Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

MHP’den merdiven altı haber siteleri için kanun teklifi

MHP’den merdiven altı haber siteleri için kanun teklifi
Milliyetçi Hareket Partisi, merdiven altı olarak tabir edilen kayıt dışı internet haber sitelerinin meydana getirdiği mağduriyetlerin önüne geçmek için kanun teklifi sunacak.

BURSA (İGFA) - MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Twitter’daki hesabından flood (peşi sıra açıklama) paylaşımıyla, İnternet Gazeteciler Federasyonu’nun da uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘internet yasası’na ışık tutacak bir gündem oluşturdu.

MAĞDURİYET YARATIYOR

Aynı zamanda MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olan Avukat Halil Öztürk, teknolojinin inanılmaz hızla ilerlediği günümüzde, teknolojiden yararlanan vatandaşların zamandan tasarruf ettiğini, bilgiye, hizmete ve ürüne kolaylıkla ulaşabildiğine dikkati çekti. Öztürk, bu baş döndürücü ilerlemenin, hemen hemen her alanda mağduriyetler ve şikayetleri de beraberinde getirdiğini vurguladı.

KÜNYESİ BİLE YOK

Yakın zamanda, MHP’nin kanun teklifi ve güçlü desteğiyle, aynı kapsamdaki sosyal medya kuruluşları için çıkarılan çok önemli bir kanunla bu kuruluşlara dair önemli değişiklikler ve sorumlulukların hayata geçirildiğine işaret eden Milletvekili Av. Halil Öztürk, “Uzun zamandır internet ortamında yaşanan bir başka mağduriyet konusu da kayıt dışı faaliyette bulunan sözde haber siteleridir. Sayfalarında künyesi bile bulunmayan, bulunsa dahi gerçek olmayan bilgilerle vatandaşlarımızın yanıltıldığı bu siteler mantar gibi çoğalmaktadır” açıklamasını yaptı.

İTİBAR SUİKASTLIĞI

Gerçek anlamda faaliyet gösteren, devlete vergisini ödeyen kurumsal haber sitelerinden veya haber ajanslarından hiçbir telif ödemeden haberleri kopyalayıp kendi kayıt dışı haber sitelerinde yayınlayarak faaliyetlerini yürüten sitelerin potansiyel sorunların da habercisi olduğunun altını çizen MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sahte diyebilecekleri bu haber sitelerinin, hedef kitlelerindeki vatandaşları, siyasetçileri, girişimcileri gerçek dışı haberlerle ve "itibar suikastlarıyla" mağdur edebildiğine vurgu yaptı.

"YASAL ZEMİNE OTURMALI"

Bu tarz haber sitelerinin müdahaleli anketlerle mevcut ve potansiyel siyasetçilere yönelik algı oluşturmaya çalıştığını belirten Milletvekili Öztürk, “Benzeri örneklerin yanı sıra, terör örgütlerinin de rahatlıkla propaganda alanı oluşturabildikleri internet haberciliğinin yasal bir zemine oturtulması ivedi ve elzemdir. Nitekim bu düzenleme sayesinde herkes 'çamur at, izi kalsın' saçmalığından korunacaktır. Çünkü herhangi bir yasal sorumluluğu olmayan haber siteleri pimi çekilmiş bir el bombasından farksızdır. Ayrıca kayıt dışı ekonomik faaliyet sürdüren bu tür sitelerin kazançlarının kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi sağlanarak haksız kazancın da önüne geçilmiş olacaktır" dedi.

Üzerinde uzun zamandır çalıştıkları bu önemli konuyla ilgili yasal düzenlemenin sonuna geldiklerini kaydeden Milletvekili Öztürk, yakın zamanda TBMM Başkanlığına sunacakları kanun teklifiyle kayıt dışı faaliyet gösteren internet haber sitelerinin oluşturduğu mağduriyetin son bulacağını söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!