Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Pastil kullanmak ağız ve boğazdaki virüsleri öldürür mü?

Pastil kullanmak ağız ve boğazdaki virüsleri öldürür mü?
Corona virüs ile mücadelede sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi fiziksel tedbirlerin yanı sıra ağız-boğaz bölgesinin korunması da önem taşıyor. İtalya’da yapılan bir araştırmaya göre, punicalagin maddesini içeren nar kabuğundan üretilen pastiller virüsü yüzde 91 oranında öldürüyor. Doç.Dr. Engin Celep, “Bunlar boğazda bir bariyer görevi görerek virüsün çoğalmasını engelliyor dedi ve detayları paylaştı

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Engin Celep, Avrupa'da hastalıktan en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da alanında dünyaca ünlü olan Prof.Dr. Ezio Bombardelli ve bir İtalyan araştırmacı grubun yaptığı çalışmanın, ağız bölgesinde çoğalan virüslerin pastil kullanımı ile yüzde 91 ölmeye başladığını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Boğazda corona virüse bariyer oluyor

Daha önceki çalışmalara göre punicalagin maddesini içeren nar kabuğunun virüsler üzerindeki etkili olduğunu ifade eden Doç.Dr. Engin Celep, “Bu maddeyi içeren bazı pastiller, bazı bitkileri içeren doğal ürünler var.

Bunlar boğazda bir bariyer görevi görerek virüsün çoğalmasını engelliyor.

Virüsün vücudumuza giriş yeri ağız ve boğazımız. Bu kısım vücudun savunma noktasının en önemli yerini oluşturuyor.

Corona virüsün hedef hücreye bağlanabilmesi için "anjiyotensin dönüştürücü enzim 2" isminde bir enzimle etkileşime geçip hücreye girmesi gerekiyor.

Bu enzim, tükürük bezlerimizdeki hücrelerde bol miktarda var. Hatta hedef doku olan akciğerlerden daha fazla var. Ağzımızın içi hatta yutak bölgesine kadar olan bölge virüs için bir kuluçka alanı.

Virüs çoğalmaya başlamadan önce alırsak...

Virüs çoğalmaya başlamadan önce alırsak...

Dolayısıyla bu noktada virüs çoğalmaya başlamadan önce orayı korumaya alırsak virüsün ciğerlere inmesini önleyebiliriz.” dedi.

Aşının bulunması adına 2 yıl kadar bir zaman olduğunu ifade eden Doç. Dr. Celep, “İlaç ve aşı çalışmaları için bütün dünya yarış halinde ama şunu unutmamalıyız ki virüsler mücadele etmesi zor canlılar.

Bunun yanında laboratuvarda son derece bizi heyecanlandırıcı sonuçlar verse dahi hedef ilaçların aşmak zorunda olduğu bir ticari prosedür de var. Bu sürecin 2 yıldan önce bitmesi mucize.

Fiziksel korunma yöntemlerinin yanında hem kendinizi hem de çevrenizi korumak adına bu tür pastillerden yararlanabilirsiniz.

Kalabalık yerlere gireceksek dikkat!

Kalabalık yerlerde giderken toplu taşıma kullanırken, AVM'ler, marketler, insanların mecburen sosyal mesafe kurallarına uyamadığı yerlerde daha sık vakit geçireceksek bu tip ürünlerin koruyucu özelliklerinden muhakkak yararlanmalıyız.

Böyle kullanılırsa 3-4 saat koruma sağlıyor

Pastiller ağızda uzun süre kalması gereken yavaş yavaş salınan maddelerdir. 3-4 saat koruma sağlar. Pastili aldıktan sonra en az 1 saat boyunca bir şey yiyip içmemelisiniz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!