Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı
Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı | Futbol Haberleri
01Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Trabzonspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

 

02Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

İLK YARI SONU

Sergen Yalçın, sağ bek transferinde Nazım'ı istediklerini söyledi ama daha anlaşma olmadı tabii. 'Kalinic'i alıyoruz' dedi ve muhtemelen olacak o iş diye düşünüyorum. Bütçeye göre bir şeyler yapmaya çalışıyor hoca.

03Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Son 5 yıldaki Beşiktaş, son 5 yıldaki Trabzonspor'un kadrolarına bakın. Talisca, Sosa, Babel, Cenk Tosun, Aboubakar, Gomez, Yusuf Yazıcı, Sörloth'lar vardı. Bu kadrolara bakınca da dağ fare doğurdu. Çok beklentim yoktu.

 

04Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Beşiktaş'ın 100. yıl şampiyonluğu geldi aklıma. Son hazırlık maçı Yunanistan'daydı. AEK'ya 5-0 mağlup olmuştu. Bir baktım, Pancu'lar, Ronaldo'lar, Zago'lar 3'lü çıktı. O 5-0'lık maçı avantaja çevirip şampiyon oldular.

 

05Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bugün Sergen Yalçın kardeşimizi geçmiş olsun diye aradığımızda maçı konuştuk. Stratejiyi bir şekilde söyledi bana. O da şuydu, dedi ki: "PAOK maçı bize yaradı. Çünkü, çok fena savunma arkası yaptılar. Orta saha yolgeçen hanı gibiydi."

 

06Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bu kadrolar, Trabzonspor ve Beşiktaş kadroları değildi. Bu kadrolar, Anadolu takımı kadroları. Sergen Yalçın, 0'ı cepte koydu, pozisyon vermedi. Banttan şahane gol oldu. İlk yarıda maçı izlemeyenler, hiçbir şey kaçırmadı.

 

07Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Kenardaki oyuncuların adlarını insanlar ilk kez duyacak. Trabzonspor, geçen yıl sezon sonuna en iddialı takım girerken, şampiyonluk kaybedip Avrupa'dan da olunca demoralize olmuş. İç sorunlarını gideremedi.

 

08Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sol bek gitti, sol bek yok. Pereira sakat, alternatifi fena değildi ama... Trabzonspor atan tutan ile giderken stoper problemi vardı. Yine öyle. Sosa'dan sonra Trabzonspor'da bu oyuncular çekilmiyor. Nwakaeme, son 20'de sahneye çıkacak ama kime atacak. Santrfor yok.

 

09Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor yönetimi ve başkanı, sezona hazırlıksız gördüm. Kazanabilir de ama ne yapıp bu takımı güçlendirmeli. 3-1 kazansa da, 3-0 kaybetse de. Kazanırsa aldatabilir kendini. Beşiktaş için de öyle.

 

10Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

MAÇ SONU

Penaltı pozisyonundan yorum yaparsak Beşiktaş'ın 3-1'lik galibiyetine saygısızlık yapmış oluruz. Trabzonspor'un hiç pozisyonu yok. Organize yok, organize olmadan 1 tane var. Trabzonspor deplasmanına gidiyorsun, pozisyon vermiyorsun. Penaltı ve kırmızı ondan sonra.

11Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor tabii ki ortak olabilirdi ama bu maç 3 gün 3 gece oynansa Beşiktaş'ın Trabzonspor'a kaybetme şansı yoktu. Birçok sebep var. İki takım da problemli. Trabzonspor'un kadro zaafiyeti var. 20 kişilik kadroya bakınca, Beşiktaş'ın kulübesi daha güçlü.

 

12Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Artık futbol değişti. Seyirci falan yok. Trabzonspor, 11 Mart'tan sonra evinde 4 maç yaptı. Ankaragücü 1-1, Antalyaspor 2-2, Konyaspor 3-4, Beşiktaş 1-3! 4 maçta Türkiye'nin ev sahipliğini en iyi yapan takımı Trabzonspor'dur ve tarihinde 4 maçta 2 beraberlik 2 mağlubiyet çok nadirdir.

