Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

'Operasyonlar terörle mücadeleyi istismardır'

'Operasyonlar terörle mücadeleyi istismardır'
Partisinin genel merkezinde gazetecilerin karşısına çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6-7 Ekim olayları kapsamında HDP yöneticilerine yönelik operasyonları değerlendirdi.
Partisinin genel merkezinde gazetecilerin karşısına çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6-7 Ekim olayları kapsamında HDP yöneticilerine yönelik operasyonları değerlendirdi.

 Salih KAPLAN

ANKARA (Anayurt) - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisini ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. HDP yöneticilerine yönelik gözaltı operasyonuna ilişkin soru üzerine Davutoğlu, iktidara yüklendi. 6-7 Ekim olaylarının üzerinden 6 yıl geçtikten sonra soruşturmaların yürütülmesinin samimiyetsiz olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Eğer HDP ile ilgili soruşturmalar terörle mücadele ise diğer konularda da terörle mücadeleyi samimi bir şekilde verin. Eğer canı ekonomik olarak yanmış bir halkın dikkatini dağıtmak için 6 yıl bekleyen dosyaları devreye sokarsan biz buna terörle mücadele demeyiz, biz buna terörle mücadeleyi istismar deriz. Kamu düzenini istismar eden terör örgütlerini istismar edenlerle nasıl mücadele edeceksek terörle mücadeleyi istismar ederek hukuk düzenini tehdit edenlerle de aynı şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

IŞİD'in Kobani'yi kuşatması sonrasında HDP’nin sokağa çıkma çağırısıyla başlayan silahlı çatışmaların yaşandığı 6-7 Ekim olaylarında Başbakanlık görevini yürüten Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Ülkenin çok derin bir kamu düzeni problemi ile karşı karşıya geldiği gördüğüm anda kamu düzenini tesis etmek üzere hendekleri, barikatları kuranlara ve bunlara destek verenlere karşı en net ve kararlı mücadeleyi yürüttüm. Başbakanlığı bıraktığım gün Türkiye’de hiçbir ilde ilçede hendek ya da barikat kalmamıştı. Benim bu konudaki kararlılığımdan ve kamu düzeninin tesisi konusunda aldığım tedbirlerden kimsenin şüphesi olamaz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de iki uç kanadın olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Bir kanat özgürlükler adına konuştuğunu iddia ederek özgürlükleri kamu düzenini yok sayarak hendek ve barikat kurma özgürlüğü olarak görüyor. İkinci kanat ise kamu düzenini sağlamak adına bütün özgürlüklerin kısıtlandığı ve hukukun araçsallaştırıldığı bir takım tedbirleri almayı güvenlik gerekçesi olarak takdim ediyor. Yani demokratik hukuk devleti kuralları dışında bir takım tedbirler almayı doğal görüyor. Biz birinci uç noktaya karşı kamu düzenini temsil ediyoruz. Devlet otoritesi tesis edeceğiz diye sivil toplumun göz ardı edildiği, kişisel hak ve hukukun, ifade özgürlüğünün yok edildiği düzene de karşıyız” ifadelerini kullandı.

“Geçen yıl Osman Öcalan’ı devletin resmi televizyon kanalına çıkaranlar kimse gerçek terör işbirlikçileri onlardır. Çünkü Osman Öcalan, kırmızı bültenle aranan bir teröristtir ve bu terörist devlet kanalı olan TRT’de konuşabilmiştir” diyen Davutoğlu, “6 yıl bekledikten sonra bu dosyaları tekrar açmakta samimiyseniz ve eğer terörle mücadele seçilmiş belediye başkanlarını, milletvekillerini gözaltına almaksa önce siz Osman Öcalan’ı televizyona çıkaranları gözaltına alın” diye konuştu.

Davutoğlu açıklamasında ayrıca şunları dile getirdi: “Eğer HDP ile ilgili soruşturmalar terörle mücadele ise diğer konularda da terörle mücadeleyi samimi bir şekilde verin. Eğer canı ekonomik olarak yanmış bir halkın dikkatini dağıtmak için 6 yıl bekleyen dosyaları devreye sokarsan biz buna terörle mücadele demeyiz, biz buna terörle mücadeleyi istismar deriz. Kamu düzenini istismar eden terör örgütlerini istismar edenlerle nasıl mücadele edeceksek terörle mücadeleyi istismar ederek hukuk düzenini tehdit edenlerle de aynı şekilde mücadele ederiz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!