceza sahasına yıktı. Sistemlerin, matematiklerin önemi var. Terim, son değişikliklerden sonraki takımının hücumunu izlesin, bir de ilk 70 dakikayı izleyelim. Erol Bulut'un da taca giden topu koşarak alıp, hemen başlatmak için vermesi zaten antrenörün kazanmaya geldiğnii gösteriyor. Kadrosu da onu gösteriyor.

10Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

İlk 70 dakika için pozisyona girme ihtimali olan takım Fenerbahçe olarak gözüküyordu. Fenerbahçe, bence çok geç değişiklik yaptı. 70 dakikalık Galatasaray yıprandı. Marcao, Luyindama ve Taylan, Galatasaray adına en iyi oyuncular. Kartları olmasına rağmen cansiperane hamleler yaptılar. Galatasaray'ın iki beki de olağanüstü oynamadılar.

11Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Normal şartlarda Sosa'yı 8'de mi kullanırsın 10'da mı? Hoca, daha dikine gider diye Ozan'ı kullandı. Hazırlık pası için de Sosa ve Gustavo'yu kullandı. Hatay maçının orta sahası Ciğerci, Ozan ve Gustavo'dan kuruluydu. Bu, geçen hafta hata yaptığının belgesidir aslında. Geçen hafta giden bir 2 puan vardı ama bu hafta için aynı şeyleri söylemem mesela.

12Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Dağ fare doğurdu diyebilir miyiz? Diyebiliriz. Ancak futbol öyle bir oyun ki ceza sahasına gelene kadarki oyuna iyi bakacaksınız. Ondan sonra yetenek konuşur. Manchester City ve Barcelona, ceza sahasına kadar çok etkili takımlardır ancak tam ceza sahasında kaybedebilirler.

 

13Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Bugün aslında şaşırdım ben. 60'a 40 oynanıyor karşılaşma ancak Marcao - Luyindama - Taylan arasında oynanmış bu oyun. Fenerbahçe adına Gustavo herkese göre daha iyiydi, Caner de çok iyi oynadı, Gökhan iyiydi. Valencia, Thiam'ın çok önünde bir oyuncu. Aykut Kocaman dönemindeki Sow - Kuyt - Webo tarzı oynayabilir Fenerbahçe. Galatasaray, şu bir haftadaki maçlarındaki orta sahayı rakiplere göre oynaması tecrübesini almıştır, mutlaka yapacaktır.

14Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fatih Terim de Sergen Yalçın da güçlü figürlerdir. Ancak skorlar, bu figürleri kötüye götürür. Sergen Yalçın gibi teknik direktörleri bir maç üzerinden yememek lazım. 0-0'lık maçta bence bugün alan memnun, satan memnun. Erol Hoca ve Fatih Hoca hariç bence. En azından yenilmedik diye düşünüyor olabilir ama taraflar.

15Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçeliler kazanmayı çok istiyordur ancak Fenerbahçe'nin kazandığı maçları bilirim ben. 8-2 bitecektir maç, 1-0 kazanmıştır Fenerbahçe. Hatırla o günleri. Ben, Fenerbahçelilerin mutsuz olduğunu düşünmüyorum. Bir şeyler olacak bu takımdan. Fenerbahçe'nin problemi öndeki oyuncuların uyumu. Öndeki oyuncular da kendi takımlarında Thiam hariç yetenekli isimler, bunlar da toparlayacaktırlar. Stoperlerin olgunluğu, özellikle Lemos'un olgunluğu benim hoşuma gitti.

16Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Galatasaray'ın temel olarak performansını beğenmedim. Fatih Hoca'nın son 20 dakika performansını beğendim. Önceki 70 dakikada Fenerbahçe kendisi için güzel ortamı lehine çeviremedi. Galatasaray, kontrataktan pozisyonlar bulmaya çalışan bir görüntü sergiledi.

17Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Hakemler için bu maçları yönetmek kolay değil. Yönetmek ve idare etmek vardır. Bazıları yönetir, bazıları idare eder. Yönetmek önemlidir. Bazı hakemler hem yönetir hem idare eder, Ali Palabıyık da bunlardandı bugün. Sert geçmiş maç, 11 tane sarı kart çıkmış. Emin ol 1-2 tane oyuncunun sarı kartı olsa dahi göstermeyecekti. Minimum 2 tanesi yanlış kartlar zaten.