 

13Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Kulübün bir enerjisi zaten, şampiyonluk ve UEFA cezası nedeniyle kaybetti. Coşku problemi var. Kadro kalitesi düşük. Pereira sakat, sol bek yok, Sörloth soru işareti. Şimdi Guilherme, Trabzonspor için yeterli oyuncu değil. Trabzonspor orta sahası Guilherme, Abdülkadir ve Flavio. Flavio, çok vasat bir oyuncu. Trabzonsporlular ellerini vicdanına koysunlar. Bu kadroyla Trabzonspor'un şampiyon olma ihtimali çok çok çok düşük. Selçuk'lar, Colman'lar, Sosa'lardan, Sörloth'lardan, Yusuf Yazıcı'lardan geldi buraya. Trabzonspor, savunma merkezini bir türlü değiştiremedi. Flavio hiç iz bırakmadı. Sadece atılırken gördük.

 

14Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Ekuban, sırtı dönük bir oyuncu değil. B Planı olmadığı için kriz yaşadı Trabzonspor. Fenerbahçe, forveti yok ama kartında forvet yazan Frey'i oynatıyor. Beşiktaş aynı şekilde Larin'i oynatıyor. Santrfor bunlar.

 

15Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bütün Türkiye'de ve özellikle Trabzonspor Teknik Direktörü dersini nasıl çalıştı, PAOK maçına göre. Bugün öğle saatlerinde Sergen Yalçın kardeşimi 'Geçmiş olsun' diye aradım. İkinci testi de pozitif çıkmış. Sergen Yalçın ile teknik olarak konuştuk. 'Bugün çok farklı bir sistem kullanacağız.' dedi. Esprilidir biliyorsunuz, 'Allahtan, taktik çalışmalarından sonra koronavirüs oldum.' dedi.

 

16Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Ne yaptı Sergen Hoca, şöyle bir şablon çalıştırmış, 4-1-4-1. 2. bölgede oyunu kontrol etti. Beşiktaşlıların beklediği bir oyun değildi. Teknik heyetin beklediği ve karşılığını oyuncuların verdiği bir formattı. Haftaya Antalyaspor maçında böyle bir format görmeyeceğiz.

 

17Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bugün biraz daha emniyetli bir savunmayla oynadı. 2. bölgede sıkıştırıp hızlı ataklarla hücum ettiler. Yedikleri gol dışında tüm planları dakika dakika istediği gibi gitti. 3-0'ın verdiği bir goldü, yedikleri gol. Konsantrasyon problemi.

 

18Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bir takımın bir hazırlığı var. Ezberlenmiş bir şekilde oynadılar. Çok zorlanmadan aslında kazandılar. Trabzonspor'un yedek kulübesi, böylesine büyük bir kulübün, yetenekli gençlerdir ama daha zamanı olan oyuncular.

 

19Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bu kadrosuyla, eli ayağı düzgün bir fikstür gözükse de ümit vermeyen bir takım. Enerjisi düşük, çabuk pes eden, reaksiyon göstermeyen, Trabzon il sınırları içerisinde 4 maçı kazanamamış bir takım.

 

20Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Camialar mal olmuş teknik adamlar. Ekonomik olarak problem yaşayınca böyle teknik adamlara ihtiyaç duyarsınız. Beşiktaş, Sergen Yalçın'ı açıklayınca 20 bin seyirci gitti. o Sergen Yalçın Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe'de oynadı ama Rıza Çalımbaygillerden o, Beşiktaş'ın çocuğu! Büyük oyunculuğunun yanında Sergen Yalçın'ı insanlar benimsiyor.

 

21Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Oyuncu Sergen Yalçın'dan Beşiktaş fazla nemalanamadı. Teknik direktörlüğünde bir tat veriyordu ama fazla kalamıyordu. Fakat, hedefi Beşiktaş'tı. Bir gün derken geldi ve taraftarın sevdiği insan geldi. Çok zeki bir adam. Hem de Murat Şahin gibi biri var yanında. Yıllardır Türkiye'yi bilen ve akademik bilgisi kuvvetli bir kondisyoneri var.

 

22Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Aslında Sergen Yalçın, İngiltere modeli teknik direktörlük yapıyor. Menajerlik yapıyor. Rahat biri. Sergen Yalçın bana bugün 'Rahat yeneriz' dedi. 'Anlamadım' dedim. 'Rahat yeneriz' dedi. 'Nasıl' diye sordum, 'Trabzonspor'u seyrettim, böyle oynarlarsa çok rahat yeneriz' dedi. Oyunculara da bunu söylüyordur. Hazırlığını da yapmış ama, planlamış. Bu kadar rahat.

