Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Öztrak: Bağışlara ne oldu?

Öztrak: Bağışlara ne oldu?
Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde hükümete eleştirilerini yöneltti. Öztrak Sakarya’da meydana gelen patlamaları değerlendirerek iş cinayetlerindeki artışa dikkat çekti ve şunları söyledi:

“İktidara gelen her derde deva olacak dedikleri bu ucube rejim bugün milletin başına bırakın derdine derman olmayı başına tam bir dert oldu. Ellerini değdirdikleri yer elde kaldı. Ekonomi dökülüyor, dış politika dökülüyor, eğitim dökülüyor, hukuk ve adalet dökülüyor. Liyakatsizlikle malul ettikleri devlet yönetimi dökülüyor. Bu beceriksizliğin ve çürümenin bedelini de aziz milletimiz canıyla işiyle, aşıyla çok ağır bir şekilde ödüyor. Buna delil mi arıyorsunuz? Son 1 hafta 10 günde yaşadıklarımız gören gözlere ibret almak için yeter. Sakarya’da son 10 yılda 5 kez patlayan fabrikayı her seferinde farklı bir isimle açtırmışlar. Her patlamada çalışanlar yaşamını yitirmiş, yaralanmış. Son patlamadan sonra kalan mühimmat tüm kurallar ve güvenlik önlemleri yok sayılarak Mehmetçiklere taşıtılmış. Bunu ar bilim istifa eden tek bir yetkili var mı? Ne gezer.” Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fabrika sahibini aramasını da eleştirdi.

Öztrak’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:

“Bu rejim iş başına geldiğinden bu yana yani son iki yılda 3669 emekçimiz iş cinayetlerine kurban gitmiş. Sorumluluk hep işin fıtratına yıkılmış. Ölenlere rahmet yaralılara şifa dilenmiş geçilmiş. Milletimiz günü geldiğinde sandıkta onlara yerlerini gösterecek.

Bu hafta milletin canıyla sınava çekildiği bir başka olayın 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü. Milletin iradesine darbe yapmaya kalkmışlardı. O gece CHP’lisi, AK Partilisi, MHP’lisi, HDP’lisi tüm milletvekilleri, Meclis’in ve tüm milletin hukukuna sahip çıktı. Asil milletimiz, ordumuzun vatanperver subayları ve kahraman emniyet teşkilatımız hain kalkışmaya canıyla direndi. 251 yurttaşımız şehit oldu. 2 bin 196 vatandaşımız ise yaralanarak gazi oldu.

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için 309 milyon lira para toplanmıştı. Şehit yakınları ve gazileri hakkını istedi. Bunlar şehit yakınlarına ve gazilerine etmediklerini bırakmadılar. Siz önce 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplanan bağışlar nereye gitti onun hesabını verin. Şehit olan 251 yurttaşımızın aziz hatıraları için 2 bin 196 gazimizin hakkı için bir kez daha soruyoruz. Nereye gitti bu paralar? Niye hak sahiplerine ödenmiyor?”

Öztrak ayrıca çoklu baro teklifine de, teklifin bir FETÖ projesi olduğunu ifade ederek tepki gösterdi. Öztrak işsizlik rakamlarına da şöyle dikkat çekti:

“TÜİK işsizlik rakamlarını daha yeni açıkladı. Saray rejiminin işbaşı yaptığı günden bugüne yani son 2 yılda 3 milyon 202 bin yurttaşımız işini kaybetmiş. Tek bir ayda 968 bin kişi işinden ayrılmış.”

“CUMHURİYET’İN HUKUKU YOK SAYILDI”

Öztrak, Ayasofya kararına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet'in hukukunu yok sayıldı. Yarın bir gün yok olup gitmiş padişah iradesine göre birileri daha hak iddia ederse, Osmanlı dönemindeki malını mülkünü talep ederse ne olacak? Bu karara tarihe karşı ihanet diyerek kararda imzası olan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiniz. Bu ülkede cumhurbaşkanı makamında oturup Atatürk'e hakaret eden tek kişi sizsiniz. İhanet eden varsa FSM'nin, Atatürk'ün kılıç hakkıyla kazandığı toprakları Katar Emiri'nin annesine tarla olarak satanlar, utanmadan İstanbul'a ihanet ettik diyenlerdir.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!