Mersin Büyükşehirin Halk Sağlığı Eğitimleri Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehirin Halk Sağlığı Eğitimleri Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, verdiği birçok hizmetin yanı sıra halk sağlığı konusunda da eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri bu kez de Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Şahin Mahallesi’nde “Üst Solunum Yolu Hastalıkları” konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir’in sağlık ekipleri bilgilendiriyor

Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Toroslar ilçesi Çopurlu Mahallesi ve Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde “Halk Sağlığı Eğitimleri” düzenlemişti. Şahin Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantısında ise Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır ve Dr. Ufuk Bakmaz, doğru bilinen yanlışlar, hatalı antibiyotik kullanımı, ağız ve diş sağlığı, üst solunum yolu hastalıkları ve Koronavirüs salgını konularında aydınlatıcı bilgiler sundu. Katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Tansiyon ve şeker ölçümü yapıldı

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın’ın da katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Bilgilendirme toplantısı sonunda ise tüm katılımcıların tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

Tarsus Belediyesi Şahin Mahallesi Okuma Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, “Mahallelerde eğitimlerimize daha önce başladık. Sağ olsun muhtarımız da sizlerle bir araya gelmemizde bize vesile oldu” dedi.

“Çok güzel oldu, iyi ki geldim”

Şahin Mahallesi sakinlerinden Dilek Yıldırım, “Buraya gelen doktorlarımız bizlere bilgi verdiler, memnun kaldık. En fazla da antibiyotik yönünden çok bilgilendim. Çünkü çocuklarım için gittiğim zaman antibiyotik direkt veriliyor. Ben de korkuyorum bunu kullanmakta. Çok güzel oldu bence, iyi ki geldim. Çok teşekkür ediyorum herkese” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısından memnun olduğunu kaydeden katılımcılardan Perihan Aktan ise “Güzeldi, memnun kaldık. Her zaman olmasını isteriz. Güzel bilgiler verildi” dedi.

Abone ol


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ESHOT ailesinin mutlu günüÖnceki Haber

ESHOT ailesinin mutlu günü

MERCİde Öğrencilere Yeni DestekSonraki Haber

MERCİde Öğrencilere Yeni Destek

Yorum Yazın