 

23Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Teknik direktörün ismi, oyuncunun isminden büyük olacak. Oyuncunun ismi büyük olursa Barcelona gibi olursun. Büyük futbolcudan bahsediyoruz. Antrenör dayanmaz. Basketbol EuroLeague finallerinin ilki İstanbul'da olduğu zaman, Barcelona gelmişti. Rüştü Reçber ile yemek yiyeceklerdi. Beni de davet ettiler. Guardiola ayrıldı o sezon. 'Niye ayrıldınız' dedim, 'Messi'ye sordum' dedi. 'Niye' diye sordum, '60 tane atıyor, attırıyor' dediler. Messi, Guardiola'nın gidişine 'Bence farketmez' demiş.

 

24Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Farketmez diye diye olmaz. Türkiye'den farkı yok Barcelona'nın. Messi çok farklı, Sergen de o model. Sergen ne yaptı, 'Bizim bütçemiz ne?' dedi. Advocaat, Löw geldi, Fatih Terim değil de Gerets geldi. 'Bir dakika, ben istediğim transferleri yapamadım' derler. Derler mi, derler!

 

25Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sergen Yalçın bilmiyor mu, 1 tane uçak stoper almayı! 10 tane isim sayar sana ama 'Alanya'dan Welinton, binsin uçağa gelsin, bonservissiz, 800-900 bin euro falan maaşı' diyor. 'Nsakala' diyor, 'Fazla bir şey beklemeyin. Roberto Carlos gibi şak şak kesemez ama çok çabuktur, atlettir, kademelere girer. Roberto Carlos gibi kesse bize gelmez. Bunu sıfırdan alalım'. Necip, çocukluğundan beri Beşiktaşlı. Atiba sıfır bonservis, yenilediler. Oğuzhan geri geldi. Mensah, kiralık geldi. Boyd, Hasic, Larin kendisi. Mensah soru işareti dışında cebinden para çıkmadı.

 

26Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Karius gitti, 'Verin 3 milyon euro bana yabancı kaleci alın' dedi mi? 'Yok, ben Ersin'le devam ederim' dedi. Yedeği de Utku. Bakın Beşiktaş'taki Sergen Yalçın'ın kulübe duygusu olan bir insanın yaptığı.

 

27Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sergen Yalçın, 'Bana Maradona, Pele almayın. Bana forvette rekabeti artıran bir oyuncu alın' diyor. Kalinic'i alıyor, maliyeti yok denecek kadar azdır! Bugün, Josef de Souza'yı aldılar. Haftaya muhtemelen oynamaz. Elneny'nin oynadığı yerde onu oynatacaklar.

 

28Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sergen Yalçın, taktiğini değiştirdi. PAOK mağlubiyeti var ya, o gün 3-1 kazansa bugün böyle oynamazdı. Açıklarını gördü. 100. yıldaki gibi Lucescu ile, son hazırlık maçında AEK'dan 5 yediler, hemen üçlüye döndüler. Trabzon'u analiz etti, kendi defolarını gördü. Oyunu 40 metreye yaydı, pozisyon vermedi, kendi pozisyonları var.

 

29Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

İyi futbol, kötü futbol, doğru futbol farklı kavramlardır. Sergen Yalçın, bugün sıkıcı futbol oynatmak istedi takımına. Hazırlığını doğru yapan, doğru teknik adam. Kulübüne maliyet çıkarmayan ve 1 gün bile ağlamayan bir teknik adam: Sergen Yalçın! Gördün mü bir gün bile ağladığını. Bunlar önemlidir.

 

30Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Taliscalar, Aboubakarlar, Gomezlerden sonra Larin. Anelkalardan Frey. Fernandolardan Taylan. Appiahlardan başka bir ön orta saha. 4'er 5'er gidiyordu. Pepeler, Drogbalar, çilekler, böcekler gidiyordu. Düşünsün Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş taraftarları. Baksınlar kadrolarına. Bu kadroları ararsınız dedim. Allahtan, bu teknik adamlara camialar uygun.

