Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Milli takımın durumu acil eylem gerektiriyor

Milli takımın durumu acil eylem gerektiriyor
MEHMET BAYER - HİBYA - 08.09.2021 - Spor yazarı Ahmet Çakır, A Milli Futbol Takımının durumunun acil eylem gerektirdiğini bildirdi.

MEHMET BAYER - HİBYA - 08.09.2021 - Spor yazarı Ahmet Çakır, A Milli Futbol Takımının durumunun acil eylem gerektirdiğini bildirdi.

Çakır, ay yıldızlı ekibin dün akşam Hollandaya 6-1 mağlup olduğu maçı HİBYAya değerlendirdi.

Milli takımın eylül serüveninin korkunç bir fiyaskoyla sonuçlandığına işaret eden Çakır, 3 maçta alınabilecek 7 puanı bile beğenmeyenler vardı. 3ünü de kazanıp, işi büyük ölçüde bitirebilirdik. Yani her zamanki gibi hayallerimiz, erişilebilir noktanın çok uzağındaydı. Gerçekse grup ikincisi olarak play off oynamaktı. Yaşanan fiyaskoya karşın hala bunu yapabilecek durumdayız. dedi.

Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Şu yanlış, bu hatalı, Şenol Güneş gitsin, TFF defolsun gibisinden bilinen tepkiler Hollanda karşısında daha ilk golü yememizle birlikte başladı. 6 gol sonrasında ise artık kimseyi tutmak mümkün değildi. Ancak işin sorumlusu olanlar, böyle palavra fırtınalarını nasıl savuşturacaklarını biliyorlar. O nedenle kendinizi boş yere helak etmeyin. Yukarıdan işaret gelmeden birşey yapılamaz. Aslında Hollanda ile oynadığımız ilk maçı 4-2 kazanmış olmamız, futbolun inanılmaz cilvelerinden biriydi. O karşılaşmada ortaya konulan oyun değerlerini bilgisayara verseniz, 5-2 yenilgimiz gibi bir sonuç ortaya çıkabilirdi. Buyrun birlikte bakalım, topla oynama oranında Hollanda 66/34 üstünlüğe sahip. 20 şut atmışlar, 9’u kalemizi bulmuş. Biz 8 şut atmışız, 5’i kaleyi bulmuş. Onlar 635 başarılı pas yapmış, biz 304. Onlar 11 köşe atışı kullanmış, biz 3. Sadece bu maçta değil, Norveç karşısında da birşey oynamadığımız gerçeğini yorumcuların büyük bir bölümü görmüş. Ancak deplasmanda sayılan maçtaki farklı galibiyetten sonra da iyi oynamadığımızı konuşmak isteyen de olmaz dinleyen de. Bizde futbol yorumculuğu dediğin böylesi durumları sömürmeye dayalı bir popülizm anlayışı içinde yapılır.

- Şenol Güneşin gönderilmesi yararlı olur

Ahmet Çakır, bütün bu gürültü ve patırtıyı çıkaranların da konuyla ilgilerinin taş çatlasa 24 saat sürdüğünü söyledi.

Sonrasında yok efendim transferin son gününde hangi kulüp kimi alacaktı, Trabzonspor-Galatasaray maçının hakemi kim olacaktı gibisinden olağan gündemimize döneriz. görüşünü aktaran Çakır, Şenol Güneş gitsin, şu gelsin gibisinden önermelerin bir anlamının olmadığı bugüne kadar defalarca görüldü. O nedenle de çok ciddiye alınacak bir yanı yok. Gerçek düşüncem bu, ama kalan 4 maçlık serüvende bizi hedefe ulaştıracak birini biliyorsanız, hiç durmayın, gönderin Şenol Güneş’i. Daha önceki benzer durumlarda ‘şu gitsin bu gelsin’ denilirdi. Şimdi gelecek kişiyle ilgili önermeler Okan Buruk’tan öteye geçmiyor. Onunla ilgili sesler de cılız çıkıyor. Karadağ ve Hollanda maçlarında yaşanan perişanlığa rahatlıkla Cebelitarık da eklenebilir. Dolayısıyla Şenol hoca, Avrupa Şampiyonası yıkımının altından kalkamadığını açıkça ortaya koydu. Bu 3 maçta yaşanan sorunların hiçbirine Güneş’in çözüm getiremediği açıkça görüldü. Ne kendisi silkinebiliyor, ne de takımı ayağa kaldıracak bir etkinlik gösterebiliyor. O nedenle de düşüncem değişti, gönderilmesi yararlı olur. ifadesini kullandı.

