Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Okulu veliler temizledi

Okulu veliler temizledi
Ankara’daki Kurtuluş İlkokulu’nda velilerin okul temizliğini yetersiz bularak hafta sonu okulda temizlik yaptığı öğrenildi. Ayrıca temizlik malzemelerinin velilerden temin edildiği ve kayıt parası talep edilen okullar da var.
Ankara’daki Kurtuluş İlkokulu’nda velilerin okul temizliğini yetersiz bularak hafta sonu okulda temizlik yaptığı öğrenildi. Ayrıca temizlik malzemelerinin velilerden temin edildiği ve kayıt parası talep edilen okullar da var.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) – Koronavirüs pandemisi nedeniyle 13 Mart’ta son kez çalan okul zili dün yeniden ana sınıfı ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri için çaldı. Seyreltilmiş uygulamalarla açılan okullarda ilk gün önemli bir sorun yaşanmazken Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır velilerin ilk gün nedeniyle çocuklarını okula gönderme konusunda kaygı yaşadığını ifade etti. Kendilerine pek çok velinin çocuğunu okula gönderip göndermeme konusunda danıştığını söyleyen Bahadır, velileri daha sağlıklı bilgi alabilmeleri için öğretmenlerine yönlendirdiğini belirtti.

Sahadan bilgi toplamaya çalıştıklarını ifade eden Bahadır, okula gitmenin önemli olduğunu, çocukta bir hastalık yoksa ve evde hasta kimse yoksa çocuğun okula gitmesinin faydalı olacağını kaydetti. Bahadır, okula gitmeyen çocukların daha belirsiz ve güvensiz bir ortamda arkadaşlarıyla oynayacağını söyledi ve okullar için hem velilerin hem de idarecilerin gerekli hazırlıkları yaptığını belirtti. Bahadır son olarak önemli olanın bu hazır halin sürdürülebilmesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“İlk gün olduğu için herkes hazırlık yaptı. Herkes dikkatli olmaya çalıştı. Bunun sürdürülebilirliği bizim için mesele. 1 günlük mesele değil bu. Tek bir sınav değil konumuz. İlerleyen günleri de takip etmeye devam edeceğiz.”

VELİLERDEN SINIF TEMİZLİĞİ

Okul önlerinde velilerle görüşerek eksiklikleri ve şikayetleri tespit eden Halkevleri üyelerinden Buse Üçer ise Ankara’daki Kurtuluş İlkokulu’nda bir grup velinin okulda yapılan temizliği kontrol ettiğini ve temizliği yeterli bulmayan velilerin çocuklarının sınıfını temizlediğini aktardı.

Yine Halkevleri üyelerinin okullardan edindiği bilgilere göre Mamak’taki Süleyman Nazif İlkokulu’nda temizlik malzemelerinin bir kısmı velilerden temin edildi. Tuzluçayır İlkokulu’nda maske ihtiyacını veliler karşıladı. Ali Kuşçu İlkokulu’nda ise temizlik malzemeleri için velilerden destek alınırken kayıt parası adı altında 200 TL ek kaynak temini için de 70 TL talep edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!