Çanakkale
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Okullar kapalı, kuran kursları açık

Okullar kapalı, kuran kursları açık
Bolu’da Dr. Mihriban Yıldırım’ın filyasyon çalışmalarında yer aldığı günlerde Bolu Merkez Bölge Erkek Yatılı Kuran Kursu’nda pozitif vaka tespit edildi.
Bolu’da Dr. Mihriban Yıldırım’ın filyasyon çalışmalarında yer aldığı günlerde Bolu Merkez Bölge Erkek Yatılı Kuran Kursu’nda pozitif vaka tespit edildi.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) - Bolu’da bir aydır filyasyonda görev yapan Dr. Mihriban Yıldırım, pandemi döneminde Kuran kurslarının durumuna dikkat çekti. Filyasyon çalışmalarında görev yaptığı zaman diliminde Bolu Merkez Bölge Erkek Yatılı Kuran Kursu’nda pozitif vaka çıkması üzerine tarama yapmak için giden filyasyon ekibine kurs müdürü İl Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla haziran ayından bu yana faaliyette olan kursun kapasitesinin yüzde 30’dan yüzde 50’ye çıkarıldığını aktardı. Kapasitenin artmasıyla birlikte kursta pozitif vakalar da çıkmaya başladı.

Tarama yapan filyasyon ekibi test sonucu pozitif çıkan çocukların karantinaya almak isteyince bu çocuğun Bolu Özel Hüseyin-Satı Eke Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nda kaldığını öğrendi. Bunun üzerine yurda giden ekip, içeri alınmadı. Ulaştığımız yurt yetkilileri de yurdun faaliyette olmadığını öne sürdü. Ancak yurt yakınında yaşayanlar yurdun pozitif vaka çıktıktan kısa bir süre sonra boşaltıldığını ifade etti.

Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yüz yüze eğitime hazır hale getirilmediğini ancak buna rağmen kursların ve tarikat yurtlarının boşluktan yararlanıp, pandemiyi fırsata çevirdiğini söyledi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Nihat Yeşil de Anayurt’a yaptığı açıklamalarda yüz yüze eğitim sadece ana sınıfı ve birinci sınıflarda yapılırken kuran kurslarının açık olmasına tepki gösterdi. Devletin en temel görevinin eğitimle sağlığı korumak ve geliştirmek olduğunu belirten Yeşil, şöyle konuştu:

“Pandemi bu neslin belki talihsizliği. Tamam, dünyada pandemi süreci yaşandı. Dünya bu pandemi süreciyle uğraşırken tüm devletler ‘En azından eğitimden çocuklarımızı mahrum bırakmayalım’ dediler. Bunun için eğitimde ihtiyaç duyulan alt yapıyı oluşturmak lazım. Ama bizimkiler durdular durdular işlerine geldiği zaman Allah’a havale ettiler. Halkımızın dini duygularını sömürerek diyorlar ki eğitim almasınlar ama duasını alsınlar. Ya duasıyla almış olsa Diyanet İşleri Başkanı denen zat bu duayla pandemiyi süpürsün! Olmuyor demek. Neyle oluyor? Bilimle oluyor, akılla oluyor, ortak çözümle oluyor. Tüm devletler bunu yapıyor. Bunun zorlukları da varsa ortak bir karar alırız. Tabii ki önce insanın en kutsal hakkı yaşam hakkıdır. Önce çocuklarımızın can güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Can güvenliğini sağlayamıyorsak tabii ki ille de okula gitsin, yüz yüze eğitim yapılsın demiyoruz.”

ORTAK AKIL VURGUSU

Yeşil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğitim alanında sunduğu 14 öneriyi hatırlatarak “Eğitimcilerle, sağlıkçılarla, demokratik kitle örgütleriyle birlikte ortak bir aklın sunucunda biz bu önerileri getirdik. Bir yol çizelgesi koydu ortaya genel başkanımız. 750 bin kişinin evinde televizyon yok. 1 buçuk milyon çocuğumuzun evinde internet yok. EBA da çöktü. Bunun alt yapısı oluşturulmadı. Bir bina dikmekle eğitim olmuyor, bir bina dikmekle sağlık olmuyor” dedi.

EK ÖDEMELERDE AYRIM

Yeşil son olarak ek ödemelerdeki adaletsizliğe de dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Ek ödemelerde bile ayrım yaptılar. İmamlarımıza ücret verilmesin demiyoruz. Ama ek ödemelerde onlara yüzde 100, bu işin fedakarlığını yapan sağlıkçılarımıza yüzde 16 ve yüzde 50 arasında zam yapıldı.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!