Çakır, Şenol Güneşin Avrupa Şampiyonası sonrasında yaşanan süreçte de kendisini tükettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

Yaşanan fiyaskoyla ilgili açıklamaları, kendisini sevenleri bile isyan ettirecek nitelikteydi. Şimdi de kimleri kastettiği çok açık olan şeytani düzen söylemleriyle bir yere varabilmek mümkün değil. Nitekim bunu kendisi de söyledi, maçları kazanarak bu şeytani düzeni bozmak mümkün iken, böylesi sızlanmalarla zaman yitirmesi, ona duyulan saygıyı da azaltıyor. Milli takımın durumu şu anda acil eylem gerektiriyor. Orada da gözler haliyle TFF yönetimine dönüyor. Bu konuları gerçekten bilenler, futbolumuzun nasıl yönetildiğinden de haberdardır. Dolayısıyla TFF yönetiminden etkili bir eylem beklemek, yersizdir. Onlar da başlarına geleceği bekleme çaresizliği içindeler. İşlerin iyi gittiği dönemde kameraların karşısına geçip teknik açıklamalar yapanlar, şimdi ne yapacaklarını bilememe çaresizliği içinde saklanıyor.

- Nihat Özdemir yönetiminden böyle bir performans beklenebilir mi?

Çakır, grup matematiği olarak ortada o kadar umutsuz bir durumun olmadığını belirtti.

Sadece lider olarak çıkma hayaline veda edildiğinin kabullenilmesi gerektiğini dile getiren Çakır, şunları kaydetti:

İkincilik için Norveç’le çekişeceğiz. Onların hem bizimle hem Hollanda ile deplasmanda oynayacak oluşları da çok büyük avantaj bizim için. Ancak biz yaşadığımız bu perişanlıkla sözkonusu avantajı gerektiği gibi değerlendiremeyiz. Kısacası tam 1 ay sonra gruptaki kader maçımızı oynayacağız. Norveç’i mutlaka yenmeliyiz. Deplasmandaki maçı 3-0 kazanıp, evimizdeki seyircili karşılaşmayı kazanma konusunda endişe yaşamamız tam bize özgü bir durum. En başarılı olduğumuz zamanlarda bile bu tür zikzaklardan kurtulamadık. Hemen ardından oynayacağımız deplasmandaki Letonya maçını nihayet kazanabilir miyiz, kestiremiyorum. Dünya sıralamasında 136ıncılıkta bulunan rakip karşısındaki başarısızlığımız, bizim hiçbirşey yapamayacağımızı gösterir derecede ağır bir noktada. Son maçta 1 Kasım’da deplasmanda Karadağ’ı yenme konusunda da yine aynı eziyeti yaşayacağımız açık. Grup matematiğinde 19-20 puan ikinciliği getirecek gibi görünüyor. Bizim bu hedefe ulaşmak için 3 maçı kazanmamız gerekiyor. Normal koşullarda 4 maçı da kazanmamız gereken bir güç farkı var rakiplerimizle aramızda. Ancak iş bunu sahaya getirmeye geldiğince inanılması güç arızalarla karşılaşabiliyoruz. Şenol Güneş de bunun üstesinden gelebilecek gibi görünmüyor. Benzer bir durum 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yaşanmış, Haluk Ulusoy federasyonu duruma el koyarak çok etkili bir yöneticilik performansı sergilemişti. Böylece şansımızın çok azaldığı bir ortamda deplasmanda Norveç’i yenerek şampiyonaya katılmış ve harikalar yaratmıştık. Nihat Özdemir yönetiminden böyle bir performans beklenebilir mi? Pek umudum yok.
 

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!