 

31Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor'un teknik direktörü iyi iz bırakmış olabilir ama hiç affetmez yollarlar. Ligde 6 hafta sonunda en az 3 teknik adam gider. 1. haftadan 39 haftayı daha konuşmak Trabzonspor ve Beşiktaş'a haksızlık olur ama görünen köy kılavuz istemez.

 

32Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor'un ciddi futbol takımı kadrosuna ihtiyacı var, mutlaka! Tecrübeli oyuncular ile Abdülkadir, Yusufları harmanlamak kolay. Böyle çaylaklara tecrübesizleri koyarak olmaz. Büyük takımda olmaz. Şu kadroya bakın. Bu sene böyle geçecektir.

 

33Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Beşiktaş, teknik direktörünün verdiği özgüvenle hareket eder. Sergen Yalçın'ın çok ciddi bir ağırlığı var. Erol Hoca için niye öyle böyle demedim. Gustavo'yu çıkardı. Bu bir ağırlıktır. Fatih Terim, Falcao'yu çıkarınca 'Niye' demezler. 'Bir bildiği vardır' derler. Ağırlıkları var bu antrenörlerin. Trabzonspor'da bir de bu yok. Uzun süredir de yok. Onun için hem başındaki teknik direktör, asla kupa kazanmış bir şekilde, özgüveni.

 

34Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor'da seyirci olsa son 4 maçta böyle sonuçlar olur mu. Tükürükle yenerler seni, boğarak. Baskıdan falan söylüyorum. Trabzonspor, özellikle içeride bu kadroyla çok puan kaybeder.

 

35Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Yardımcı teknik adamla yola devam ettiğiniz zaman, oyuncular... Fakat, şu anda Trabzonspor gibi bir kulüp yardımcının yardımcısıyla... Sergen Yalçın evden yönetti maçı. Kadro kalitesi ve teknik adam ağırlığı yok. Belki ileride çok önemli bir teknik adam olacak arkadaş ama şu an hiç hazır değil.

 

36Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Beşiktaş'ın bir tek sağ bek problemi var. Onu da Sangare ile çözmeye çalışacaklar. Biraz para da verecekler galiba.

 

37Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

ridvan dilmenbeşiktaş trabzonsportransferGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİRöportajlar, insan hikayeleri, belgeseller… Binlercesi YouTube kanalımızda.Habertürk Whatsapp Hattı

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!GÖNDER 01Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Trabzonspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi.

 

02Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

İLK YARI SONU

Sergen Yalçın, sağ bek transferinde Nazım'ı istediklerini söyledi ama daha anlaşma olmadı tabii. 'Kalinic'i alıyoruz' dedi ve muhtemelen olacak o iş diye düşünüyorum. Bütçeye göre bir şeyler yapmaya çalışıyor hoca.

03Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Son 5 yıldaki Beşiktaş, son 5 yıldaki Trabzonspor'un kadrolarına bakın. Talisca, Sosa, Babel, Cenk Tosun, Aboubakar, Gomez, Yusuf Yazıcı, Sörloth'lar vardı. Bu kadrolara bakınca da dağ fare doğurdu. Çok beklentim yoktu.

 

04Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Beşiktaş'ın 100. yıl şampiyonluğu geldi aklıma. Son hazırlık maçı Yunanistan'daydı. AEK'ya 5-0 mağlup olmuştu. Bir baktım, Pancu'lar, Ronaldo'lar, Zago'lar 3'lü çıktı. O 5-0'lık maçı avantaja çevirip şampiyon oldular.

 

05Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bugün Sergen Yalçın kardeşimizi geçmiş olsun diye aradığımızda maçı konuştuk. Stratejiyi bir şekilde söyledi bana. O da şuydu, dedi ki: "PAOK maçı bize yaradı. Çünkü, çok fena savunma arkası yaptılar. Orta saha yolgeçen hanı gibiydi."

 

06Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bu kadrolar, Trabzonspor ve Beşiktaş kadroları değildi. Bu kadrolar, Anadolu takımı kadroları. Sergen Yalçın, 0'ı cepte koydu, pozisyon vermedi. Banttan şahane gol oldu. İlk yarıda maçı izlemeyenler, hiçbir şey kaçırmadı.

 

07Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Kenardaki oyuncuların adlarını insanlar ilk kez duyacak. Trabzonspor, geçen yıl sezon sonuna en iddialı takım girerken, şampiyonluk kaybedip Avrupa'dan da olunca demoralize olmuş. İç sorunlarını gideremedi.

