Meyve Kabuklarından Sirke Yapımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meyve Kabuklarından Sirke Yapımı
Yazın hafif beslenmek için kışın ise C vitamini depolamak için fazlasıyla meyve tüketiyoruz. Peki, kendisi faydalı bu meyvelerin kabuklarını geri dönüştürerek farklı alanlarda da kullanmaya ne dersiniz? İşte meyve kabuklarını temizlik için kullanabileceğiniz alanlar...

Karbon ayak izimizi azaltmanın ve doğanın dengesini korumanın en önemli adımı doğadan aldığımızı doğaya geri vermektir. İhtiyacımız olanı yine doğanın verdiklerinden karşılayarak bir sorumluluğu yerine getirmiş oluruz. Meyve kabukları, kimine göre çöp, kimine göre ise muhteşem bir kaynaktır. Doğada var olan her türlü meyve ve sebze, çekirdeğinden kabuğuna kadar birçok fayda bulunmaktadır.

MEYVE KABUKLARINDAN SİRKE YAPIMI

Özellikle kış aylarında tüketilen portakal, mandalina, limon, elma gibi meyvelerin kabuklarını dönüştürmek, sirke yapmak son derece basit bir işlevdir. Bu tarifi sıklıkla yapacağınıza eminiz.

MALZEMELER

Meyve kabukları (portakal, mandalina, greyfurt, limon, elma) Ev sirkesi, sirke anası veya da az miktarda şeker Temiz kavanoz Kaynatılmış temiz su (damacana su kullanıyorsanız kaynatmaya gerek yok) Tülbent ya da ince bez

NASIL YAPILIR

Kabukları meyvelerden ayırmadan önce iyice yıkamanız gereklidir. Küçük parçalara ayırdığınız meyve kabuklarını kavanoza koyun. Kabukları yerleştirdikten sonra eğer evinizde varsa az miktarda sirke anası veya doğal ev yapımı sirke ekleyin. Eğer evinizde bu ürünler yoksa bir miktar şeker ekleyebilirsiniz. İçme suyunu da ekleyerek, suyun kabukların üzerini kapattığınızdan emin olun. Tülbenti kavanozun ağzına kapatarak bir ip veya lastik yardımıyla gerginleştirin. Ve kavanozları karanlık, 21-25 derece ısıya sahip serin ve kuru yerde muhafaza edin. Bundan sonra yapmanız gereken tek iyi bir takip ve gözlem.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Sirke kavanozlarını her gün bir tahta kaşık yardımı ile karıştırmaya dikkat edin. Sirke kurulumundan sonraki 10 günlük sürede kavanoza fazladan meyve kabuğu ekleyebilirsiniz. Bir süre sonra sirke üzerinde ince, beyaz küfe benzer bir tabaka oluşacaktır. Endişe etmenize gerek yok. Fakat yeşil ve kokulu bir tabaka oluşmuşsa sirkeyi dökmeniz ve aynı süreci baştan almanız gerekmektedir.

Yaklaşık 2 ay sonra sirke oluşumu tamamlanmış olacaktır. Çift tülbentle meyve kabuklarını süzerek temiz şekilde şişeye doldurarak kullanabilirsiniz.

NERELERDE KULLANILIR?

Yapmış olduğunuz sirkeyi saç ve cilt temizliğinde, banyo ve mutfak tezgahı temizliğinde, meyve ve sebzelerin bakteri ve ilaçlardan arındırılması gerektiği zaman kullanabilirsiniz. Ayrıca yerleri silerken, bulaşıkların deterjan atıklarından arındırmak istediğiniz zaman ya da banyonuzu temizliği yaptığınızda kullanabilirsiniz.


Abone ol

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaman'da belirli alanlarda sigara içmek, dondurma ve kuruyemiş yemek yasaklandıÖnceki Haber

Karaman'da belirli alanlarda sigara içme...

"Maske zorunluluğundan haberim yok"Sonraki Haber

"Maske zorunluluğundan haberim yok"

Yorum Yazın