Çanakkale
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Müzik ve sahne sanatçıları destek bekliyor

Müzik ve sahne sanatçıları destek bekliyor
Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik-Sen) Genel Başkanı İpek Koçyiğit, düğünlerdeki pandemi kısıtlamalarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.
Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik-Sen) Genel Başkanı İpek Koçyiğit, düğünlerdeki pandemi kısıtlamalarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) – Düğün salonlarına pek çok ilde getirilen kısıtlamalara ilişkin tepkiler sürerken bir açıklama da Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası’ndan (Müzik-Sen) geldi. Müzik-Sen Genel Başkanı İpek Koçyiğit, Genel Sekreteri Savaş Gençavcı ve Mali Sekreteri Ali Abacı’nın yaptığı basın toplantısında Koçyiğit bir açıklama yaptı. Koçyiğit düğün salonları ve diğer müzikli işyerlerinde kayıt dışı çalışmaya dikkat çektiği açıklamasında toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, plajlar ve toplu ibadetler ve asker uğurlama gibi yer ve etkinliklerin de salgının yayılmasında en az sokak düğünleri kadar etkili olduğunu belirtti.

Açıklamada düğün salonları ve otellerin ciddi işletmeler olduğu, bu gibi işletmelerin kurumsal gelecekleri açısında salgın kapsamında öngörülen önlemleri titizlikle yerine getirmek için özel bir çaba gösterdiği hatırlatıldı. Sokak düğünlerine de değinilen açıklamada “Özellikle kontrolsüz bir şekilde gerçekleştirilen sokak düğünleri ve bu etkinliklerdeki olumsuz uygulama ve davranışlar toplumumuza örnek olarak sunulmuş ve bu şekilde kamuoyunda salgının giderek yayılmasından adeta tek başına düğünler ve müzikli eğlenceler sorumlu gösterilmiştir” denildi.

‘GEREKLİ MADDİ DESTEK SAĞLANSIN’

Koçyiğit açıklamasında düğün salonları ve diğer müzikli işyerlerine getirilen kısıtlamaların kaldırılması ya da bu tür işyerlerinde kayıt dışı çalıştırıldıkları için hiçbir haktan yararlanamayan müzik ve sahne emekçilerine gerekli maddi desteğin sağlanması taleplerini dile getirdi.

Açıklamada dikkat çekilen bir husus da aynı konuda yeni kurulan oda, dernek ve grup adı altında faaliyet gösteren toplulukların varlığı oldu. Bu toplulukların yasal yetkili tek sendika olan Müzik-Sen’den bağımsız olarak dağınık ve plansız çalışma yürütmelerinin yaratılacak kamuoyunun gücünü maalesef sekteye uğrattığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Müzisyenlerin devlet ve hükümetler nezdinde yasal statüye sahip bir örgütlenmesi zaten vardır. Bu gibi oluşumların ve dolayısı ile üyelerinin kendi başlarına yasal bir muhataplık veya kazanım elde etmeleri mümkün değildir. Ancak ve ancak sendikamız öncülüğünde koordineli bir çalışma ile itici bir güç haline gelmeleri de kamuoyu yaratma adına önem arz etmektedir. Bu sebeple iyi niyetle çalışma yürüttüklerine inanmak istediğimiz bu oluşumları sorumlu davranmaya ve üyelerini sağlıklı bir şekilde bilgilendirmeye ve Müzik-Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.”

Koçyiğit son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizdeki mevcut sendikal sistem nedeniyle güçlü ve etkili sendikalar oluşturamayan, iş ve ücret güvencesinden, toplu sözleşme ve sosyal güvenlik hakkından yoksun bir şekilde günlük kazanıp günlük yaşayan, ortalama kazançları asgari ücretin altında kalan, taksitle yaşayıp borçlu ölen ve Kovid-19 salgını nedeniyle uzun bir süredir işyerlerinin kapanması ve ne zaman açılacağının belli olmaması sonucu mağdur ve muhtaç duruma düşen müzik ve sahne emekçilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin dikkate alınarak, devletimizce anılan sanatçılara gerekli desteğin sağlanmasını bekliyoruz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!