 

08Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sol bek gitti, sol bek yok. Pereira sakat, alternatifi fena değildi ama... Trabzonspor atan tutan ile giderken stoper problemi vardı. Yine öyle. Sosa'dan sonra Trabzonspor'da bu oyuncular çekilmiyor. Nwakaeme, son 20'de sahneye çıkacak ama kime atacak. Santrfor yok.

 

09Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor yönetimi ve başkanı, sezona hazırlıksız gördüm. Kazanabilir de ama ne yapıp bu takımı güçlendirmeli. 3-1 kazansa da, 3-0 kaybetse de. Kazanırsa aldatabilir kendini. Beşiktaş için de öyle.

 

10Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

MAÇ SONU

Penaltı pozisyonundan yorum yaparsak Beşiktaş'ın 3-1'lik galibiyetine saygısızlık yapmış oluruz. Trabzonspor'un hiç pozisyonu yok. Organize yok, organize olmadan 1 tane var. Trabzonspor deplasmanına gidiyorsun, pozisyon vermiyorsun. Penaltı ve kırmızı ondan sonra.

11Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor tabii ki ortak olabilirdi ama bu maç 3 gün 3 gece oynansa Beşiktaş'ın Trabzonspor'a kaybetme şansı yoktu. Birçok sebep var. İki takım da problemli. Trabzonspor'un kadro zaafiyeti var. 20 kişilik kadroya bakınca, Beşiktaş'ın kulübesi daha güçlü.

 

12Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Artık futbol değişti. Seyirci falan yok. Trabzonspor, 11 Mart'tan sonra evinde 4 maç yaptı. Ankaragücü 1-1, Antalyaspor 2-2, Konyaspor 3-4, Beşiktaş 1-3! 4 maçta Türkiye'nin ev sahipliğini en iyi yapan takımı Trabzonspor'dur ve tarihinde 4 maçta 2 beraberlik 2 mağlubiyet çok nadirdir.

 

13Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Kulübün bir enerjisi zaten, şampiyonluk ve UEFA cezası nedeniyle kaybetti. Coşku problemi var. Kadro kalitesi düşük. Pereira sakat, sol bek yok, Sörloth soru işareti. Şimdi Guilherme, Trabzonspor için yeterli oyuncu değil. Trabzonspor orta sahası Guilherme, Abdülkadir ve Flavio. Flavio, çok vasat bir oyuncu. Trabzonsporlular ellerini vicdanına koysunlar. Bu kadroyla Trabzonspor'un şampiyon olma ihtimali çok çok çok düşük. Selçuk'lar, Colman'lar, Sosa'lardan, Sörloth'lardan, Yusuf Yazıcı'lardan geldi buraya. Trabzonspor, savunma merkezini bir türlü değiştiremedi. Flavio hiç iz bırakmadı. Sadece atılırken gördük.

 

14Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Ekuban, sırtı dönük bir oyuncu değil. B Planı olmadığı için kriz yaşadı Trabzonspor. Fenerbahçe, forveti yok ama kartında forvet yazan Frey'i oynatıyor. Beşiktaş aynı şekilde Larin'i oynatıyor. Santrfor bunlar.

 

15Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bütün Türkiye'de ve özellikle Trabzonspor Teknik Direktörü dersini nasıl çalıştı, PAOK maçına göre. Bugün öğle saatlerinde Sergen Yalçın kardeşimi 'Geçmiş olsun' diye aradım. İkinci testi de pozitif çıkmış. Sergen Yalçın ile teknik olarak konuştuk. 'Bugün çok farklı bir sistem kullanacağız.' dedi. Esprilidir biliyorsunuz, 'Allahtan, taktik çalışmalarından sonra koronavirüs oldum.' dedi.

 

16Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Ne yaptı Sergen Hoca, şöyle bir şablon çalıştırmış, 4-1-4-1. 2. bölgede oyunu kontrol etti. Beşiktaşlıların beklediği bir oyun değildi. Teknik heyetin beklediği ve karşılığını oyuncuların verdiği bir formattı. Haftaya Antalyaspor maçında böyle bir format görmeyeceğiz.

