Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Okulları 1 Haziran’da açabiliriz.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Okulları 1 Haziran’da açabiliriz.
12 Mart’tan itibaren korona tedbirleri kapsamında kapalı olan okullarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme sürecinin beklendi...

Türkiye’de korona salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 12 Mart’ta okullar tatil edilmişti. “Okullar ne zaman açılacak?” sorusunu yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran’da açarız. Öğrencinin lehine bir bakış açısıyla sorumlu sınıf geçme söz konusu olacak, üst sınıflarda bu sorumluluklarını yerine getirmek kaydıyla” açıklamasında bulundu. 

TATİL 31 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK

CNN Türk’te katıldığı canlı yayında soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Her şey normal sürerse okulları 1 Haziran’da açarız.  Bütün toplumun bilgisi dahilinde bakanlıklarla aramızdaki iletişim çalışmalar hep bir yere bağlanıyor. 31 Mayıs’a kadar bu süreç devam edecek. Sadece eğitimden bahsetmiyoruz ekonomide turizmde normalleşme bunu bütün olarak görmek lazım. Okullarımızın bir an önce açılmasını temenni ediyoruz.” dedi.  

“DERSLERİ ZAYIF OLANLAR SORUMLU GEÇECEK”

Ders konuların bir şekilde işleneceğini ifade eden Bakan Selçuk, “böyle olağanüstü durumda bizim çocuklarımız birinci dönemde zayıf aldılar diye onları bu zayıfa bağlı olarak sınıfta bırakmamız çok doğru değil. Öğrencinin lehime olan bir bakış açısıyla sorumlu geçmek koşuluyla geçecek.” ifadesini kullandı.  

“Sorumluluk sınavları var” diyen Selçuk “Bunlara girmek için çalışmak zorunda. İkincisi bir çocuğumuz belli dersleri alacak bu dersleri anlayabilmesi içinde bu dönemin derslerini anlaması gerekiyor. BU konulara hazırlanmamış olan bir öğrencimiz gelecek dersleri de anlamakta güçlük çeker. İşlenen bütün konularda sarmal yapı vardır. Yani her konu birbirine bağlıdır. Bir merdiven basamağı gibidir. İlkokul 4. Sınıftaki konu ile lise 2’deki konu birbiriyle bağlantılı.” sözleriyle ders konularının işleneceğini vurguladı.  

Bakan Selçuk, “Diyelim ki 5. Sınıfı bitiren bir öğrenciden hangi yeterlilikleri bekleriz buna bakarız. Her öğrencinin bilmesi gereken kazanımlar var.  Sadece akademik konularla ilgili tamamını yansıtmayan bir ders içeriği ile karşı karşıyalar çocuklar. TV’deki eğitim okuldaki eğitimin karşılığı değildir bunu telafi etmek için çocukların hangi sınıftaysa erişmesi gereken yere gelene kadar tamamlanması gerekir. Buna telafi eğitim diyoruz. EBA TV’de animasyonlarımız deney setlerimiz var. Bunlarla olur.” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!