Çanakkale
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Psikologdan koronavirüs günlerinde 'evcil hayvan sahiplenin' önerisi

Psikologdan koronavirüs günlerinde 'evcil hayvan sahiplenin' önerisi
Psikolog Berk Karaoğlu, koronavirüs günlerinde kendisini psikolojik olarak iyi hissetmeyen kişilere evcil hayvan sahiplenmelerini tavsiye ederek, "Hayvanlar ve insanlar arasında farklı bir bağ var. Onlara sürekli temas etmek, evde hayvan beslemek psikolojiyi düzeltecektir" dedi.

Psikolog Berk Karaoğlu, psikolojik problemler yaşayan bireylerin kendilerini iyi sezebilmeleri için evcil hayvan sahiplenmelerini öneri etti. Özellikle koronavirüs sürecinde pek çok şahsın psikolojik meseleler yaşadığının altını çizen Karaoğlu, "Hayvanlar duygusal bağ kurabildiğimiz tek varlıklar. Onlarla göz teması kurabiliyoruz, kucağımıza alıp hoşlanıyoruz. Konutumuzda olan bir kedi bir köpek bizi psikolojimizi kavrıyor. Bizim duygusal çökmemizi, anksiyete, başka bir deyişle evham bozukluklarımızı sezebiliyorlar. Yanımıza geldiklerinde, bir patisini değdirdiğinde bize iyi sezdirebiliyorlar" dedi.

'HAYVAN SEVGİSİ ÇOCUKLUKTAN GELİYOR'

İnsan hayvan ilişkisinin ehemmiyetli olduğunu belirten Karaoğlu, şahsın hayvanlara iyi davranmasının çocukluğunda kurduğu hayvan ilişkisiyle iletişimli olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklar paylaşım ister ve konutta beslenilen bir evcil hayvanda çocukla paylaşım içerisine girer. Hayvan alıştıktan sonra çocuğa sevgi vermeye başlar, bu sevgiyi paydan çocuk onunla bağ kurmaya çalışır, ona alışır. Bu sayede çocuğun sosyal gelişimi süratle bitirilir. Çocuklara güven hissi verir. Çocukluğunda hayvanlarla bağ kuran bireyler, erişkin fertler olunca hayvanları beğenir, gözetir."

'KUŞ, BALIK BESLEMEYİ DENEYİN'

Psikolojik rahatsızlık yaşayan kedi veya köpek beslemek istemeyen danışanlarına, balık beslemesini önerdiğini söyleyen Karaoğlu, şöyle devam etti: "

Herkesin konutta kedi veya köpek beslemesi olanaksız. Alerjisi olan oluyor, rahatsız olan oluyor. Kedi ve köpek besleyemeyecek olan danışanlarıma bir balığa, bir kuşa bakmalarını öneri ediyorum. Zira beslemek, hayvana yem vermek hayvanla birey arasında bir bağ kuracaktır. Öte yandan, hayvanlar empati kurabilen varlıklardır. İnsanların psikolojilerini kavrayabilirler" ifadelerini kullandı.

Köpeğinin arkadaşı olduğunu söyleyen Efe Erol 25, "8 aylık bir köpeğim var. Konutta kendimi iyi sezdiriyor. Bazen geceleri reyin oynamaya parka çıkıyoruz. O benim hem oğlum, hem arkadaşım" dedi.
Mustafa Karabıyık 45 ise, "Kedimle süre geçirdiğim zaman beni çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

DHA

GÜNÜN EHEMMİYETLİ HABERLERİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!