 

17Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bugün biraz daha emniyetli bir savunmayla oynadı. 2. bölgede sıkıştırıp hızlı ataklarla hücum ettiler. Yedikleri gol dışında tüm planları dakika dakika istediği gibi gitti. 3-0'ın verdiği bir goldü, yedikleri gol. Konsantrasyon problemi.

 

18Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bir takımın bir hazırlığı var. Ezberlenmiş bir şekilde oynadılar. Çok zorlanmadan aslında kazandılar. Trabzonspor'un yedek kulübesi, böylesine büyük bir kulübün, yetenekli gençlerdir ama daha zamanı olan oyuncular.

 

19Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Bu kadrosuyla, eli ayağı düzgün bir fikstür gözükse de ümit vermeyen bir takım. Enerjisi düşük, çabuk pes eden, reaksiyon göstermeyen, Trabzon il sınırları içerisinde 4 maçı kazanamamış bir takım.

 

20Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Camialar mal olmuş teknik adamlar. Ekonomik olarak problem yaşayınca böyle teknik adamlara ihtiyaç duyarsınız. Beşiktaş, Sergen Yalçın'ı açıklayınca 20 bin seyirci gitti. o Sergen Yalçın Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe'de oynadı ama Rıza Çalımbaygillerden o, Beşiktaş'ın çocuğu! Büyük oyunculuğunun yanında Sergen Yalçın'ı insanlar benimsiyor.

 

21Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Oyuncu Sergen Yalçın'dan Beşiktaş fazla nemalanamadı. Teknik direktörlüğünde bir tat veriyordu ama fazla kalamıyordu. Fakat, hedefi Beşiktaş'tı. Bir gün derken geldi ve taraftarın sevdiği insan geldi. Çok zeki bir adam. Hem de Murat Şahin gibi biri var yanında. Yıllardır Türkiye'yi bilen ve akademik bilgisi kuvvetli bir kondisyoneri var.

 

22Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Aslında Sergen Yalçın, İngiltere modeli teknik direktörlük yapıyor. Menajerlik yapıyor. Rahat biri. Sergen Yalçın bana bugün 'Rahat yeneriz' dedi. 'Anlamadım' dedim. 'Rahat yeneriz' dedi. 'Nasıl' diye sordum, 'Trabzonspor'u seyrettim, böyle oynarlarsa çok rahat yeneriz' dedi. Oyunculara da bunu söylüyordur. Hazırlığını da yapmış ama, planlamış. Bu kadar rahat.

 

23Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Teknik direktörün ismi, oyuncunun isminden büyük olacak. Oyuncunun ismi büyük olursa Barcelona gibi olursun. Büyük futbolcudan bahsediyoruz. Antrenör dayanmaz. Basketbol EuroLeague finallerinin ilki İstanbul'da olduğu zaman, Barcelona gelmişti. Rüştü Reçber ile yemek yiyeceklerdi. Beni de davet ettiler. Guardiola ayrıldı o sezon. 'Niye ayrıldınız' dedim, 'Messi'ye sordum' dedi. 'Niye' diye sordum, '60 tane atıyor, attırıyor' dediler. Messi, Guardiola'nın gidişine 'Bence farketmez' demiş.

 

24Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Farketmez diye diye olmaz. Türkiye'den farkı yok Barcelona'nın. Messi çok farklı, Sergen de o model. Sergen ne yaptı, 'Bizim bütçemiz ne?' dedi. Advocaat, Löw geldi, Fatih Terim değil de Gerets geldi. 'Bir dakika, ben istediğim transferleri yapamadım' derler. Derler mi, derler!

 

25Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sergen Yalçın bilmiyor mu, 1 tane uçak stoper almayı! 10 tane isim sayar sana ama 'Alanya'dan Welinton, binsin uçağa gelsin, bonservissiz, 800-900 bin euro falan maaşı' diyor. 'Nsakala' diyor, 'Fazla bir şey beklemeyin. Roberto Carlos gibi şak şak kesemez ama çok çabuktur, atlettir, kademelere girer. Roberto Carlos gibi kesse bize gelmez. Bunu sıfırdan alalım'. Necip, çocukluğundan beri Beşiktaşlı. Atiba sıfır bonservis, yenilediler. Oğuzhan geri geldi. Mensah, kiralık geldi. Boyd, Hasic, Larin kendisi. Mensah soru işareti dışında cebinden para çıkmadı.