 

18Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Ancak her şeye rağmen ben çok kötü yönetti demem. Son anlarda şans yüzüne güldü. Anlamsız bir faul verdi son dakikada. Korner oldu, kafayla çıkardılar falan "Oh gol olmadı" dedi içinden. Hatta maç sonunda Gustavo ona bir şeyler söylerken, zorla tebrik olur mu, elini yumruk yapmış bekliyor Gustavo'yu tebrik etsin diye.

19Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Hakemin performansı bu kadar da olacaktır. Tansiyonu yüksek maçlar için zaman zaman bir takıma zaman zaman diğer takıma verdiği kararlar olabilir. Gökhan'ın, Taylan'ın, Sosa'nın kartları yanlıştı. Ancak genel anlamda çerçevede temize yakın bir maç yönetti. Oyuncuların birbirleriyle diyaloğu muazzamdı. Hem Erol Hoca'yı hem Fatih Hoca'yı hem sporcuları hem de hakemi her şeye rağmen hataları olmasına rağmen tebrik etmek gerek. Milyonlarca izleyiciye sorsak "Keyif aldınız mı?" diye, heyecanlanmışlardır ama keyif almamışlardır.

20Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Seyircisiz maç yeni bir süreç. Biz alışır mıyız alışmaz mıyız bilmiyoruz. Ancak oyunların abuk subuk sonuçlara sahne olacağını göreceğiz. Manchester City 5 yedi, Münih 4 yedi, 4 yedi 4, 4. Hazırlıklı olalım. Deplasman galibiyetleri daha çok olacaktır eskiye göre. Büyük takımlar çok puan kaybedecektir.

21Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Manşetim: Bol hareket, yok bereket! Fenerbahçe çerçeveyi bulamadı. Galatasaray da geldi, çerçeveyi buldu ama Altay vardı. Genelde çok top gelen kaleci iyi oynar zaten. Rüştü, top geldiği zaman devleşirdi, soğuk giden maçlarda giderdi. İki takımın da oyuncularının iyi niyetlerine saygı duymak lazım.

22Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Maçın en iyisi Luyindama derim. En az 6 tane kapattığı pozisyon oldu. Sonrasında da Altay derim. Fenerbahçe'den Altay diyelim, Galatasaray'dan Luyindama ama yine de maç için Gustavo'yu öne çıkaralım. Çok önemli hamleler yaptı. Gustavo'nun yanında Sosa oynadı Ciğerci yerine, verdiğin zaman alırsın. Sosa'nın ölüsü oynuyor. Ciğerci faydalı oyuncu ama Sosa ve Gustavo iyi oyuncu. İki tane iyi oyuncu oynadı yan yana.

23Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçe'nin limiti açık bildiğim kadarıyla. Her kulüp sanırım biraz daha rahatladı. Kolay bir karar değil. Vedat Muriqi olsaydı 2 maçı da Fenerbahçe'nin kazanma ihtimali çok yüksekti. Galatasaray'ın efektif orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Gidip gelecek bir iç oyuncuya ihtiyacı var. Bugün Arda da Emre de zaman zaman savunma yapmaya çalıştılar. Belhanda, Feghouli, Arda ve Emre ancak çaba sarfederler, faul yapabilirler. Hepsi de kart gördü.

24Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

UEFA'daki teknik komitede pandemiden dolayı pek videokonferans falan yapılmadı. Ancak dünya futbolunda avantaj işini hangi mucizevi adam çıkardı bilmiyorum. Malatya - Göztepe maçı, Cüneyt Çakır yönetiyor maçı; iyi de yönetti. Bir pozisyon oldu, Malatyalı oyuncu Göztepeli oyuncuya faul yaptı, Göztepeli düştü, oynattı. Sonra başka bir Göztepeli düştü, geldi hem önceki oyuncuya hem de sonraki oyuncuya sarı gösterdi. Futbolun doğrusu bu

25Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Ancak bugün top Valencia'ya geldi, orada oynatman gerek futbol onu emrediyor. Atak bittikten sonra dönüp de kart veremiyorlarmış şimdi. Bunun mantığı yok. Ben giderken, Belhanda geldi beni düşürdü, etkisiz hale geldim ve ileri gidemeyeceğim. Ancak sen oynat sonra da doğru şekilde gel ve sarı kartını göster. Avantaja oynatan hakem iyi hakemdir. Futbolun güzelliği o. Hakemin zeki de olması gerekiyor. Zaten sarı kartlı biri olsa avantaja oynatacaktı o, rahat ol.

26Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Ben yıllardır maç izlerim, dünyanın başka bir liginde de görmedim. Bir hakem "oradan gol pozisyonu çıkmaz" diyerek oyunu kesiyor. Adam 1'e 1 yakalamış belki geçecek, kesecek."

27Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!28Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!29Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!30Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

24 SAATGÜNÜN ÖZETİ24 saat24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri ridvan di̇lmengalatasaray fenerbahçe maçıGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİRöportajlar, insan hikayeleri, belgeseller… Binlercesi YouTube kanalımızda.Habertürk Whatsapp Hattı

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!GÖNDER Mkoc21@hotmail.com 9 saat önce Derbinin en heycanli pozisyonu Fatih Terimin topla oynayip hareket yapmasiydi. Milyon euroluk oyunculari golgede birakti.CEVAPLA1210 CEVAPLA 01Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 0-0 berabere kaldığı derbiyi değerlendirdi...

02Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

İLK YARI SONU

"Fenerbahçe hücumlarında her an gol atacakmış gibi oynuyor. Galatasaray’ın mutlaka Babel hamlesini yapması lazım. Sosa’ya verilen sarı kart son derece anlamsızdı. Caner ve Gökhan çok ileri çıktığı için Arda ve Feghouli geriye çok geldi. Tisserand’ın kartı çok yerinde ve doğruydu.

03Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Beklediğimin üstünde bir Fenerbahçe gördüm. Beklediğimin altında bir Galatasaray gördüm. Luyindama'yı atmış olsaydı ikinci sarı karttan ucuz atmış olurdu. Galatasaray gibi her an, her şeyi yapabilecek bir takım. Maç sonu Galatasaray'ın da, Fenerbahçe'nin de kazandığını konuşabiliriz. Samatta, Fenerbahçe'ye çok iyi bir transfer. Aboubakar tarzı, çok hareketli. Savunma arkasına çok koşu atıyor. Galatasaray'a çok ters gelecektir.

04Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

MAÇ SONU

Galatasaray'ı bir tehlike bekliyor, bunu da Fatih Terim gibi bir hocanın çözmesini bekliyorum. Tehlike şu: Falcao ve Diagne. Şu anda Diagne'de pek fazla problem gözükmüyor çünkü rakibi Falcao. Oyundan çıkarken Falcao'nun davranışını gördün. Ben hatta çıkması gerektiğini düşünüyordum. Zamanla bunu çözebilecek nitelikte.

05Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Tecrübeli oyunculardan kurulu iki takımın maçını izledik. Kaliteli bir maç olmadı. Kaleciler, özellikle Altay kritik kurtarışlar yaptı. Galatasaray, 3. bölgeye geldiğinde daha etkili şutlar attı. Aman kaçırdı elinden falan oldu. Galatasaray savunmasına baktığımızda Fenerbahçe hücum hattına elini kolunu sallayarak geldi. Sosa ve Ozan etkili işler yaptı, Gustavo da takımın en iyi oyuncusuydu.

06Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçe geldi de nerede sıkıntı yaşadı? Yeni gelen oyuncuların birlikte oynamamasından yaşanan bir sıkıntı oldu. Şut ve orta imkanları çok buldu Fenerbahçe, Galatasaray'ın sahasında bu kadar etrafında dolanacak takım az bulursun 0-0 giden oyunda.

07Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

İki maç birden oynandı. Bir tanesi Fenerbahçe'nin 70 dakika boyunca oynadığı oyun ve Fatih Hoca'nın da 70 dakika boyunca müdahale etmemesini gördüm. Kaldı ki Arda da maçın ikinci yarısında fena da değildi. Hamleyi yapmadan önceki ve hamleyi yaptıktan sonraki Galatasaray ile hamleyi yaptıktan önceki ve sonraki Fenerbahçe arasında bir fark doğdu.

08Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçe, deplasmana gelen, orta sahası Gustavo - Sosa - Ozan olan, iki kenar beki hatta stoperleri de topla oynayan oyuncular olduğu için hiç mahkum oynamadı. 10 dakika tek kale top oynamadı Galatasaray. Deplasman gibi oynanmadı maç. Fenerbahçe'nin güçlü bir kadroya evrildiğini görüyorum. Valencia'nın uyum sağladığını görüyorum. Ancak mevkiisiz bir oyuncu. Hocanın, orada bir istikrarı yakalaması lazım.

09Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Oyunun uzatma dakikalarında maç Galatasaray'a geldi. Son 5 dakika Galatasaray takımı 1-0 maçı bitirebilecek kadar oyunu ceza sahasına yıktı. Sistemlerin, matematiklerin önemi var. Terim, son değişikliklerden sonraki takımının hücumunu izlesin, bir de ilk 70 dakikayı izleyelim. Erol Bulut'un da taca giden topu koşarak alıp, hemen başlatmak için vermesi zaten antrenörün kazanmaya geldiğnii gösteriyor. Kadrosu da onu gösteriyor.

10Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

İlk 70 dakika için pozisyona girme ihtimali olan takım Fenerbahçe olarak gözüküyordu. Fenerbahçe, bence çok geç değişiklik yaptı. 70 dakikalık Galatasaray yıprandı. Marcao, Luyindama ve Taylan, Galatasaray adına en iyi oyuncular. Kartları olmasına rağmen cansiperane hamleler yaptılar. Galatasaray'ın iki beki de olağanüstü oynamadılar.

11Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Normal şartlarda Sosa'yı 8'de mi kullanırsın 10'da mı? Hoca, daha dikine gider diye Ozan'ı kullandı. Hazırlık pası için de Sosa ve Gustavo'yu kullandı. Hatay maçının orta sahası Ciğerci, Ozan ve Gustavo'dan kuruluydu. Bu, geçen hafta hata yaptığının belgesidir aslında. Geçen hafta giden bir 2 puan vardı ama bu hafta için aynı şeyleri söylemem mesela.

12Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Dağ fare doğurdu diyebilir miyiz? Diyebiliriz. Ancak futbol öyle bir oyun ki ceza sahasına gelene kadarki oyuna iyi bakacaksınız. Ondan sonra yetenek konuşur. Manchester City ve Barcelona, ceza sahasına kadar çok etkili takımlardır ancak tam ceza sahasında kaybedebilirler.

 

13Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Bugün aslında şaşırdım ben. 60'a 40 oynanıyor karşılaşma ancak Marcao - Luyindama - Taylan arasında oynanmış bu oyun. Fenerbahçe adına Gustavo herkese göre daha iyiydi, Caner de çok iyi oynadı, Gökhan iyiydi. Valencia, Thiam'ın çok önünde bir oyuncu. Aykut Kocaman dönemindeki Sow - Kuyt - Webo tarzı oynayabilir Fenerbahçe. Galatasaray, şu bir haftadaki maçlarındaki orta sahayı rakiplere göre oynaması tecrübesini almıştır, mutlaka yapacaktır.

14Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fatih Terim de Sergen Yalçın da güçlü figürlerdir. Ancak skorlar, bu figürleri kötüye götürür. Sergen Yalçın gibi teknik direktörleri bir maç üzerinden yememek lazım. 0-0'lık maçta bence bugün alan memnun, satan memnun. Erol Hoca ve Fatih Hoca hariç bence. En azından yenilmedik diye düşünüyor olabilir ama taraflar.

15Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçeliler kazanmayı çok istiyordur ancak Fenerbahçe'nin kazandığı maçları bilirim ben. 8-2 bitecektir maç, 1-0 kazanmıştır Fenerbahçe. Hatırla o günleri. Ben, Fenerbahçelilerin mutsuz olduğunu düşünmüyorum. Bir şeyler olacak bu takımdan. Fenerbahçe'nin problemi öndeki oyuncuların uyumu. Öndeki oyuncular da kendi takımlarında Thiam hariç yetenekli isimler, bunlar da toparlayacaktırlar. Stoperlerin olgunluğu, özellikle Lemos'un olgunluğu benim hoşuma gitti.

16Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Galatasaray'ın temel olarak performansını beğenmedim. Fatih Hoca'nın son 20 dakika performansını beğendim. Önceki 70 dakikada Fenerbahçe kendisi için güzel ortamı lehine çeviremedi. Galatasaray, kontrataktan pozisyonlar bulmaya çalışan bir görüntü sergiledi.

17Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Hakemler için bu maçları yönetmek kolay değil. Yönetmek ve idare etmek vardır. Bazıları yönetir, bazıları idare eder. Yönetmek önemlidir. Bazı hakemler hem yönetir hem idare eder, Ali Palabıyık da bunlardandı bugün. Sert geçmiş maç, 11 tane sarı kart çıkmış. Emin ol 1-2 tane oyuncunun sarı kartı olsa dahi göstermeyecekti. Minimum 2 tanesi yanlış kartlar zaten.

 

18Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Ancak her şeye rağmen ben çok kötü yönetti demem. Son anlarda şans yüzüne güldü. Anlamsız bir faul verdi son dakikada. Korner oldu, kafayla çıkardılar falan "Oh gol olmadı" dedi içinden. Hatta maç sonunda Gustavo ona bir şeyler söylerken, zorla tebrik olur mu, elini yumruk yapmış bekliyor Gustavo'yu tebrik etsin diye.

19Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Hakemin performansı bu kadar da olacaktır. Tansiyonu yüksek maçlar için zaman zaman bir takıma zaman zaman diğer takıma verdiği kararlar olabilir. Gökhan'ın, Taylan'ın, Sosa'nın kartları yanlıştı. Ancak genel anlamda çerçevede temize yakın bir maç yönetti. Oyuncuların birbirleriyle diyaloğu muazzamdı. Hem Erol Hoca'yı hem Fatih Hoca'yı hem sporcuları hem de hakemi her şeye rağmen hataları olmasına rağmen tebrik etmek gerek. Milyonlarca izleyiciye sorsak "Keyif aldınız mı?" diye, heyecanlanmışlardır ama keyif almamışlardır.

20Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Seyircisiz maç yeni bir süreç. Biz alışır mıyız alışmaz mıyız bilmiyoruz. Ancak oyunların abuk subuk sonuçlara sahne olacağını göreceğiz. Manchester City 5 yedi, Münih 4 yedi, 4 yedi 4, 4. Hazırlıklı olalım. Deplasman galibiyetleri daha çok olacaktır eskiye göre. Büyük takımlar çok puan kaybedecektir.

21Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Manşetim: Bol hareket, yok bereket! Fenerbahçe çerçeveyi bulamadı. Galatasaray da geldi, çerçeveyi buldu ama Altay vardı. Genelde çok top gelen kaleci iyi oynar zaten. Rüştü, top geldiği zaman devleşirdi, soğuk giden maçlarda giderdi. İki takımın da oyuncularının iyi niyetlerine saygı duymak lazım.

22Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Maçın en iyisi Luyindama derim. En az 6 tane kapattığı pozisyon oldu. Sonrasında da Altay derim. Fenerbahçe'den Altay diyelim, Galatasaray'dan Luyindama ama yine de maç için Gustavo'yu öne çıkaralım. Çok önemli hamleler yaptı. Gustavo'nun yanında Sosa oynadı Ciğerci yerine, verdiğin zaman alırsın. Sosa'nın ölüsü oynuyor. Ciğerci faydalı oyuncu ama Sosa ve Gustavo iyi oyuncu. İki tane iyi oyuncu oynadı yan yana.

23Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Fenerbahçe'nin limiti açık bildiğim kadarıyla. Her kulüp sanırım biraz daha rahatladı. Kolay bir karar değil. Vedat Muriqi olsaydı 2 maçı da Fenerbahçe'nin kazanma ihtimali çok yüksekti. Galatasaray'ın efektif orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Gidip gelecek bir iç oyuncuya ihtiyacı var. Bugün Arda da Emre de zaman zaman savunma yapmaya çalıştılar. Belhanda, Feghouli, Arda ve Emre ancak çaba sarfederler, faul yapabilirler. Hepsi de kart gördü.

24Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

UEFA'daki teknik komitede pandemiden dolayı pek videokonferans falan yapılmadı. Ancak dünya futbolunda avantaj işini hangi mucizevi adam çıkardı bilmiyorum. Malatya - Göztepe maçı, Cüneyt Çakır yönetiyor maçı; iyi de yönetti. Bir pozisyon oldu, Malatyalı oyuncu Göztepeli oyuncuya faul yaptı, Göztepeli düştü, oynattı. Sonra başka bir Göztepeli düştü, geldi hem önceki oyuncuya hem de sonraki oyuncuya sarı gösterdi. Futbolun doğrusu bu

25Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Ancak bugün top Valencia'ya geldi, orada oynatman gerek futbol onu emrediyor. Atak bittikten sonra dönüp de kart veremiyorlarmış şimdi. Bunun mantığı yok. Ben giderken, Belhanda geldi beni düşürdü, etkisiz hale geldim ve ileri gidemeyeceğim. Ancak sen oynat sonra da doğru şekilde gel ve sarı kartını göster. Avantaja oynatan hakem iyi hakemdir. Futbolun güzelliği o. Hakemin zeki de olması gerekiyor. Zaten sarı kartlı biri olsa avantaja oynatacaktı o, rahat ol.

26Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

Ben yıllardır maç izlerim, dünyanın başka bir liginde de görmedim. Bir hakem "oradan gol pozisyonu çıkmaz" diyerek oyunu kesiyor. Adam 1'e 1 yakalamış belki geçecek, kesecek."

27Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!28Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!29Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!30Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Fenerbahçe maçı yorumu: Yıllardır maç izlerim, görmedim!

24 SAATGÜNÜN ÖZETİ24 saat24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!