 

26Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Karius gitti, 'Verin 3 milyon euro bana yabancı kaleci alın' dedi mi? 'Yok, ben Ersin'le devam ederim' dedi. Yedeği de Utku. Bakın Beşiktaş'taki Sergen Yalçın'ın kulübe duygusu olan bir insanın yaptığı.

 

27Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sergen Yalçın, 'Bana Maradona, Pele almayın. Bana forvette rekabeti artıran bir oyuncu alın' diyor. Kalinic'i alıyor, maliyeti yok denecek kadar azdır! Bugün, Josef de Souza'yı aldılar. Haftaya muhtemelen oynamaz. Elneny'nin oynadığı yerde onu oynatacaklar.

 

28Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Sergen Yalçın, taktiğini değiştirdi. PAOK mağlubiyeti var ya, o gün 3-1 kazansa bugün böyle oynamazdı. Açıklarını gördü. 100. yıldaki gibi Lucescu ile, son hazırlık maçında AEK'dan 5 yediler, hemen üçlüye döndüler. Trabzon'u analiz etti, kendi defolarını gördü. Oyunu 40 metreye yaydı, pozisyon vermedi, kendi pozisyonları var.

 

29Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

İyi futbol, kötü futbol, doğru futbol farklı kavramlardır. Sergen Yalçın, bugün sıkıcı futbol oynatmak istedi takımına. Hazırlığını doğru yapan, doğru teknik adam. Kulübüne maliyet çıkarmayan ve 1 gün bile ağlamayan bir teknik adam: Sergen Yalçın! Gördün mü bir gün bile ağladığını. Bunlar önemlidir.

 

30Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Taliscalar, Aboubakarlar, Gomezlerden sonra Larin. Anelkalardan Frey. Fernandolardan Taylan. Appiahlardan başka bir ön orta saha. 4'er 5'er gidiyordu. Pepeler, Drogbalar, çilekler, böcekler gidiyordu. Düşünsün Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş taraftarları. Baksınlar kadrolarına. Bu kadroları ararsınız dedim. Allahtan, bu teknik adamlara camialar uygun.

 

31Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor'un teknik direktörü iyi iz bırakmış olabilir ama hiç affetmez yollarlar. Ligde 6 hafta sonunda en az 3 teknik adam gider. 1. haftadan 39 haftayı daha konuşmak Trabzonspor ve Beşiktaş'a haksızlık olur ama görünen köy kılavuz istemez.

 

32Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor'un ciddi futbol takımı kadrosuna ihtiyacı var, mutlaka! Tecrübeli oyuncular ile Abdülkadir, Yusufları harmanlamak kolay. Böyle çaylaklara tecrübesizleri koyarak olmaz. Büyük takımda olmaz. Şu kadroya bakın. Bu sene böyle geçecektir.

 

33Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Beşiktaş, teknik direktörünün verdiği özgüvenle hareket eder. Sergen Yalçın'ın çok ciddi bir ağırlığı var. Erol Hoca için niye öyle böyle demedim. Gustavo'yu çıkardı. Bu bir ağırlıktır. Fatih Terim, Falcao'yu çıkarınca 'Niye' demezler. 'Bir bildiği vardır' derler. Ağırlıkları var bu antrenörlerin. Trabzonspor'da bir de bu yok. Uzun süredir de yok. Onun için hem başındaki teknik direktör, asla kupa kazanmış bir şekilde, özgüveni.

 

34Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Trabzonspor'da seyirci olsa son 4 maçta böyle sonuçlar olur mu. Tükürükle yenerler seni, boğarak. Baskıdan falan söylüyorum. Trabzonspor, özellikle içeride bu kadroyla çok puan kaybeder.

 

35Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Yardımcı teknik adamla yola devam ettiğiniz zaman, oyuncular... Fakat, şu anda Trabzonspor gibi bir kulüp yardımcının yardımcısıyla... Sergen Yalçın evden yönetti maçı. Kadro kalitesi ve teknik adam ağırlığı yok. Belki ileride çok önemli bir teknik adam olacak arkadaş ama şu an hiç hazır değil.

 

36Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Beşiktaş'ın bir tek sağ bek problemi var. Onu da Sangare ile çözmeye çalışacaklar. Biraz para da verecekler galiba.

 

37Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın yeni golcüsünü açıkladı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!